SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakan Bu Soruyu Yanıtlayamadı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya ve Elazığ'daki doğalgaz abone ücreti konusundaki "ultra astronomik" fark Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun'a sorulunca, bakan "Buyrun" diyerek soruyu yanında oturan Belediye Başkanı Cemal Akın ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mücahit Fındıklı'ya "havale" etti. Akın ise, yine net bir yanıt veremezken, TSO başkanı hiç konuşmadı..

Malatya'nın doğalgaz abone ücretinin 180 dolar+ KDV olarak uygulanmaya başlanmasının yanı sıra, Elazığ'ın doğalgaz dağıtım lisans ihalesinde bu rakamın, Elazığ TSO başkanının yarattığı rekabet üzerine 5 dolar +KDV'ye düşmesi, memleketi olan Erzincan'ın Kemaliye ilçesinden Ankara'ya dönmek üzere Malatya'ya uğrayan, Vali Halil İbrahim Daşöz ile diğer ilgililer tarafından karşılanan, ve İPAŞ İplik Fabrikası'nda bir süre dinlenen Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun'a soruldu.

İki il arasındaki doğalgaz abone ücreti arasındaki farkla ilgili soru üzerine geçen diyalog şöyle:

BAKAN ALİ COŞKUN: “Bu tabi benim sorumluluğumun ve yetkimin dışında. Başkanlarımız belki bir cevap verebilirler. Buyurun." (İki yanında oturan Belediye Başkanı ve TSO Başkanını işaret etti)

BELEDİYE BAŞKANI AKIN: "Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’ndaki ihalelerin neticesidir. Yani bu sözkonusu düzenlemenin Malatya Belediyesi ile veyahut Ticaret Odası’yla herhangi bir alakası yok. Doğrudan doğruya Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nu ve orada yapılan ihaleleri ilgilendirir.."

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fındıklı, bu konuda konuşmazken, bakan tekrar sözü aldı ve şöyle dedi:

"Artık rekabete açık serbest piyasa süreci hızla ilerliyor. Dolayısıyla, arkadaşlar, bütün bunlar açık şeffaf ihaleler neticesinde gelişen olaylar. Böyle bölgelere göre küçük dalgalanmalar olacak başta. Sonra da rekabet dolayısıyla bir yerde buluşulacak."..

Bakan, Malatya'da 3. Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulmasıyla ilgili taleplere en kısa zamanda yanıt verileceğini, bu konudaki sorunların çözüleceğini belirterek, "En kısa zamanda 3. Organize Sanayi Bölgesi'ni Malatya'ya kazandıracağız."dedi.

Bakan daha sonra, uçakla Ankara'ya döndü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız