SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakan El Öptü!..

A- A+ PAYLAŞ

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Malatya'ya geldi. Kayısının sorunlarını değerlendireceklerini belirten bakan, Valilik önündeki karşılama sırasında, karşılayıcılar arasında bulunan ve kendisine çiçek veren 2 anaokulu öğrencisini sevdi ve çocukların ellerini öptü..

ÖĞLEDEN SONRA GELDİ..
Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Ankara’dan karayoluyla önce Darende ilçesine geldi. Burada bir süre kalan Bakan Eker daha sonra Malatya ‘ya geldi ve ilk olarak Valilik’de Vali Osman Derya Kadıoğlu ile bir süre görüştü. Bakan Eker’e , Valiliğe gelişinde Nene Hatun Anaokulu öğrencisi Hilal Çoktutar ve Hikmet Dağıstanlı tarafından çiçek hediye edildi. Bakan Eker, her iki çocuğunda ellerini öptü.

Bakan Eker, Valilikteki konuşmasında “ Türkiye bir cennet ülke. Cennetin farkına ancak cennetin dışına çıktığınca görebiliyorsunuz. Türkiye’de bizim aslında pek çok üründe üretim ile ilgili sorun yok. Üretim imkanlarımızı hangi ürüne kanalize edersek en iyi şekilde üretmeye imkanına sahibiz. Ancak tarım ürünlerinin kendine mahsus özellikleri vardır. Ürettiğimiz ürünleri kaliteli, standardı yüksek ve verimli şekilde üreterek dünya pazarında buna müşteri bulmak ve pazarlayabilmek durumundayız” dedi..

Bakan Eker, “ Tarım ürünleri bu manada zaman zaman sıkıntıya girmektedir.” diyerek şunları belirtti:

“ Bazen doğal afetlere karşı yüksek risk altındadır. İşte geçen yıl kayısı dondan zarar gördü,sıkıntı meydana geldi.Ürün de fazla olunca pazarlama sorunu ortaya çıkıyor. Bütün bunları önemli sorundur, sorun olmadan çözüm olmaz, çözüm olabilmesi için sorun olması lazım. Dolayısıyla bu sorunları çözecek, el birliğiyle mekanizmaları geliştireceğiz. “

Bakan Eker, Rusya ile tarım ürünlerinin ihracatında yaşanan sorunlara ilişkin olarak yöneltilen soruyu yanıtlarken de şunları söyledi:

“ Bu hafta sonu itibariyle ihraç edebileceğimiz bütün ürünlerle ilgili yasak kalkıyor. Rusya tarafını davet ettik onları bekliyoruz. Gelin, biz kendimize güveniyoruz, üreticilerimize güveniyoruz, gelin sizlerde görün her hangi bir sorunumuz yok, aynı sertifikasyon sistemiyle AB ülkeleri ile dünyanın bir çok ülkelerine bu şekilde ürün ihraç ediyoruz. Sizlere de aynı standartlarda vereceği, onların buraya gelip burada görmelerini bekleyeceğiz.Çarşamba, perşembe günü geldiklerinde onlar başlayacaktır, her hangi bir soru yok. Hafta sonu itibariyle bütün ürün gruplarında domates de içerisinde hepsi başlayacak inşallah..”

"SORUNLARI GÖRÜŞECEĞİZ.."
Tarım ve Köyişleri Bakanı Eken, Malatya'nın artık kayısı ile özdeş hale geldiğini belirterek, " Malatya artık Kayısı ile özdeş hale gelmiş durumda. Kayısının olgunlaşma zamanı. Kayısının bu kentin ekonomisi için önemini biliyoruz. 50-60 bin üreticinin kayısı ile doğrudan iştigal ettiğini biliyoruz. Tabi tarımla ilgili sorunlarını da değerlendirip görüşeceğiz. İnşallah netice verir."dedi.

Bakanın Valiliği ziyareti sırasında; AKP Milletvekilleri Fuat Ölmeztoprak, Münir Erkal ve Ali Osman Başkurt da bulundular.

BELEDİYE ZİYARETİ..
Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker, Valilikten sonra Malatya Belediyesi’ni ziyaret ederek, Belediye Başkanı H. Cemal Akın ile bir süre görüştü.

Ziyarette, Malatya Belediye Başkanı H. Cemal Akın, kısa bir süre önce bakanlık görevine atanan Mehdi Eker’e başarı dileklerini iletti ve Eker’in Türkiye tarımına başarılı hizmetler vereceğine inandığını söyledi.

Akın, konuşmasında Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’na bağlı Malatya Meyvecilik Araştırma Enstitisü’nün 290 dönümlük arazisinin Malatya Belediyesi’ne devredildiğini hatırlatarak, bu arazinin Malatya halkına kazandırılması ile Malatya’nın yeşil alan bakımından önemli bir kazanım elde ettiğini söyledi. Belediye Başkanı Akın, devir işleminin bakanlık ile belediye arasında düzenlenen bir protokolle yapıldığına dikkat çekerek, işlemin tapu-devir ile sonuçlandırılması için Bakan Mehdi Eker’in yardımını beklediklerini vurguladı.

Belediye Başkanı Akın, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker’in Türk tarımına ve köylüsüne önemli hizmetler sunacağını da vurgulayarak, “Sizler bizim bölgemizin milletvekilisiniz. Dolayısıyla sizi Malatya Milletvekili olarak da kabul ediyoruz. Malatya’ya hoş geldiniz, şeref verdiniz” dedi.

Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker ise konuşmasına, Malatya’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren cümlelerle başladı. Bakan Eker, “Biraz önce Vilayette belirttiğim gibi, hem çok sevinçliyim, hem onur duydum Malatya’nın güzel insanları ile birlikte olmaktan. Malatya benim için Doğu Anadolu’nun en müstesna illerinden biridir. Ankara’dan Diyarbakır’a gidip gelirken Malatya’dan geçiyorum. Bu yüzden Malatya’yı biliyorum, güzellikleri göğsümüzü kabartıyor. Temizliği ile, güzelliği ile insanları kendine imrendiren bir şehirdir Malatya” şeklinde konuştu.

Akın’ın Meyvecilik Araştırma Enstitisü arazisinin Malatya halkının yararlanması için yeşil alan olarak düzenlenmesi konusundaki çabasını bildiğini ve takdir ettiğini söyleyen Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker, bakanlığının bir kurum taassubu içinde bulunmadığını, kamu yararına olacak tüm projelerin yanında olduklarını söyledi. Bakan Eker, bakanlığının tüm kararlarında 70 milyon ülke vatandaşının çıkarlarını gözettiklerini vurgulayarak, “Önce halkın, sonra sektörün, sonra kurumun menfaatlerini gözetiyoruz” dedi.

Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker, düzenlenen protokolle bir süre önce Malatya Belediyesi’ne devredilen Malatya Meyvecilik Araştırma Enstitüsü arazisi ile ilgili olarak, “Bizim anlayışımıza milli menfaatleri korumanın hassasiyeti hakimdir. Bu yüzden Malatya’ya, Malatya halkına faydalı olacak, bu şehir için güzel olan, katkı sağlayacak tekliflere, projelere destek olacağız, yardımcı olacağız. Belediyemizin kamu yararına olan çalışmalarına yardımcı olacağız, destek olacağız” şeklinde konuştu.

Bakan Eker, Malatya’da bulunduğu süre içinde tarım sektörünün, özellikle de kayısı ve kayısı üreticisinin sorunlarının ve çözüm önerilerinin tartışılacağı toplantılara katılacağını söyledi.

Bakan Eker’in ziyaretine katılan AK Parti Malatya Milletvekili Münir Erkal de, Meyvecilik Araştırma Enstitisü Arazisi’nin Malatya’nın yeşil şehir olması bakımından son derece önem taşıdığına vurgu yaparak, “ Sayın Başkanımız Akın bu araziyi Malatya halkına kazandırarak, güzel bir rekreasyon alanı olarak düzenlemek istiyor. Burası doğal dokusu çok güzel bir arazi. Sizin özellikle vurgusunu yaptığınız kamu yararını Sayın Başkanımız bu araziyi düzenleyerek Malatya’ya taşımış olacak. Bu arazinin rekreasyon alanı olarak düzenlemesi ile Malatya’nın sosyal altyapısı çok güçlenecek. Bu bakımdan işlemin neticelenmesi için yardımlarınızı talep ediyoruz” dedi.

Ziyaretin sonunda, Belediye Başkanı H. Cemal Akın, ziyaretin anısına Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker’e kayısı ve kayısı kristali hediye etti. Bakan Eker, Başkan Akın’dan Kayısı Kristali’ni alırken, “Çok güzel. İlk defa görüyorum. Mutlu oldum” dedi. Bakan Eker, Belediye Şeref Defteri’ne duygu ve düşüncelerini de yazarak defteri imzaladı.

FOTOĞRAFLAR: (Üstten itibaren) 1-Bakan Valilik önünde karşılayanlar arasındaki çocuklarla, 2-Vali bakana kayısı seti hediye etti, 3- Ziyarete AKP'nin 3 milletvekili de katıldı, 4- Bakan, Belediyede de açıklamalarda bulundu..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız