SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bakalım Nereye Kadar!.'

A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Yeni Malatya Spor'da futbolculardan Hüseyin Kartal, Bülent Akın, Serdar Kargın, Mesut Balkan ve Mehmet Akif Tatlı, Polis Meslek Yüksek Okulu'nda söyleşiye katıldı.

Polis teşkilatının 166. kuruluş yıldönümü çerçevesinde Polis Meslek Yüksek Okulu'ndaki öğrencilerle bir araya gelen futbolcular; öğrencilerin sorularını cevapladı. Kimi zaman anlılarını anlatan futbolcular, kimi zaman ise, kendilerine sorulan sorular karşısında kahkaha attılar.

BÜLENT AKIN: "GALATASARAY İÇİN SÖYLENECEK FAZLA BİR ŞEY YOK"
Galatasaray'da büyük başarılar yaşayan ve Türk futboluna büyük katkıları olan Yeni Malatya Spor'un tecrübeli futbolcusu Bülent Akın, öğrencilerin ilgi odağı oldu. Akın, bir öğrencinin "Galatasaray'ın durumu hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna, "Galatasaray için düşünecek fazla bir şey yok. Her şey ortada. Sıkıntılar var. İnşallah bu sıkıntıları çabuk atlatırlar" cevabını verdi.

Türkiye'de hakemlerin baskı altında olduğunu savunan Akın, "Hakemlerimiz günah keçisi olarak lanse ediliyor. Yönetimler yanlış yapıyor, teknik heyet ve futbolcularda yanlış yapıyor. 200-300 milyon Euro'luk kulüpler bile 'Penaltımız verilmedi, faulümüz verilmedi' diye hakemlerin arkasına sığınabiliyorlar. Bunu bu sene en çok Galatasaray ve Beşiktaş yaptı. Bu kadar kötü gitmelerine karşın hakemi ön plana atmalarını açıkçası yadırgıyorum" dedi.

"İngiltere'deki futbol anlayışıyla Türkiye'deki futbol anlayışı arasındaki fark nedir?" sorununa Akın, "Maalesef çok büyük bir fark var. Bizim değerlerimizle onların değerleri ve davranış biçimleri çok farklı. Sadece Türkiye değil birçok Avrupa ülkelerinden de önde gidiyorlar. Futbolda çok büyük rakamlar dönüyor. Futbolcuları ve alt yapılarıyla çok gelişmiş düzeydeler. Yönetim olarak kulüplerin yüzde 80'i şirket durumunda. Profesyonel maaş alıyorlar. Yönetim kurulundan oluşmuyor. Özellikle marketing de çok öndeler. Bizim çok mesafe almamız lazım. Özellikle yönetimlerde şirketleşmede çok büyük adımlar atmamız lazım" diye yanıtladı.

Bir öğrencisinin Bülent Akın'a sorduğu "Sizce en ateşli taraftar hangi takımın taraftarı?" sorusu, salonda kahkahaların yükselmesine nede oldu. Uzun süren gülüşmelerin ardından, tecrübeli futbolcu Bülent Akın, "Ben taraftar olarak Beşiktaş'ı ön planda tutuyorum. Ama genel olarak söylemek gerekirse taraftarlarda amigo gruplaşması var. Zaman zaman bunu kötü amaçla kullanan insanlar var. Bazen aramızda konuştuğumuz zaman onlara 'Paralı askerler' diyorum. Türkiye'de taraftar profilinin çok değişmesi gerekiyor. Biz Beşiktaş taraftarının tribünde şov yaptığını görüyoruz" diye konuştu.

Akın, Süper Lig'de oynamayı istediğini belirterek, "Süper Lig'de oynamayı isterdim. Ama şartlar oluşmadı. Devre arası da Yeni Malatya Spor'a gelmek nasip oldu. Buradayız. Bakalım nereye kadar? Bu nasip işleri. Kadere de inanıyoruz. Bir gün orada bir gün buradayız. Bunun kadere bırakıyorum" şeklinde konuştu.

MEHMET AKİF TATLI: "ESKİŞEHİRSPOR'UN BENDE AYRI BİR YERİ VAR"
Yeni Malatya Sporlu oyuncu Mehmet Akif Tatlı, Eskişehirspor'un Süper Lig'de taraftarıyla birlikte renk kattığını belirterek, "Benim için Eskişehir'in ayrı bir önemi var. 18 yaşında Eskişehir'e gittim ve 3,5 sene kaldım. 2 tane şampiyonluk yaşadım. Benim içinde bambaşka bir önemi var ki, Eskişehirspor Süper Lig'e çıktığından beri de taraftarlarıyla birlikte güzel bir renk kattı. Eskişehirspor, Türkiye çapında da büyük bir öneme sahip. Bende de ayrı bir yeri var" dedi.

Kaleci Mesut Balkan, Fenerbahçe maçından sonra teklif geldiğini belirterek, "Fenerbahçe maçından sonra bana gelen bir teklif olmadı. Ama menajerler aracılığıyla kulübe geldiği söylendi. Ama benim sözleşmem devam ettiği için bireysel olarak buna kendim karar veremem. Yönetimimiz ve başkanımızın da bunda onayının olması lazım. olursa ancak sezon sonu olur" diye konuştu.

Hüseyin Kartal'a "Teknik direktörle aranızda sorun çıktığında nasıl düzeltiyorsunuz?" sorusuna, "Sonuçta biz bir takımız. Sonuçta sizde insansınız. İçinizde bir kavga olduğunda, bunu tekrar kendi içinizde çözebiliyorsunuz. Bizde öyleyiz. Sonuçta başımızda bir hocamız var. Bize kızabilir, bağırabilir. Ama hiçbir zaman art niyetli değildir. Tabi ki onun istediklerini yapmak zorundayız. Bizim önderimiz hocamızdır. Onun için kendi aramızda bunları çözerek, bitiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Tecrübeli stoper Serdar Kargın, futbolda disiplinin çok önemli olduğunu ifade ederek, "Her sektörde olduğu gibi futbolda da disiplin olmazsa başarı olmaz. Ama her sporcuda doğanın bir kanunu gibi görüyorum şahsen, çift antrenman olduğunda 'Hocam yapmasak olur mu?' gibi söylemler olabiliyor. Bazen hocalar bunu saygısızlık olarak adlandırıyor. Ama o insanın doğasına var" ifadelerini kullandı.

Kargın, Fenerbahçe maşıyla ilgili yaptığı açıklamada ise, "Fenerbahçe maçında oynamadım. Ama arkadaşlarım çok iyi mücadele ettiler. Nitekim de, yendik. Bununda mutluluğunu yaşadık" dedi.

Polis Meslek Yüksek Okulu'nda öğrencilerle söyleşiye katılan Kaptan Hüseyin Kartal, ön libero Bülent Akın, stoper Serdar Kargın, kaleci Mesut Balkan ve ön libero Mehmet Akif Tatlı, "Futbolcu olmasaydınız ne meslek seçerdiniz? Sorusuna ilginç cevaplar verdiler. Bülent Akın, diploması olduğunu kaydederek, "Elektrik-Elektronik mezunuyum ben. Bir diplomamız var. Allah'a şükür okuduk. Elektronikçi ya da mühendis olurdum" dedi.

Kaleci Mesut Balkan ise, 8 yaşından beri futbolun içinde olduğunu kaydederek, "Futbolcu olmasaydım diye bir şey yok. Bu işi 8 yaşından beri yapıyorum. İlla futbolcu olacağım diyerek, kendimi hedefledim. Bende ticaret lisesi mezunuyum. Futbolcu olamasaydım, muhasebeci olurdum" diye konuştu.

Meslek konusunda en ilginç cevabı ise, Hüseyin Kartal verdi. Kartal, "Futbolcu olmasaydım herhalde boş gezerdim" ifadesini kullandı.

Tecrübeli stoper Serdar Kargın ise, meslek konusunda iddialı bir cevap verdi. Kargın, "Ben hep futbolcu olmak istemiştim. Ama futbolcu olmasaydım, manken olmak isterdim" şeklinde konuştu.

Mehmet Akif Tatlı ise, "Ben lisedeyken derslerimde başarılıydım. Ama öğretmen olmayı isterdim. Ama belki kuaförde olabilirdim" dedi.

Futbolcular, "Hangi takımda oynamak isterdiniz?" sorusuna, gönüllerinden yatan takımların isimlerini sdadere bırakıyorum" şeklinde öyleyerek, cevap verdiler. Kaleci Mesut Balkan, "Tabi hepimizin hayali Süper Lig'de bir takımda oynamaktır. Ben Beşiktaş taraftarıyım. Beşiktaş'ta oynamak isterdim" dedi.

Bülent Akın ise, "Benim hedefim yurt dışında üst seviyelerde bir yerde oynamaktı. Bunun 6-7 sene önce başardım. Ama orada kalıcı olamadım. Ben tekrar yurt dışına gitmek istiyorum. İtalya'ya gitmek istiyorum. İnşallah Allah nasip eder, İtalya'ya giderim" diye konuştu.

Hüseyin Kartal da, "Benim soy ismim Kartal. Onun için Beşiktaş'ta oynamayı çok isterdim" ifadelerini kullandı.
Serdar Kargın ise, "Ben Fenerbahçe taraftarıyım. Ama taraftar açısından düşündüğümde, Beşiktaş'ta oynamayı isterdim" dedi.

Mehmet Akif Tatlı'da Galatasaray taraftarı olduğunu ifade ederek, "Galatasaray'da oynamayı çok isterdim. İnsan büyüdükçe ve geliştikçe hedefler koyuyor. Koyduğu hedeflere ulaşamayınca başka hedeflere yöneliyor. Şuan başka hedeflerim var ama Galatasaray'da oynamayı isterdim" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız