SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakan Koç: ''Şehre İhanet Ederseniz Hain Olursunuz..''

A- A+ PAYLAŞ

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, bir şehrin, ilçenin ve beldenin kültür ve turizm varlıklarının ortaya çıkarılması ve yaşatılmasında yerel yönetimlere büyük görev düştüğünü belirtirken, partisi ne olursa olsun bütün belediye başkalarıyla işbirliği yaparak, kültür ve turizm değerlerine sahip çıkacaklarını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Bakanlığı ve TOBB işbirliği ile Kayseri Grand Eras Otel'de düzenlenen Kültür ve Turizm Master Planı Bölge Toplantısı'na katıldı. Toplantıya; Malatya'dan da Vali Yardımcısı Mehmet Cilacı, Belediye Başkanı Cemal Akın ile Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay katıldılar.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bakan Koç, Türkiye'de 1950 yılından sonra şehircilik anlayışının yavaş yavaş yok olduğunu ve şehircilikten uzaklaşıldığını öne sürerken, gelişen yeni düzenle birlikte şehircilik anlayışının kendine gelmeye başladığını belirtti.

Bakan Koç, "Şehir planı ve imarında yapılan 1 liralık yanlışın telafisi, 1 trilyon liradır. Onun için şehirlerimizi, kasaba ve köylerimizi yeniden şehirleştirmek imkansız denilecek kadar zordur. Ama imkansız değildir. Biz iktidara, bunun imkansız olmadığını göstermek için gelmişizdir. Başka partilerden il, ilçe ve belde belediye başkanlıklarını kazananlar var. Ama ben şehircilik açısından, kültürel dönüşüm açısından o kazanan arkadaşlarımızı bizden farklı düşünmüyorum. Biz bütün belediye başkanları ile beraberiz. Hangi partiden olursanız olun, şehri kurtarmak sizlere tevdi edilmiştir. Bize yardımcı olursanız, bizde size yardım edeceğiz" dedi.

Belediye Başkanının Osmanlı'da "Şehri Emin" olarak geçtiğini ve bunun anlamının ise emin, güvenilen demek olduğunu belirten Bakan Koç, "Bu, bugün için de geçerlidir. Size şehir emanet edilmiştir. Eğer buna ihanet ederseniz, hain olursunuz. Eğer yönettiği yerde kanal ve arıtma tesis yapılmamış da, bizden festival için para isteyen olursa hem şehrine, hem de bana ihanet etmiş olur. Bundan dolayı belediye başkanları ve valiler bulunduğu yörede kültür ve turizm değerlerini korumak ve onları yaşatmak için büyük çaba sarf etmelidirler. Bunu yaparken de, hem bizlerin hem de işadamlarından destek almalıdırlar" diye konuştu.

Bakan Koç, kültürlü olmanın parayla ölçülemeyeceğini de ifade ederken, "Kültürlü olmak için bazen roman okumak, tiyatro seyretmek ya da Sinan'ın Süleymaniye'sini seyretmek gerekir. Bunlar parayla olacak işler değildir. Adam çok zengin ama kültürsüz olduğu için çekinmeden kendini zehirleyebiliyor. Çiğ köfte ile rakı içiyor. Bu da yanlışlar arasındadır" dedi.

Bakan olduktan sonra bugüne kadar Türkiye'de 63 şehri gezdiğini ve kalan 18 şehri de en yakın zamanda gezerek burada kültür ve turizm sorunlarına el atacağını da kaydeden Bakan Koç, "Ben sizlerin abisi sayılırım. Eğer 4 ay önce gönderdiğim ödeneğin ihalesini bugün yapıyorsanız, hem bana, hem de yaptığınız mesleğe kötülük etmiş olursunuz. Türkiye'de bugün açtığımız eserleri koruyamadığımız gibi, daha açamadığımız 2 bin 600 höyük, 2 bin 600 petrol kuyusu var. Dostluk getirecek, tarih getirecek zenginliklerimiz var. Bunlar Araplar'da olan savaş ve ölüm getiren petrol gibi de değil. Bundan belediye başkanı, vali, hepimiz sorumluyuz" şeklinde konuştu.

Bakan Koç, yönetmeliklerin sık sık değiştiğini, bu yüzden de yönetmelikleri öğrenmenin zorlaştığını kaydederken, sözlerini şöyle tamamladı:

"Buna çözüm olması için, Bakanlığım ile ilgili bütün yönetmelikleri okunsun diye kitap haline getirdik. Yol gösterme amaçlı olarak 2. 'sini de çıkartacağız. Eğer bunu da okumazsanız sizi, sizi seçenlere şikayet edeceğim. Buna da hakkım var. Taşın altına elinizi koyacaksanız, eliniz taşı kaldıracak el olsun. Yoksa eliniz taşın altında ezilir. Biz kötü yapana karşıyız. İyi yapanın ise başımızın üstünde yeri vardır."

Toplantıya TOBB Başkanı Vekili Faik Yavuz, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Mustafa İsen, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Mustafa Elitaş, Taner Yıldız, Mustafa Duru'nun yanı sıra, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Nevşehir, Osmaniye, Sivas, Şanlıurfa, Siirt, Niğde, Mersin, Kilis, Hatay, Elazığ, Batman, Adana ve Kayseri illerinden valiler veya vekilleri, belediye başkanları ile Kültür ve Turizm Müdürleri katıldılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız