SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakan Kızdı: ''Fitne Çıkarmayın..''

A- A+ PAYLAŞ

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın, Malatya gezisinde, Malatya'dan Turgut Özal'ın memleketi olarak bahsetmesinden sonra, "Burası İsmet İnönü'nün de memleketi.." şeklindeki bir hatırlatma ve soru bakanı sinirlendirdi. MAKİAD'ın organize ettiği toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan bakan, telefon dinlemeleri ve demiryolundaki gelişmeleri anlattı. Bakana, Vali halı hediye etti. Bu arada, bakanın daha önce açıklanan programında yeralan "Malatya'dan sonra uçakla 100 kilometre mesafedeki Elazığ'a geçiş" şeklindeki ve bir ilk olan programı, programın yoğunluğu ve Elazığ bölümünün tümüyle devreden çıkması nedeniyle gerçekleşmedi.

OTELDEKİ AÇIKLAMALAR..
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, telefon dinlenmeleri denetleme konusunda Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı kurduklarını ve daha önce denetlenmeyen dinlemelerin denetim altına alındığını belirtti.

Bir dizi açılış, temel atma törenleri ve ziyaretler için Malatya'ya gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Altın Kayısı Oteli'nde basın toplantısı düzenledi. Basın mensuplarının çeşitli konularındaki sorularını cevaplandıran Bakan Yıldırım'a bir basın mensubu, bazı siyasilerin telefon şirketlerinin yabancı ortaklı kuruluşlara verilmesinin, telefon dinlenmesi hakkındaki endişelerini iletti. Bakan Yıldırım, "Bunların hepsi bu ülkenin kontrolünde olan şirketlerdir. Bizim her türlü kontrol mekanizmamız var. Dinlemelerin hangi usullürle yapılacağı Türk Ceza ve Terörle Mücadele Kanunu'nda açık şekilde belirtilmiştir. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı kurduk. Yasadışı dinleme teşebbüsleri her ülkede olabilir. İşletmenin kimde olduğu önemli değil. Bu iddialar her zaman her ülke için vardır. Vatandaş da, siyasetçisi de asker de söyler. Bizim amacımız bütün tereddütleri ortadan kaldırmak için yasal olarak Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı kurduk. Böylece koruyucu güvenlik bakımından hem de hertürlü terörle mücadele bakımından, kanun suç saydığı unsurlar ve ülkenin güvenliği açısından bu çatı altında çalışılacak. Daha önceden istihbarat kurumlarının denetlenmesi yoktu, bağımsız çalışıyorlardı. Şimdi başkanlık bunları denetleyebilecek. Dinleyenlerin de keyfiliği ortadan kalktı. Bile bile olmaz. Kurumun içinde biri yanlış yapabilir. Ama kuruma bunun faturası gelir, bunu önlemik için bu düzenleme yaptık. Bu nedenle bu tür iddialar yersizdir" dedi.

Bir basın mensubunun, Demiryolları'nın özelleştirilip özelleştirilmeyeceğine ilişkin sorusuna da Bakan Yıldırım, "Demiryollarının özelleştirilmesi çok zor bir iştir. Bir babayiğit var mı, her yıl 600-700 trilyon lira para verecek. Aldıktan sonra ayakta tutmak için. Varsa böyle bir babayiğit gelsin. Amacımız, Demiryalları'nın rehabilitesidir. Altyapıyı iyileştirmek, vagon ve lokomotiflerini iyileştirmekdir. Yılların ihmali sona erdikten sonra özelleştirne yapmayacağız. Nasıl karayolları yolları yapıyor, hizmete sunuyorsa, bizler de diyoruz ki biz demiryolu hizmetini vereceğiz, Ahmet'in Mehmet'in de şirketi yararlansın diyoruz" şeklinde cevap verdi.

Binali Yıldırım, “Biz göreve geldiğimizde Malatya-Adana Demiryolu Narlı Tüneli 2 yıl kapalıydı. Tren çalışmıyordu. Geldiğimizde bütün imkanlarımızı seferber edip tüneli açtık , trenler çalışmaya başladı.” diyerek şunları söyledi:

“ Sadece 5 bölge sınırları değil, 7 bölgede yolların bakıma ihtiyacı var. Takdir edersiniz ki kaynaklar sınırlı. Bu sene 800 kilometre yol bakımı yapacağız. Burada 5.Bölge’de, 2.Bölgede, 4. Bölge’de, 7. Bölgede ‘de var. Her tarafta önceliklerine göre bu bakımlar devam edecek. Keşke daha fazla kaynağımız olsa da , daha fazla yol bakımı için para ayırabilsek. Eldeki imkanlarla en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Yollarımız programdadır, kaynak buldukça yapıyoruz. Yolların programa alınması diye bir şey yok, yalnız imkan meselesi.”

BAKAN SİNİRLENDİ..
Yıldırım, bir basın mensubunun, havaalanındaki açılışta yaptığı konuşmada, Malatya'dan Özal'ın memleketi olarak bahsettiği, Malatya'nın yetiştirdiği bir diğer büyük devlet adamı İsmet İnönü'den hiç sözetmediği, bunun bir mesaj olup olmadığı şeklindeki sorusuna ise sinirlenerek, şu yanıtı verdi:

"“Hiçbir farklı mesaj yok. Fitne çıkarmayın. İnönü de Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda.. O anda aklıma gelmedi yani.. Sayın merhum İnönü, bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk büyük önderle, beraber, omuz omuza, diğer arkadaşlarıyla beraber, bu ülkenin tekrar bağımsızlığını kazanmasında tarihi görev almış büyük bir insan. Daha sonra siyasette ülkeye yıllarca hizmet etmiştir. Onun için böyle bir ayrım söz konusu değil. Bu ülkeye hizmet eden herkesin başımız üzerinde yeri var. .

BASINA ELEŞTİRİ.. HEDİYEYE ESPRİ..
Bu arada, Altın Kayısı Oteli'nde, Malatya Aktif İşadamları Derneği (MAKİAD) tarafından haftalık olarak çıkartılan Rehber Gazetesi tanıtım töreni ve sivil toplum kuruluşlarının önemi konulu toplantıda da konuşan Bakan Yıldırım, yerel ve görsel basına güven erezyonunun hala devam ettiğini ileri sürüp, "Gündemlerinin çoğunluğu sessiz çoğunluğun sesiyle örtüşmüyor" dedi.

Moral bozucu yayınlara vatandaşın prim vermediğini söyleyen Yıldırım, sivil toplum kuruluşlarının önemini de anlattı.

Vali Halil İbrahim Daşöz ve (MAKİAD) Başkanı Kubilay Karaaslan'ın konuşmasından sonra, Vali Daşöz, Bakan Yıldırım'a, halı hediye etti. Halıyı alan Ulaştırma Bakanı, "Böylece çocukların çeyizlerini de hazırlıyoruz ve gezilerimiz bedavaya geliyor" diye espri yaptı.

DİĞER ZİYARETLER..
Bakan daha sonra Valilik, Belediye ve AKP İl Başkanlığına ziyaretlerde bulundu, Gündüzbey'deki İçmesuyu Kaptaj tesislerinde inceleme yaptıktan sonra Malatya'dan ayrıldı.

Bakanın belediyeyi ziyaretinde konuşan Belediye Başkanı Akın, “Malatya; doğunun ve batının kesiştiği bir bölgede, 500 bin nüfusa sahip bir kent, en ünlü ürünlerimizden biri kayısı’dır. Milli gelirimiz yaklaşık 1500 doların altında olduğu için teşvik kapsamına alınmıştır. Çok göç alan Malatya’nın en önemli sorunu işsizliktir” dedi.

Bakan ise, "Malatya bugün bizi bağrına bastı. Geldiğimiz andan bu ana kadar güzel bir program icra ediyoruz. Her yerde, sokakta vatandaşlarımız, müteşebbislerimiz gayet memnunlar.

Tabi ki sorunlarımız var. Sorunlar var olmaya da devam edecek. Sorunlar olmazsa bizim varlık sebebimiz ortadan kalkar. Bizde sorunları çözmek için varız.

Sayın Belediye Başkanım işsizlik en önemli sorun dedi. İşsizlik küresel bir sorun. Dünya da işsizlik problemini tamamıyla çözen bir ülke yok. Bunun arkasına da sığınmıyoruz. İşsizlik en önemli mücadele edeceğimiz alanlardan bir tanesi. Türkiye de her yıl 800 bin insanımız iş gücüne katılıyor. İşsizlik oranın aynı kalması çok az düşmüş olması. Bu kadar insanımıza iş bulduğumuzdandır. Eğer bunu da yapmamış olsaydık işsizlik biraz daha tırmanacaktı. Aşağı düşme eğilimi göstermeyecekti."dedi.

Bu arada, Ulaştırma Bakanının daha önce açıklanan taslak programında yeralan ve bugüne kadar iki ili kapsayan ziyaretlerde pek görülmeyen "Malatya'dan Elazığ'a uçakla geçiş" şeklindeki programı, Elazığ tamamen programdan çıkarıldığı için gerçekleşmedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız