SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Baharatçı Dükkanı Değil!.

0
Güncellendi - 2016-11-18 00:56:54
Baharatçı Dükkanı Değil!.
A- A+ PAYLAŞ

Kayısı, gül, havuç, zencefil, badem, lavanta, kekik ve ada çayı, onlarca bitki ve meyve ismini taşıyan etiketleri gösteren fotoğraftaki vitrin bir baharatçı dükkanı değil!  Teknolojinin gelişmesi ile bitki ve meyve çekirdeklerinden çıkartılan yağların geleneksel yöntemlerle sabuna dönüştüğü bir vitrin.

Hijyen ve sağlıklı cilt için bitkisel yağlardan yapılmış sabuna olan ilgi artıyor.

'Dünya kayısı başkenti' Malatya’da geleneksel yöntemlerle elde edilen kayısı sabunu da hijyen ve cilt bakımı için tercih edilen ürünler arasında yerini alıyor.

-Yağ teknolojiden, üretim geleneksel yöntemden

Malatya’da dededen kalma sabunculuk mesleğini sürdüren Ümit Yılmaz, “Ürünlerimizi eski çağlardan beri, dedelerimizin zamanından beri el yapımı olarak yapmaktayız. Sene 1940’dan beri bizim dede ve atalarımızın zamanında olduğu gibi geleneksel yöntemlerle hazırlıyoruz. Bakır kazanlarda meşe külleri ile kaynatıyoruz. Yağlarda en iyilerini kullanmaya çalışıyoruz. Teknolojinin de gelişmesi doğru oranda çok etkiledi, mesela sarımsağın yağı çıkıyor, sarımsak, kekiğin yağı çıkıyor kekik sabunu yapıyoruz. Bizim için bir ürünün önemi olan yağı. Biz koku, esans, parfüm ve kimyasal bir madde çalışmıyoruz.” Dedi.

-Kayısı yağından sabun

“Çeşit çoğaldı, yani talepler artmaya başladı. Ciltle ilgili hastalıklar çoğalmaya başladı. Yani bunlar tabiî ki piyasayı etkiliyor, alışveriş düzenini etkiliyor, talepleri etkiliyor.” diyen Ümit Yılmaz, “Kayısı çekirdeği yağından sabun yapıyoruz, rengi beyaz çıkıyor, esans ve renklendirici içermiyor. Bu yağların içerisinde esprisi şudur; vitaminler ve minarelerle sahip olması açısında çok yüksek derecede B vitaminlerine sahip. Cildi yumuşatmada, siyah noktalarda, kadife gibi bir cildin oluşmasında çok büyük etkenler oluşturuyor.” ifadelerini kaydetti.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

sabun2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Volkan (5 yıl önce)
    Yağlı saçlar için hangisini kullanmalıyız yorum yaparmisiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Ümit (7 yıl önce)
    İş yerimiz vahapoğlu sabunculuk akpınarda kadayıfçıların ordayız
    0
    0
    Yanıtla
  • LEYLA (7 yıl önce)
    YERİ NEREDE BİRDE ONU SÖYLESEYDİNİZ BARİ
    0
    0
    Yanıtla
  • burak yılmaz (7 yıl önce)
    Baharatçı dükkanı denmez Aktar denir. Bu cahillikle haber yapıyosunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal Duruhan (7 yıl önce)
    Yerli üretimlere her zaman hayran kalmışımdır. Tebrikler Başarılar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bende biraz araştırdım,yeri söğütlü camiii arkası,kadayıfcıların oralarda......şampuanlardaki kimyasal maddeleri düşününce, günümüz şartların da insanlar doğal ürünlerin ne kadar sağlıklı olduğunu artık anladı. Öze dönüş:)
    0
    0
    Yanıtla
  • İlginiz için teşekkürler Onur bey
    0
    0
    Yanıtla
  • Teşekkürler Kenan bey Malatya mızı ülkemizi en iyi şekilde gerek yurt içerisinde gerek yurt dışında temsil etmeye her zaman daha iyi ye özen gösteriyoruZ
    0
    0
    Yanıtla