SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakan Çağlayan Malatya'da

A- A+ PAYLAŞ

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, bir dizi ziyaret ve programa katılmak üzere geldiği Malatya'da, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı.

VALİLİKTE TÜRBAN AÇIKLAMASI..
Çağlayan, bu gezisinde Malatya'yı ticaret ve sanayi potansiyeli ile tanımaya geldiklerini, ayrıca kayısı markasının dünya çapında bilinmesi için çaba gösterileceğini bildirdi.

Bakan ayrıca türban tartışmaları ile ilgili soruları yanıtladı. Bakan Çağlayan, "Ortaya konulmuş olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) iradesine karşı koymak gibi bir şey söz konusu olamaz. Hiçbir irade TBMM'nin, milletin iradesinin üzerinde olmaz. Onun için bunu bu çerçevede görmek lazım" dedi.

Türban karşıtlarına tepki gösteren Bakan Çağlayan şunları söyledi:

"Altını çizerek söylemek istiyorum; gündeme getirilen ve TBMM'den geçen değişiklikle beraber Türkiye'de yeniden bir kaos, bir laiklik tartışması çıkarılmaya başlandı. Bunlara kimse prim vermesin. Zaten millet bunlara prim vermiyor. Bundan 6-7 ay önce, 22 Temmuz seçimlerinde her iki ferdinden biri AK Parti'ye oy veren millet, bunlara prim vermediğini göstermiştir. Dolayısıyla bunun altını bir kez daha çizelim. İkincisi, hiç kimse laiklik konusunda, Cumhuriyet'in temel ilkeleri ve kazanımları konusunda,
Atatürk ilke ve inkılapları konusunda, tek devlet, tek millet, tek bayrak prensibimiz konusunda AK Parti ile yarışmaya kalkmasın. Getirilmiş olan düzenlemeyi başka boyutlara, başka mecralara çekmenin ülkemiz adına faydası olmadığı kanaatindeyim. Bizim önceliklerimizde çok daha yoğun gündemler var."

BELEDİYEDE MEHTERLİ KARŞILAMA..
Bakan Valilik ziyaretinden sonra Belediyeyi ziyaretinde ve Mehter Takımı gösterisi ile karşılandı. Daha sonra Belediye Başkanı Cemal Akın'dan bilgi aldı. Akın, Malatya’nın bugüne kadar önemli devlet, siyaset, bilim ve fikir adamı yetiştirdiğini belirterek Bölgede önemli bir merkez olduğunu söyledi.

Malatya’nın AKP Belediyecilik hizmeti ile doğalgaza ulaşması noktasında büyük gayretler gösterdiklerini ve 1 yıl içerisinde Malatya nüfusunun yüzde 80’inin yaşadığı yere doğalgazı ulaştırdıklarını söyleyen Başkan Akın, 1000 dönüm civarında Malatya’ya yeşil alan kazandırdıklarını, Belediye tarihinde ilk defa yağmursuyu drenaj kanalları ve araç alt geçitleri yaptıklarını belirtti.

Şu anda Türkiye’nin en kapsamlı kentsel dönüşüm projesini gerçekleştirdiklerini söyleyen Akın, “Çarpık kentleşmenin önüne geçmek, şehir içerisindeki trafiği de rahatlatmak açısından Malatyamızın güneyinde bulunan Beydağı eteklerinde bulunan 60 bin dönüm araziyi imara açma çalışmalarımız neticelenmek üzeredir. Bugüne kadar imarlı alanın 100 bin dönüm olduğunu ifade edersek, 1924 den beri Malatya’nın ilk Belediye olduğu tarihten 2004 yılına kadar yapılan Belediye hizmetleri ile AK Parti iktidarı döneminde yapılan Belediye hizmetlerini kıyaslamak mümkün olacaktır” şeklinde konuştu.

Son yıllarda Türkiye’nin çok ciddi bir değişim ve dönüşümden geçtiğini belirten Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ise yaptığı konuşmada, bu değişim ve dönüşümün Türkiye’nin her yerinde ve her alanında görüldüğünü ve yaşandığını söyledi.

Bu anlamda Belediyecilik hizmetlerinin son derece önemli olduğunu belirten Bakan Çağlayan, “Şu an ve geçmiş hükümetimiz döneminde yerel yönetimler adına Türkiye’de gerçekten çok önemli, tarihe geçecek çalışmalar yapılmıştır. Bugün doğalgaz dağıtımı konusunda Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en kısa sürede bu çalışmalar yerine getirilmiş ve önümüzdeki birkaç yıl içerisinde de inşallah ülkenin her tarafına doğalgaz yayılmış olacaktır. Çift yolları, altyapı hizmetleri, üst yapı hizmetlerini görüyorsunuz. Bunların hepsinin yapılmasının gayesi özellikle AK Parti’nin, ‘insana hizmeti’ siyasetin odağına koyan bir anlayışa sahip olmasıdır. Partimizin temel hedefi insana hizmet etmektir. Biz hizmet etmeye geldik, hükmetmeye gelmedik. Bu noktada bütün birimleriyle, hükümetiyle, milletvekilleriyle, belediyeleriyle ciddi anlamda imar noktasında yoğun çalışma içerisindeyiz” dedi.

AKP Hükümeti’nin Belediyeler arasında ayırım yapmadığını belirten Bakan Çağlayan, “Sevinerek şunu ifade etmeliyim. Bu aslında Belediyecilik anlayışının çok net bir göstergesi olarak ifade edilebilir. Geçmiş dönemlerin aksine, hükümetimiz döneminde belediyeler ister AK Partili olsun ister olmasın, hiçbir ayrım yapılmamıştır. Çünkü biz insana hizmet etmeyi siyasetin odağında almış bir partiyiz” şeklinde konuştu.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, belediye ziyareti sonrasında yaya olarak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne giderken bahşiş almak isteyen çocuklar adeta yarışa girdi. Çağlayan, polisin uzaklaştırmaya çalıştığı çocukların rahat bırakılmasını istedi. Bahşişlerini alan çocuklar uzaklaşırken, caddede protokol üyeleri ile yürüyen Çağlayan esnafla tokalaşıp iyi günler diledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız