SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bakan Bizimle Görüşmeli'

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:03:00
'Bakan Bizimle Görüşmeli'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ziraat Odaları il Koordinasyonu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in Malatya’ya yapacağı ziyaret programına Ziraat Odaları ile görüşme konusunun da eklenmesi çağrısında bulundu. 

Malatya Ziraat Odaları il Koordinasyonu üyesi Ziraat Odaları Malatya Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklaması yaptı ortak basın açıklamasını Yazıhan Ziraat Odası Başkanı Yunus Kılınç yaptı.

Ziraat Odalarının ortak açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

“25-30 YILLIK MEYVE AĞAÇLARI KURUYUP GİDECEKTİR

Malum olduğu üzere 2014 yılı 30 Mart gecesi yaşana don felaketi neticesinde Malatya çiftçisi başta kayısı olmak üzere tüm meyve ağaçlarında ki ürünlerini kaybetti. Bir yıllık emekleri boşa gitti ve arkasından Türkiye’nin en az yağış alan ili olarak Malatya kuraklık sonucu kuru tarımda ekili olan alanlardaki buğday arpa gibi ürünler de biçilmeden tarlada kaldı. Çiftçilerimiz zor bir yıl yaşarken devletten hiçbir destek alamadı sadece banka ve tarım kredi borçları ertelendi hiçbir geliri olmayan çiftçimizin sulama elektriğinden dolayı ödenmeyen faturaları neticesinde elektrikleri tek tek kesilmeye başlandı defalarca elektrik ve sulama borçlarını ertelenmesi gerektiğini yetkililere aktarmamıza rağmen bir netice alınamamıştır. Şanlıurfa çiftçisi yıllardır ödemediği faturalarından dolayı elektrikleri kesilince elektrik kurumuna ait binalara yaptıkları eylem sonrasında kurum ödenecek miktarın yüzde 25’inin ödenmesi halinde tüm borçlarının silineceğini açıklamıştır. Malatya çiftçisinin de bu indirimden faydalanmasını istiyoruz. Malatya çiftçisi kuraklık sonucu suların azalması barajların su seviyesinin düşük olması nedeniyle sulamada büyük sıkıntı yaşanırken hiçbir tedbir alınmamış ilimizde sudan tasarruf edebilmek için acilen kapalı sisteme geçilmesi gerektiği kanaatindeyiz aksi halde 25-30 yıllık meyve ağaçları kuruyup gidecektir.”

“ÇİFTÇİMİZ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATILMIŞTIR”

"2014 yılı makine ekipman desteklemesi yapılmak üzere çiftçilerimize yüzde 50 hibeli bahçe traktörü ve ekipmanlar için müracaatlar alınmış 1 ay boyunca traktör bayileri kapısında umutla kuyruk oluşturan kayısı üreticilerimizin hayalleri boşa çıkmış. İstenilen destek sağlanmadığından 1 traktör dahi çiftçimize verilmemiş çiftçimiz hayal kırıklığına uğratılmıştır. Aynı desteklemede bitişik komşumuz Adıyaman iline 3 milyon TL ekipman desteği sağlanmış. Elazığ iline 1,5 milyon TL ekipman desteği sağ lan irken. Malatya ilimize 1 milyon TL destek sağlanmıştır. Malatya çiftçisi bunların hiç birini hak etmemiştir. Tek eksiği dürüstlüğü ve sessiz kalması olmuştur. Artık çiftçimizde sessizliğini bozmaya başlamıştır. Biz Malatya ziraat odaları olarak bu şikayetlerimizi yarın ilimize gelecek Sayın Tarım Bakanımız Mehdi Eker'e anlatıp bir netice alamazsak konuyu başbakana, cumhurbaşkanına iletmeye çaba sarf edeceğiz. Malatya çiftçisinin bir devlet desteği olmadan bu krizi atlatması mümkün değildir. Karadeniz’de fındığa verilen alan bazlı destek kayısı üreticisinin de hakkıdır. Urfa da yapılan elektrik indirimi Malatya çiftçisinin de hakkıdır. Adıyaman iline yapılan makine ekipman desteğinin 2 katı Malatya çiftçisinin hakkıdır. Hak olmayan bir şeyi talep etmiyoruz. Malatya çiftçisinin destekleri ile haklarını aramaya devam edeceyiz.”

Açıklamada, Ziraat Odası Başkanlarının Bakan Eker ile görüşebilmesi için, ziyaret programına Ziraat Odalarının da eklenmesi istendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız