SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakan Ağbal; "Talepleri Takip Edeceğiz"

0
Güncellendi - 2016-03-11 15:49:33
Bakan Ağbal;
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Ataköy, Paşaköşkü, Cemal Gürsel, Zaviye, Hacıabdi Mahalleleri’ni yakından ilgilendiren okul sorununu gündeme getirdi. Ağbaba, Cemal Gürsel Mahallesi’nde okul yapılması için arazinin hazır olduğunu belirterek, Maliye Bakanından okulun yapımı için destek istedi.

Ağbaba, Kemal Özalper İlkokulu’nun depreme dayanıklı olmadığını belirterek, Cemal Gürsel Mahallesi’nde yeni bir okul yapılması için Maliye Bakanı Ağbal’dan destek istedi. Ağbaba’nın talebini değerlendiren Bakan Ağbal ise  “Bizim görevimiz daha fazla eğitim kurumu yapmak, gençlerimizin daha fazla eğitime ve sağlığa erişimini sağlamak.O yerlerle ilgili çalışma yaptıracağım” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Ağbaba; “Seçim bölgem Malatya’da 5 mahalleye hitap eden Kemal Özalper İlkokulu var; bu ilkokul, depreme dayanıklı değil. 35-40 kişilik sınıflarda eğitim görüyorlar. Ataköy, Paşaköşkü, Cemal Gürsel, Zaviye, Hacıabdi mahallelerine hitap ediyor. Cemal Gürsel Mahallesi’nde 12 dönümlük bir arazi var, 6 dönümünü almışlar, 6 dönümünün ise Maliye Bakanlığı tarafından alınmasını  bekliyorlar. Sayın Bakan bizim sizden ricamız, bu 6 dönümlük arazinin alınması konusunda destek vermeniz. Bu okul o bölge için önemli. "Bu konuda sizin talimatlarınızı bekliyoruz." diyorlar. Yani para istiyorlar, çok büyük bir miktar değil. Bu konuda yardımlarınızı bekliyoruz.” dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal “Malatya'daki konularla ilgili olarak  arkadaşlar notlarını almışlardır. O yerlerle ilgili çalışmayı yaptıracağım. Talepler neyse, inşallah, o konularda, tabii ki okulun yapılması, eğitimle ilgili talepleri takip edeceğiz, olur mu? Arkadaşlarım da şimdi notlarını aldılar, arkadaşlardan da rica ediyorum, o konularla ilgili çalışmalarımızı yapacağız. Zaten bizim görevimiz daha fazla eğitim kurumu yapmak, gençlerimizin daha fazla eğitime ve sağlığa erişimini sağlamak.”ifadelerini kullandı.

Kaynak : Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız