SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ala: Uçağımı Malatya'ya İndirmeyi Planlamışlar

0
Güncellendi - 2016-07-22 17:43:21
Ala: Uçağımı Malatya'ya İndirmeyi Planlamışlar
A- A+ PAYLAŞ

15 Temmuz gecesi darbecilerin uçağını Malatya'ya indirmeyi planladıklarını söyleyen İçişleri Bakanı Ala, jandarmanın tümünün kesinlikle bakanlığa bağlanacağını açıkladı. Bakan, 10 bin 856 kamu çalışanının pasaportunun iptal edildiğini de duyurdu.

NTV canlı yayınına katılan İçişleri Bakanı Efkan Ala, 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde yaşadıklarını anlattı.

FETÖ'cü darbecilerin uçağını Malatya'ya indirmeyi planladıkları bilgisini veren Ala, "Aslında sistem zafiyeti de var" dedi.

15 TEMMUZ GECESİNİ ANLATTI

"O gece Erzurum'dan akşam uçağıyla Ankara'ya geliyordum. Esenboğa'ya indikten sonra yakın korumam 'Efendim darbe oluyor' dedi. O arada Hakan Fidan aradı telefonla, 'Efendim darbe oluyor bizi bombalıyorlar' dedi.

Uçaktan indik havaalanına geçtik. Oraya geçtikten sonra çok çeşitli haberler vardı.

Benim jandarma yaverim yanımdaydı, 'Tanklar geliyor' diye belirtti. Sayın Cumhurbaşkanı'nı aradım, ulaşamadım. Ben emniyete sahada olun talimatını, geri çekilmeyecekleri emrini verdim.

Ardından size bağlandım. Bunun bir paralel çetenin darbe teşebbüsü olduğunu ve halkımızın sokaklara inmesini istirham ettim.

Havaalanında bir karargah oluşturduk ve oradan olayları yönettim. Malatya'dan Diyarbakır'a mesaj iletmişler, 'Efkan Ala Van'dan geliyor, F-16'ları Malatya'ya indirin' diye talimat vermişler.

Genelkurmay 16.00'da haberdar edilmiş, önlemler alınmış. Ama bunun daha erken haber alınması gerekiyordu, böyle bir durum var Fakat şöyle de bir durum var, sistem zaafiyeti var. Bu yapıyı öyle bir kurgulamalıyız ki bir daha Türkiye'de darbe olmamalı.

17-25 Aralık'tan sonra iç güvenlik paketi yaptık. Jandarmanın önemli bir kısmını İçişleri Bakanlığı'na bağladık keşke hepsini bağlasaydık."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • vatandaş (7 yıl önce)
    Malatya belediyesine inceleme yapım fetocu çoook
    0
    0
    Yanıtla