SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bakalım Ne Yapacaklar?"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:34:22
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Ali Kapısı Derneği’ne yaptığı ziyarette , CHP’li belediyelerin cemevlerini  ibadethane kabul edeceklerini , diğer belediyelerde de teklif sunacaklarını belirterek “Aşure günlerinde, lokma günlerinde milletvekillerinin, belediye başkanlarının konuşma yapması değil, önemli olan bu konudaki tutumlarıdır. Samimi olup olmadıklarını göreceğiz”  ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Ali Kapısı Derneği’ni ziyaret ederek dernek başkan ve yöneticileriyle bir süre görüştü. İl Başkanı Enver Kiraz,İl ve ilçe yöneticileri ile birlikte Ali Kapısı Derneği’ne giden Ağbaba’ya yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler veren dernek başkanı Muhsin Topalcengiz  “Cemevlerinin sorunlarıyla ilgili bizler kendi çabalarımızla mücadele ediyoruz. Sizler de mecliste çaba gösteriyorsunuz. Haklarımızın verilmesini noktasında çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

CEMEVLERİ İBADETHANEDİR

CHP’nin Cemevleriyle ilgili aldığı kararı değerlendiren Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba;      “CHP’li belediyelerimizde Cemevleri varsa o cemevleri yasal ibadethane olarak kabul edilecek. Bir yerin ibadethane olup olmadığına o inanç mensupları karar vermelidir. Şubat ayı başından itibaren belediyelerimizde karar alarak, diğer ibadethanelere,diğer inanç merkezlerine nasıl davranıyorsak Cemevlerine de o şekilde davranacağız. Belediyelerimizin olmadığı yerlerde ise meclis üyelerimiz bu yönde bir teklif verecekler. Diğer belediye başkanlarının samimiyetlerini ölçeceğiz. Bakalım samimiler mi değiller mi göreceğiz.”dedi. 

TÜRKİYE’NİN EN BAKIMLI CAMİLERİ CHP’Lİ BELEDİYELERDE

“Belediyelerimiz, Türkiye’nin her yerinde inanç merkezlerine çok önem veriyorlar.” ifadeleriyle konuşmasını sürdüren Ağbaba; “ İddia ediyorum, Türkiye’nin en temiz , en bakımlı camileri, kiliseleri , ibadet yerleri CHP’li belediyelerin yönettiği yerlerde.Karşılıksız, ücretsiz, gönüllü bir şekilde bakımlar, temizlikler yapılıyor.Bunu tüm inanç merkezlerine yayacağız.”dedi.

LOKMA GÜNLERİNDE KONUŞANLAR, BAKALIM NE YAPACAKLAR

Cemevleriyle ilgili alınan kararın çok önemli olduğunu belirten Veli Ağbaba; “Cemevelerinin yasal ibadethane olup olmadığına en güzel cevabı Malatya’daki tarihi 900 yıla dayanan Onar Köyü’ndeki Cemevi veriyor. Laikliğin temel ilkesini göz önüne alarak bu kararı aldık. Umarım, Hükümete, AKP’ye, diğer siyasi partilere örnek olur. Aşure günlerinde, lokma günlerinde milletvekillerinin, belediye başkanlarının konuşma yapması değil, önemli olan bu konudaki tutumlarıdır. Samimi olup olmadıklarını göreceğiz” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız