SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bakan Çağırdı, Akillere Gittim!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:21:24
A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekili Öznur Çalık, hafta sonunda yaptığı İstanbul ziyaretinin, bakan daveti üzerine "Akil Adamlar"la yapılan toplantıya katılmak üzere gerçekleştiğini ve bu ziyaretinde ilçe adayları ile ilgili herhangi bir görüşme yapmadığını iddia etti.

Bugüne kadar "Akil Adamlar"la ilgili etkinliklerin ve toplantıların herhangi bir yerinde bulunmayan, ancak ani İstanbul ziyaretine denk gelen son toplantıya katılan Çalık'ın, "Akil Adamlar" olarak nitelendirilen gruptan 12 kişi ile Cumartesi günü Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay başkanlığında İstanbul'da yapılan toplantıya davet edildiğine, ilçe adayları konusunda herhangi bir temasının olmadığına ilişkin iddialarını içeren ve kendi adresinden basın kuruluşlarına gönderilen bülten şöyle:

"AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık,ilçe belediye başkan adayının belirlenmesi sürecini etkilemesinin söz konusu olmadığını belirterek, “Hangi aday adayı adayımız olursa bizim başımızın üzerinde yere olacak ve sonuna kadar 30 Mart’ta en yüksek oy oranını almak üzere birlikte çalışacağız” dedi.

Şoförler ve Otomobilciler Odası’na yaptığı ziyarette ilçe belediye başkan aday adaylığı süreci ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede bulunan AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Biz 11 yıldan AK Parti iktidarında her seçimde, hem yerelde ve hemde genel geçimlerde aday belirleme kriterlerimiz var. Temayül yoklamalarımız, mülakatlarımız, genel merkezimizin kanaatleri aday belirlemede en önemli kriterlerdi. Hiç biri tek başına kriter değildi. Hepsi aynı kendi içerisinde değerlendiriliyordu. Bu dönem tüm siyasi partiler bizim yapmış olduğumuz aday belirleme kriterlerini ve sürecini örnek alıyorlar. Şuanda yapmış olduğumuz bütün kamuoyu yoklamaları, temayül yoklamaları hepsi üst kurula intikal etti. Normalde bugüne kadar açıklanması gerekirdi. Ama maalesef yaşadığımız bu sıkıntılı süreç aday adaylarını belirleme sürecini uzatmış vaziyette. Bende biliyorum ki, bütün aday adaylarımızla birlikte vatandaşlarımızda çok büyük merak içerisinde bekliyor. Bizlerde merak içerisinde bekliyoruz. Bizim Malatya Milletvekilleri ile birlikte bütün Türkiye’deki AK Partili milletvekili arkadaşlarımız tek bir kere görüş bildirdik. O görüşler neticesinde il teşkilatımızın, teşkilat mensuplarımızın kanaatleri genel merkeze intikal ettirildi. Bu hafta sonu İstanbul’da aday belirleme süreci ile ilgili olarak sayın başbakanımız ve 11 kişilik üst kurul toplantı. Son olarak Malatya’da dahil olmak üzere görüşme yapılmayan illerimiz var. Ankara’da bu çalışmalar yeniden devam edecek ve üst kurulumuz bu konuda karar verecek” dedi.

Çalık şunları söyledi, “Kamuoyunda oluşturulmak istenen bir algıyı düzeltmek adına söylüyorum; bu Cumartesi günü İstanbul’da Başbakan Yardımcımız Beşir Atalay ve Grup Başkan vekilimiz Mahir Ünal’ın başkanlığında  çözüm süreci ile ilgili olarak Dolmabahçe Sarayı’nda benim de katıldığım bir toplantı vardı. Bu toplantı için sayın bakanımızın çağrısı üzerine toplantıya katılmak üzere İstanbul’a gittim. O toplantıda akil insanlar ve Türkiye’nin geleceği konuşuldu. Hiçbir şekilde ilçe aday adaylarımızla ilgili asla hiçbir görüşme yapılmamıştır ve bilgide paylaşılmamıştır. Sabah gittim ve akşama geri dönüş yaptım. Şunu herkesin bilmesi gerekirki, biz kişileri değil, olayları ve sonucu konuşmak zorundayız. Bugün Türkiye’ni içinde bulunmuş olduğu durum aday adaylarımızla alakalı bizim fikir yürütmemizi tamamen ortadan kaldırmıştır. Biz en doğru, en çalışkan, en kabiliyetli ve en iyi sonucu alacağımız adayla seçimler gitme zorundayız. Hiçbir milletvekili arkadaşımızın ben başta olmak üzere bireysel kanaati şuanda üst kurula iletme imkanı yok. Herkes bir kez olsun iletti ve bundan sonra aday adaylarımızı üst kurulumuz belirleyecek. Hiçbir milletvekili arkadaşımızın da üst kurulun almış olduğu kararın üzerinde karar alması da asla söz konusu değildir. Kamuoyunda oluşturulmak istenen algı, her hangi bir milletvekiline ya da il başkanı endeksli aday belirleme kriterlerinin süreci asla doğru değildir. Ortaya atılan iddialar AK Partiyi vurmak, milletvekillerini vurmak ve aday adaylarımız arasına nifak sokmak için yapılmış olduğunu herkesin bilmesi gerekir. Biz Cumartesi günü İstanbul’daki Akil adamlarla toplantı yapmak üzere İstanbul’a gittik ve döndük. Bizde üst kurulumuzun vereceği neticeye bekliyoruz. Birkez daha aday adaylarımızın hepsinin bizim için çok kıymetli olduğunu bilmelerini istiyorum. Hangi aday adayı adayımız olursa bizim başımızın üzerinde yere olacak ve sonuna kadar 30 Mart’ta en yüksek oy oranını almak üzere birlikte çalışacağız.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız