SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bakalım Ne Zaman Çay İçeceğiz'

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:44:26
'Bakalım Ne Zaman Çay İçeceğiz'
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya İl Teşkilat'ında düzenlenen halk gününde konuşan Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "IMF'ye borcumuz bitiyor. Bu kez borç vereceğiz" dedi.

AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, “AK Parti sizlerden aldığı yetki ve güçle millete hizmet etmeyi hızla sürdürmektedir” diyerek şunları söyledi:

“İthalat - ihracat dengesinde Türkiye’ye paralel olarak cari açıkta düşüklük, ihracatta artış olduğu görüldü. İşsizlikte Malatya Türkiye ortalamasından bir puan daha düşüktür. Ayrıca Malatya Organize Sanayi Bölgelerinde fabrikalar işçi bulma kurumlarına başvuru yapıyor, eleman bulmakta zorlananlar var.”

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, Türkiye’nin IMF’ye olan 400 milyon dolar borcunun 14 Mayıs itibarıyla biteceğini ifade ederek, “Siyasi ve ekonomik istikrarı yakalayan ülkemizde ilk kez IMF’ye borcu 14 Mayıs itibarıyla bitiyor. 52 yıllık borç defterini kapatıyoruz. Hiç borcumuz kalmayacağı gibi, 5 milyar dolar da IMF’ye borç verilmesi için teknik çalışmalar sürüyor. IMF’ye borcu sıfırlamanın gururunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Çalık, Teşvik Yasası'nın uzatılacak olması konusuna da temas etti. Yeni teşvikten Malatya’nın 4 yıl yararlanacağını dile getiren Çalık, büyükbaş hayvancılık teşvikinin de 2015 yılını kadar uzatıldığını bildirdi. Ülkenin her alanda geliştiğini söyleyen Çalık, yeni anayasayı bir an önce çıkarmak için çaba gösterdiklerini kaydetti.

İNDERESİ'NDE İNCELEME..

Milletvekili Öznur Çalık, ayrıca Doğa Koruma ve Milli Parklara devredilen İnderesi bölgesinin Malatya için önemli bir merkez olacağını ifade etti. 

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, beraberindeki partili yöneticilerle birlikte Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti. Çalık burada Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Mustafa Akıncıoğlu ve Doğu Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürü Fehmi Yüksel ile görüştü.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürü Fehmi Yüksel, “Sayın vekilim bizi ziyaret ederek bizi onurlandırdılar. Sayın genel müdürümde teknik bir toplantıdan dolayı şu an Malatya’da bulunmakta. sayın vekilin ziyareti münasebetiyle toplantıyı keserek buraya geldik. Sayın vekilimiz, bu binanın ve 960 dönümlük alanı genel müdürlüğümüze kazandırarak katkı sağlamışlardır” dedi.

Milli Parklar Genel Müdürü Mustafa Akıncıoğlu, “Bölge Müdürümüz son derece önemli bir görev üstleniyor. 14 il Malatya Bölge Müdürlüğüne bağlı. 14 vilayetin sorumluluğu Malatya’ya ait. Biz Bölge Müdürlüğümüzden memnunuz. Hem de önemli ve bizim işlerimizin yoğun olduğu bölgeler ve iller bu bölge. Şu anda doğa turizmi illeri de kapsayan her ilin doğa planı, master planı ile sayın bakanımızın da destek ve teşviki ile gerçekleşen mart ayı sonu itibarı ile bitireceğiz. Turizm Bakanlığımıza ve İl Müdürlerimize her ile gelen her misafirin gezebilecekleri görebilecekleri tabii güzellikleri göstermek ve bir plan dâhilinde göstermekten dolayı mutluluk ve gurur duyuyoruz. Bunları kamuoyu ile paylaşacağız. Umut ediyorum Nisan ortalarında doğa turizmi ve master planımız bitmiş olacak” diye konuştu.

Milletvekili Öznur Çalık, “Akoğuz Kışlası olmak üzere yaklaşık 960 dönümlük alanın Orman Su işler Bakanlığımıza devri ve bunun işletilmesi süreci ile devri Bölge Müdürümüzün ataması ile birlikte çok hızlı bir şekilde takibini yaptık. Sayın Bakanımıza ve ilgili tüm bürokratlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Akoğuz Kışlası askeri alan ve askeri kışlaydı. Malatya’nın merkezi İnderesinde ve inanılmaz doğa güzelliklerinin saklı olduğu bir alan. Turgut Özal Tabiat Parkı dediğimiz alan şu anda bitmek üzere. Vatandaşlarımızın da hizmetine açılacak. Orada çok önemli ve çok güzel yerler yapılacak. Gezi yerleri oturma yerleri kafeteryalar dinlenme yerleri hepsi Malatyalıların ve dışarıdan gelecek yerli ve yabancı turistlerin hizmetinde olacak. Bu güzellikler ile birlikte Akoğuz Kışlası denen alan ile birlikte Malatya’ya kazandırılan çok önemli bir doğal güzellik oldu. Akoğuz Kışlasının içerisinde bulunan farklı alanlar. Burası önceden mühimmat olarak kullanılıyormuş. Şimdi Milli Parklar Bölge Müdürlüğümüz. İç tarafta 5 ay önce geldiğimizde bütün alanı gezdik inanılmaz bakir alanlar var ve Malatya’ya güzel kazanımlar sağlayacak. Tabiatı ve doğası ile Malatya’nın gezilecek görülecek yerlerinden bir tanesi olacak biraz önce cephanelik diye nitelendirilen cephanelikler var. Ben umut ediyorum ki sayın bölge müdürümüz bu hızlı oralar içinde aynen devam edecek. Mağaralarımız var, oradaki mağaralın turizme kazandırılması için çok hızlı hareket edecek. Binada çay içmek 5 ay sonra nasip oldu. Bakalım Akoğuz Kışlası tabiat parkı olduğunda ne zaman çay içeceğiz” ifadelerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız