SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakan Avcı:'Tatilde Ödev Vermeyin'

0
Güncellendi - 2016-01-19 13:18:58
Bakan Avcı:'Tatilde Ödev Vermeyin'
A- A+ PAYLAŞ

MEB okullara gönderdiği yazıyla yarıyıl tatilinde öğrencilere ödev verilmemesini istedi. Bakan Nabi Avcı imzalı yazıda eğitim öğretim ile ilgili kısmi aksamalar yaşanan bölgelerdeki okullarda aksamış olan eğitim öğretim faaliyetlerinin telafisi için her türlü tedbirin alınması gerektiği de belirtildi. Ayrıca karnenin, başarının değerlendirilmesi konusunda bir araç olduğunun velilere vurgulanması istendi. MEB'in çalışma takvimine göre, birinci kanaat dönemi 22 Ocak 2016 Cuma günü sona erecek. Yarıyıl tatili, 25 Ocak-5 Şubat 2016'da yapılacak. İkinci kanaat dönemi, 8 Şubat 2016 Pazartesi günü başlayacak ve 17 Haziran 2016 Cuma günü sona erecek. 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı ise 19 Eylül 2016 Pazartesi günü başlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) okullara gönderdiği 18 Ocak tarihli yazıyla yarıyıl tatilinde öğrencilere ödev verilmemesini istedi. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı imzasıyla gönderilen yazıda, “Öğrencilerimizin başlayacak olan yarıyıl tatillerini verimli bir şekilde geçirmelerini, dinlenmiş bir şekilde yeni döneme sağlıklı bir başlangıç yapabilmelerini ve ilgi alanlarına da zaman ayırabilmelerini sağlamak için öğrencilerimize yarıyıl tatilinde ödev verilmemesi konusunda gereğini rica ederim” denildi.

Yazıda ayrıca şu ifadelere yer verildi:

-Bakanlığımızca gönderilenler dışında proje, protokol ve vb. çalışmalar kapsamında çeşitli kurum ve kuruluşlarca öğrencilerimize dağıtılmak üzere okullarımıza bağış veya yardım adı altında gönderilen kitap, broşür, afiş vb. metaryellerin; Anayasa’ya, kanunlara, öğretim programlarına ve öğrenci seviyesine uygun olup olmadığı ile içeriğin doğruluğu husularında detaylı ve yeterli inceleme yapıldıktan sonra öğrencilerin kullanımına sunulması,

-Öğrencilerimizin kullanacakları kırtasiye malzemeleri konusunda öğretmenlerimizin belirli markalara yönlendirmede bulunmaması,

-Eğitim öğretim ile ilgili kısmi aksamalar yaşanan bölgelerimizdeki okul ve kurumlarımızda aksamış olan eğitim öğretim faaliyetlerinin telafisi için ilgi (b) yazı doğrultusunda her türlü tedbirin alınması ancak bu kurumlarımızdaki öğrencilerimize ödev verilmemesi hususunun ise telafi programı doğrultusunda değerlendirilmesi,

-Dönem sonuna yönelik tüm iş ve işlemlerin mevzuata uygun olarak eksiksiz bir şekilde tamamlanması,

-Karnelerin, ulaşılması gereken bir amaç değil, başarının değerlendirilmesi konusunda bir araç olduğunun öğrencilerimize ve velilerimize vurgulanması, hususunda gereğini rica ederim.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız