SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bakan da İstiyor.."

A- A+ PAYLAŞ
İnşa çalışmaları süren 640 yataklı hastanenin "Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi" statüsüne kavuşturulması için Sağlık Bakanlığı'nın değerlendirme yaptığı, akademik kadro temini halinde bu statünün verileceği bildirildi.
 
Malatya Devlet ve halen Beydağı kampüsü olarak kullanılan eski SSK Hastanesinin yerlerinin devri karşılığında TOKİ tarafından Şeker Fabrikası arazisinden tahsis edilen bölümde inşaatı devam etmekte olan hastanenin inşaatının  önümüzdeki yıl Mayıs ayında tamamlanacağı ve 2013'ün Kasım veya Aralık aylarında hizmete sokulacağı belirtildi.
 
Malatya'da 450 yatak kapasiteli Devlet Hastanesi ile 400 yatak kapasiteli eski SSK Hastanesinin kapanmasıyla Malatya'nın toplam 850 yataklı sağlık tesisinin yerine 640 yataklı yeni hastaneye kavuşturulmasına ilişkin olarak, yatak kapasitesinin düştüğü eleştirileri yapılırken, bu konuda da yeni projeler gündeme geldi. Yapımı devam etmekte olan hastanenin yan tarafında 300 yataklı Doğum ve Çocuk Hastanesi, ayrıca 150 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon merkezinin de inşa edileceği, böylece 640 yataklı ana hastanenin yanı sıra aynı kampuste yeralacak bu iki tesisle toplam yatak kapasitesinin de 1090'a yükselmiş olacağı kaydedildi.
 
Malatya ve Elazığ'ın Sağlık Bakanlığı tarafından "Sağlık Bölgesi" olarak değerlendirildiği, Malatya’daki  ilçe Devlet Hastanelerinin de bu kapsamda yenileneceği ya da yatak kapasitelerinin artırılacağı belirtildi.
 
Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olan hemşehrimiz Dr. Şanal Tosun'un da, söz konusu projelerle ilgili çalışmaları yakından takip ettiği, ayrıca halen Beydağı'ndaki TOKİ binalarında bulunan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin de, 80 ünite ve 5 yataklı bir tesis olarak kent merkezine daha yakın bir yere taşınmasının düşünüldüğü belirtildi.
 
"AKADEMİK KADRO SAĞLANIRSA.."
Bu arada, yapımı devam eden hastanenin "Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi" statüsüne kavuşturulmasına ilişkin girişimlerin sürdüğü belirtildi.
 
AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, bu konuyu Sağlık Bakanı Prof.Dr. Recep Akdağ'la görüştüğünü belirterek, "Sayın bakanımız da, önümüzdeki yıl tamamlanacak olan hastaneyi Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak hizmete sokma düşüncesinde. Ancak, klinik şefi, yardımcısı gibi akademik kadro ihtiyacının karşılanabilmesi halinde bu statünün verileceğini söylüyor. Sayın bakan, bazı illerde akademik kadro sıkıntısı yüzünden Eğitim ve Araştırma Hastanesi düşüncesinin tahakkuk edemediğini, ancak Malatya için bu kadronun temini halinde bu statünün verileceğini söylüyor. Biz de bu statüyü istiyoruz. Malatya'nın Turgut Özal Tıp Merkezi ile birlikte yeni projelendirilen tesislerin devreye girmesiyle bir sağlık merkezi olması için siyaseten üzerimize ne düşerse yapmanın gayreti içerisindeyiz. Eğitim ve Araştırma Hastanesi statüsünün verilmesiyle birlikte, Tıpta Uzmanlık Sınavını kazanan doktorlarımız, burada uzmanlık eğitimi alabilecekler." diye konuştu.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız