SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Arazi Sahiplerinin Önerileri Dikkate Alındı"

0
Güncellendi - 2017-02-17 01:46:43
A- A+ PAYLAŞ

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın arazi toplulaştırma uygulamalarıyla ilgili önergesini yanıtladı.

Arguvan İlçesi'nde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü'nce 2013 yılında Yoncalı Ovası Arazi Toplulaştırma Projesi uygulamaya başlanmış, ilçe merkezi ve 30 köyü kapsayan projenin, 60 bin 957 hektarlık alanda uygulanacağı ifade edilmişti. Toplulaştırma çalışmalarının mahallinde değil de bilgisayar üzerinde yapıldığı iddiasında bulunan Ağbaba, konuyla ilgili TBMM Başkanlığına soru önergesi vermişti.

Soru önergesini yanıtlayan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik; Yoncalı Ovası Arazi Toplulaştırma çalışmalarının 2017 sonu veya 2018 yılı başında bitirilmesinin planlandığını açıkladı. Malatya ili Arguvan İlçesi Yoncalı Ovası arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme projesi çalışmaları devam ettiğini, yapılan parselasyon planlarının kontrol ve tescil sürecine bağlı olarak 2017 yılı sonu veya 2018 yılı başında bitirilmesi planlandığını kaydeden Bakan Çelik, önergeye verdiği cevapta şu ifadelere yer verdi;

“Arazi toplulaştırma projeleri kapsamında parseller harita üzerinde belirlenmeden önce bir çok çalışma yapılmaktadır. Yoncalı Ovası arazi toplulaştırma projesi kapsamında yapılan çalışmalardan bazıları şu şekildedir;

Bölgenin arazi toplulaştırma kapsamına alındığı her mahallede ayrı ayrı olmak üzere 15 gün süreyle mahallinde ilan edilerek bölge çiftçilerine duyurulmuş olup, proje hakkında yapılan toplantılarla çiftçiler bilgilendirilmiştir. Ayrıca her mahalleden muhtar ve o mahallenin arazileri hakkında tecrübeli 2 çiftçiden oluşan 3 kişilik komisyonlar oluşturulmuştur.

Bölgenin halihazır toprak ve sabit tesislerini gösteren haritalar hazırlanmış olup ayrı ayrı her mahallede 15 er günlük sürelerle ilan edilmiş olup, arazi sahiplerinin talepleri ve önerileri dikkate alınmıştır. Söz konusu proje kapsamında toplam 30 adet mahalle bulunmaktadır Bu mahallelerde 23 adetinde 2 adet askı bir adetinde 1 adet askı yapılmıştır. Bu askılar her defasında mahallinde ayrı ayrı 15 er günlük sürelerle ilan edilmiş, ilan aşamasında parsel planları toplantılar yapılarak bölge çiftçilerine yerinde izah edilmiştir. Bölgenin var olan arazileri yine kendi çiftçileri için planlanmaktadır. Yürütülen bütün arazi toplulaştırma projesi her aşamada kontrol edilmektedir.”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız