SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakan Kavaf'tan Yoğun Program

A- A+ PAYLAŞ

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı ziyaret ederek, Kadın Konuk Evi'nin protokolünü imzaladı.

Çocuk ve Aile'den Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, "Başka yatırımlarımızı küçültebiliriz, erteleyebiliriz, ama insanımızın refanına ve huzuruna yönelik sosyal politikalar için böyle birşey söz konusu değil" dedi.

Malatya Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Selma Aliye Kavaf'ı, Vali Ulvi Saran ve vali yardımcıları ile bazı daire müdürleri karşıladı. Bakan kavaf, burada basın mensuplarının sorularını da cevaplandırdı. Küresel krizin Türkiye'ye yansımasıyla bakanlığın yatırımlarında bir aksama olup olmadığına ilişkin soruyu Bakan Kavaf şöyle cevaplandırdı:

"Küresel krizden bir miktar etkilendik. Yatırımlarımız da bir miktar etkilendi. Ancak bizim insana yönelik hizmetlerimiz ve sosyal politikalar noktasında herhangi bir kısıntıya gitmemiz, birtakım şeyleri ertelememiz söz konusu değil. Başka yatırımlarımızı küçültebiliriz, erteleyebiliriz, ama insanımızın refanına ve huzuruna yönelik sosyal politikalar için böyle birşey söz konusu değil".

Sevgi Evleri projesinin Malatya'daki talihsiz olaydan sonra yapılmadığını söyleyen Bakan Kavaf, "Sosyal hizmet alanında devletin koruması altındaki çocuklarımızla ilgili bir model olan Sevgi Evleri Projesi 2004 yılında, yani Malatya'daki talihsiz olaydan çok önce planlanmış, hayata geçirilmek üzere alt yapısı hazırlanmıştı. Hayata geçirilme noktası daha sonra sağlandı" ifadelerini kullandı.

Bakan Kavaf, "Sosyal devlet olma gereklerini en hızlı şekilde yerine getiren, bu konuda belki de Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en çok hassasiyet gösteren bir iktidarız" şeklinde konuştu.

Kavaf'ın valilik ziyaretinde AKP Malatya milletvekilleri Öznur Çalık, Mücahit Fındıklı ve Fuat Ölmeztoprak da bulundu. Ziyaretin anısına Bakan Selma Aliye Kavaf'a, Vali Ulvi Saran, tepside kuru kayısı hediye etti.

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın AKP il binasını ziyareti sırasında, slogan atarak cezaevinde bulunan ve ağır hasta olan “Güler Zere’ye Özgürlük” istediklerini söyleyen sol görüşlü bir gruba polis müdahale ederek bazı kişileri gözaltına aldı.

ÇALIK'IN KARDEŞİNİN AÇILIŞI
Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Kavaf, Malatya'daki programı kapsamında milletvekili Öznur Çalık'ın kız kardeşi Dr. Fethiye Ersan'ın Tüp bebek ve Genetik Merkezi'nin de açılışını yaptı.

Özel Dr. Fethiye Ersan Tüp Bebek ve Genetik Merkezi'nin açılış törenine, Devlet Bakanı Selma Kavaf, Malatya Valisi Ulvi Saran, AKP Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Öznur Çalık ve Fuat Ölmeztoprak, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Sağlık İl Müdürü Hacı Bayram Zengin, Mili Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ile birlikte çok sayıda davetli katıldı. Dr. Fethiye Ersan Tüp Bebek ve Genetik Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Fethiye Ersan, yıllardan beri özlemini duyduğu bir hizmeti Malatya'ya kazandırmanın
mutluluğunu ve sevincini yaşadığını belirterek, faaliyete geçirdiği merkezi 25 yıldan beri düşündüğünü ifade etti.

Tüp bebek konusunda yurt dışında eğitimde aldığını belirten Dr. Fethiye Ersan "Tüp bebeğin açılışından sonra genetik çalışmalarının da hızlandıracağız. Buradaki genetik çalışmasının farkı, özelikle tüp bebek çalışması yapıp ta başarılı olamayanlara yönelik olacak. Genetikli hastalıkları olanlara tüp bebek ile birlikte genetik çalışması yapılacak" dedi.

AKP Malatya Milletvekili ve aynı zamanda Dr. Fethiye Ersan'ın da kız kardeşi olan Öznur Çalık, "Ablam tıp fakültesini kazandığında babam 'benim kızım doktor olacak' diyordu. Bende eczsacılık fakültesini kazandığımda babam, 'Hadi kızım ablan doktor oluyor, sende eczacı oluyorsun. Artık Malatya'ya bir hastane yaparsınız' demişti. Buraya 2 milyon TL'lik bir yatırım yapan Dr. Fethiye Ersan'a teşekkür ediyorum. Malatya'nın çok önemli bir eksikliğini gidereceğini düşünüyorum" diye konuştu.

Malatya Valisi Ulvi Saran, "Görüyoruz ki, milli gelirdeki refah artışına paralel olarak Anadolu coğrafyasının Malatya gibi illerinde önemli teknolojik yatırımlar gerçekleştiriliyor. Bu yatırımın gerçekleşmesinde emeği geçenlerin tümünü kutluyorum. Dr. Fethiye Ersan'a böyle bir imkanı bölge halkının imkanına sunduğu için kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

Devlet Bakanı Selma Kavaf ise "Çocuklarımızın ve kadınlarımızın geleceğe yönelik sağlıklı bir hayat sürdürmeleri için, ve insanlık onuruna yakışan bir hayat sürdürmeleri için hizmet sunmak benim ve bakanlığıma bağlı kurumların hizmet alanı içinde. Bebeklerin sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesini sağlayacak olan bu merkez bakanlığımızın nezdin de önemli bir değere sahip. İmkanı olan vatandaşlarımızın, sermayesi olanların, birikimi olanların bunları bir araya getirip, topluma hizmete dönüştürsünler. Bu yatırımları yaparken devlet ile işbirliği yapmaları çok önemlidir" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Dr. Fethiye Ersan Tüp Bebek ve Genetik Merkezi'nin açılış kurdelesi kesildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız