SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakan Karıştırınca!

A- A+ PAYLAŞ

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, "Cumhurbaşkanımız vatana ihanet dışında hiç bir şekilde yargılanamaz bir konumda. Bu şimdi sayın Abdullah Gül için olsun isterse başka birisi için olsun. O makam hepimizin ortak makamı. O makamın korunması gerekir" dedi.

Doğu İlleri Kalkınma Birliği (DOKAB) Meclis toplantısı için Elazığ'a gelecek olan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz ve beraberindeki 15 kişiyi taşıyan Türk Hava Yollarına ait Anadolu Jet uçağı toz bulutu nedeniyle Elazığ'a iniş yapamadı ve uçak Malatya'ya indi.

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz'ü ziyaret ederek bir süre görüştü.

Ziyaret esnasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Yılmaz, bundan sonraki bölge ile ilgili programların Kalkınma Ajanslarınca yürütüleceğini belirterek, Türkiye'de İzmir ve Adana bölgesinde 2 tane pilot kalkınma Ajansı kurulduğunu ve 8 tanesi içinde Bakanlar Kurulu için karar çıktığını kaydetti. Yılmaz, geriye kalan 16 bölge içinde Kalkınma Ajansı'nın açılacağını söyledi. Bakan Yılmaz, Kurulacak Kalkınma ajanslarından birinin de Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerini kapsayacağını
kaydetti.

BÖLGE İÇİN POZİTİF AYRIMCILIK VAR
Bakan Yılmaz şunları söyledi:

"Yeterince gelişmemiş bölgelerdeki ön büyük problem nitelikli eleman sıkıntısıdır. Kalkınma Ajansları bu bölgenin aklı olacak. Bu bölgelerin potansiyellerini ortaya çıkartılmasında önemli rol oynayacaktır. Yine hem teknik ve hem de mali anlamda destekler sağlayacak. Çeşitli kesimlere. Bizim geleneksel idari yapımızla yapamadığımız bir takım projeleri yapma imkanımız olacak. Bölgesel kalkınma meselesine hükümet olarak önem veriyoruz. Kalkınma Ajansları ile hizmetler bir kat daha artacak. KÖYDES için bu bölge için 3-4 yılda verilen toplam kaynak 300 milyon TL'nin üzerinde. Nüfus olarak baktığınızda bu bölge Türkiye'nin yüzde 2'sini oluşturuyor. Ama KÖYDES' de aldığı paya baktığınızda yüzde 6 payı olmuş. Demek ki bir pozitif ayrımcılık var burada. Bir Bingöllü olarak bütün bu yörenin bir temsilcisi bir bakanı olarak kendisi görüyorum".

HAVA DURUMLARI KARIŞINCA
Bir gazetecinin, "Bölgede tozlu hava var. Ankara'da hava durumu nasıl" diye sorduğu soruyu cevaplandıran Bakan Yılmaz önce soruyu anlamayarak, "İyiydi doğrusu. Ankara'da bir problem yoktu. Türkiye büyük bir ülke tabii. Bir anda değişik yörelerde çok farklı hava koşulları yaşanabiliyor" dedi. Gazetecinin, "Efendim siyasi anlamda sormuştum" demesi üzerine ise Bakan Yılmaz, "Ankara'daki siyasi havayı mı soruyorsunuz? Ankara'daki siyasi hava, yani demokratik ülkelerde sürekli bir takım tartışmalar olur tabi. Fakat Ankara'da hükümet işbaşında. Yeni bir kabine var. Onun bir heyecanı var. Bürokrasinin biraz daha gayretle çalışmasına inanıyoruz. O yönde bir takım çalışmalar var. Ankara'da Meclisimiz çalışıyor. Yani olağanüstü bir durum görmüyorum doğrusu. Ama her demokratik ülkede olduğu gibi çeşitli tartışmalar var bir taraftan" şeklinde konuştu.

"BAŞBAKAN'IN KARARI ZAMANI GELİNCE YENİDEN TARTIŞILIR"
Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Başbakan Erdoğan'ın önümüzdeki dönem görevi bırakabileceğini açıklaması ile ilgili bir soruya da verdiği cevapta, "Biz başbakanımızı kaybetmek istemiyoruz. Halkın gönlünde nasıl bir yer ettiğini hep birlikte görüyoruz. Ama başbakanımız öyle bir fikir olarak ortaya koymuş durumda. Onun zamanı geldiğinde yeniden tartışılır diye düşünüyorum" dedi.

"CUMUHRBAŞKANLIĞI MAKAMININ SAYGINLIĞI KORUNMALI"
Sincan Ağır Ceza Mahkemesi'nin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ilgili verdiği kararında sorulması üzerine Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, "Verilmiş olan bir karar yok. Açılan bir dava var. Ben doğru bulmuyorum. Cumhurbaşkanımız vatana ihanet dışında hiç bir şekilde yargılanamaz bir konumda. Bu şimdi sayın Abdullah Gül için olsun isterse başka birisi için olsun. O makam hepimizin ortak makamı. O makamın korunması gerekir. Bütün kesimlerin iktidarı ile muhalefeti ile toplumun değişik kesimleri ile
saygınlığının korunması gerekiyor diye düşünüyorum" diye konuştu.

Malatya Valiliği'nin ziyaretinden sonra sokakta yürüyerek Sarı Kurdela Lokantası'na giderek yemek yiyen Bakan Yılmaz, Elazığ'a gecikince buradaki programını iptal edip Malatya'dan Şanlıurfa'ya gitmek üzere Malatya'dan ayrıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız