SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bakan Çelik'le Görüşeceğim"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:44:02
A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya'da Toplum Yararına Çalışma Programları (TYP)'yla istihdam edilecek kişi sayısının artırılması gerektiğini, bunun için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik (fotoğraftaki) ile görüşeceğini söyledi.

Ağbaba, Malatya Söz Gazetesi'nden Yaşar Karaaslan'a yaptığı açıklamada, “Bu yıl Malatya tarihinin en büyük tabii afetlerinden birini yaşadı. Mart ayı sonunda meydana gelen don felaketi ile Malatyalıların ürettikleri tüm ürünler yok oldu. Yaşanılan felaket Malatya’nın sadece tarımına değil, ekonomisine ve sosyal yaşamına da  büyük darbe vurdu. İşsizliğin yıllardır on binlerle ifade edildiği Malatya’ya devlet sırtını dönmüş şekilde. Üreticilere gerekli desteği vermeyen AKP hükümeti, en azından işsizler için önemli bir gelir kaynağı olan TYP programlarıyla Malatya’ya katkı sunabilir. Malatya’nın özel durumundan hareketle TYP kontenjanları artırılarak, geçtiğimiz yıl yapılan haksızlık da ortadan kaldırılabilir” dedi.

Ağbaba, Malatya'da TYP programlarından yararlandırılanların sayısının bu yıl en az 2 bin kişiye çıkarılmasını, bakan Çelik'ten isteyeceğini bildirdi.

Ağbaba, geçtiğimiz yıl Ekim ayında yaptığı açıklamada,  İŞKUR Genel Müdürlüğü tarafından Toplum Yararına Çalışma Programları (TYP) kapsamında Malatya’ya 500 kişilik kontenjan verilmesini eleştirerek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’ten kontenjanın artırılmasını istemişti. Mardin 2 bin, Kars 2 bin, Yozgat 2 bin 300, Bitlis, Burdur, Gümüşhane 1000 kişilik kontenjan alırken,  Malatya'ya sadece 500 kişilik kontenjan verilmesinin yetersizliğinin Ağbaba tarafından gündeme getirilmesinden sonra Bakan Çelik gerekirse takviye yapılabileceğini söylemiş, ancak rakam artırılmayarak Malatya’ya  yapılan haksızlık yıl boyunca devam etmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız