SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakan Akdağ, "Gerekeni Yaparız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:44:30
Bakan Akdağ,
A- A+ PAYLAŞ
 
Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya'da yaşanan sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gündeme getirdi. 
 
Ağbaba konuşmasında,  “Dünyanın en güzel suyu olan Malatya'nın suyu, AKP döneminde kirlendi. Dünyada hiç örneği görülmeyen bir şekilde, 100 bine yakın insan Malatya'da ishal oldu. Şimdi yine Malatya'nın ilçelerinde, belde ve köylerde İl Sağlık Müdürlüğü'nün yapmış olduğu tahlillerde suların bozuk olduğu ortaya çıktı. Çeşmelerden, okullardan, camilerden akan sularda bakteri ve koli basili mikrobu bulundu. Malatya'da içme suları hastalığa davetiye çıkarıyor. Malatyalılar tifo, ishal, dizanteri, kolera ve hepatit gibi çok tehlikeli hastalıklarla karşı karşıya. Malatyalıların göz göre göre hastalanmalarına müdahale edilmelidir. Suların bir an önce sağlıklı hale getirilmesini istiyor, yetkilileri duyarlı olmaya çağırıyorum”  ifadelerini kullandı. 
 
Doğanyol ilçesine bağlı Gökçe beldesinde 22 çocuğun süt içtikten sonra rahatsızlanması konusuna da değinen Ağbaba,  "Çocuklarımıza dağıtılan sütü bozanları da kınıyorum” dedi. 
 
Hekimhan'da doktor ve ambulans ihtiyacınında olduğunu söyleyen Milletvekili Ağbaba, “Sayın Bakan, Malatya Hekimhan ilçesi, Malatya'mızın en önemli ve en büyük ilçelerinden biridir. Hastanenin 3 ambulansı varken son dönemlerde 2 ambulans geri çekilerek tek ambulansla hizmet verilmektedir. Ayrıca Hekimhan'ın yaz nüfusu, kış nüfusunun yaklaşık iki veya üç katı olmaktadır. Hastanede çocuk doktoru yok, diş hekimi yok, şu anda hastanede üç tane doktor var. Birisi anestezist. Hekimhan, doktor ihtiyacı olan bir ilçemiz. Bu konuda Hekimhan'ın mağdur edilmemesi gerektiği konusunu bilgilerinize sunuyorum” diye konuştu. 
 
Bakan Akdağ'dan Yanıt
 
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, milletvekili Ağbaba'nın konuşmasından sonra söz alarak,  “Malatya Hekimhan'ın çocuk hekimiyle ilgili ve diş hekimiyle ilgili durumunu hemen değerlendirteceğim ben. Kaç ambulans ihtiyacı varsa o kadar ambulans bulundururuz. Yani oradan taşınan sayı bellidir. Ayda kaç kişi taşınıyor, nasıl oluyor, kaç ambulans lazım, ne kadar kişiyle taşıyabiliriz, bunları da değerlendiririz” dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız