SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Baharla Birlikte Yoğunluk Vereceğiz"

0
Güncellendi - 2016-03-03 18:17:26
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Meclisi, Perşembe günü yaptığı ikinci toplantı ile Mart ayı çalışmalarını tamamladı. Toplantıda imardan oluşan birkaç gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Gündem maddelerinden bazıları İmar Komisyonu görüşü doğrultusunda oy birliği ile kabul edilirken, bazıları ise İmar Komisyonu’na havale edildi. Toplantı sonrası Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, meclis üyelerine Battalgazi Belediyesi’nin bazı çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Başkan Gürkan, Battalgazi Belediyesi  hizmet binası ve DSİ 92. Şube Müdürlüğü Yeni hizmet binası inşaat çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğine dikkat çekerek, “Hizmet binamızla ilgili çalışmalarımızda zaten devam ediyor. Şu anda 3. kata çıktık. 2 kat daha var. 5 katlı, 30 bin metre kare kapalı alanı olan bir hizmet binası olacak. Onun karşılığında da DSİ’ye Topsögüt mevkiinde büyük bir hizmet binası inşa ediliyor. Bu binanın Türkiye’de örneği olmayan ve Bölge Müdürlüklerinden daha büyük olan bir bina yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

2015 yılı içerisinde 300 km’nin üzerinde asfalt yol yaptıklarını belirten Başkan Gürkan, baharla birlikte asfalt çalışmalarına yoğunluk vereceklerini belirterek, “Nisan ayının 15’inde en geç asfalt üretimine geçeceğiz. Plent ile ilgili çalışmalarımızda aynı şekilde devam ediyor” dedi.

Derme Deresi’nin ıslahı konusuna da değinen Başkan Gürkan, “Kanal çalışmalarımızın 5 kilometresini bitirdik. 2016 programında da bir aksilik olmazsa 8,5 kilometrelik kısmını ki bize Battalgazi’den başlayalım dediler, biz Malatya konusunda ısrar ettik. Yerleşim yerlerinin ıslah edilmesi noktasında inşallah bu sene o kalan 8,5 kilometrelik kısımda Devlet Su İşleri ve Belediyemizin ortak girişimiyle çözülecek” diye konuştu.

Orduzu mahallesindeki Tarihi Çınar Projesi ile ilgili çalışmaların ilk etabının 17 Mayıs’ta bitirilmesi için çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğünü belirten Başkan Gürkan, 19 Mayıs’ta Tarihi Çınar Rekreasyon Projesi’nin açılışını yapmayı amaçladıklarını kaydetti.

Başkan Gürkan, bölgenin ilk trafik parkının Battalgazi ilçesinde açılacağına dikkat çekerek, “Gene doğu ve güneydoğu Anadolu da tek olan Trafik Parkımızda, itfaiyesinden tutun, otobüsünden, taksisinden, benzinliğinden, ilk yardım biriminden, yani normal bir şehir simülasyonu orada canlandırılıp, herkes çocuklarıyla birlikte gidip trafik kural ve işaretleri hakkında daha küçük araçlarla da trafikte seyirlerini gerçekleştirebilecekler. Trafik Parkını da Mayıs ayının sonunda bitirilir diye düşünüyorum” dedi.

Battalgazi Belediye Meclisi, Nisan ayın toplantısını  6 Nisan Saat 13.00’de gerçekleştirecek.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • ramo (8 yıl önce)
    sayın battalgazi belediye başkanı sayın encümenler.Şire pazarını halini görmüşsünüz daracık dükkanlar ayak altına serilen kayısılar sıkışan trafik afganistana benzeyen pazarı mezbelelik gibi dünya kayısı başkenti. sahi ticaret borsası ne icraat yapıyor aidat almaktan başka bir şey bilmezmi.ACİL MALATYA YENİ ŞİRE PAZARI
    0
    0
    Yanıtla