SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakan Malatya Gezisini Niye İptal Etti?

A- A+ PAYLAŞ

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, bazı açılışlar için "ısrarlı" davetler üzerine Malatya'yı programına almıştı. Geçtiğimiz hafta bakanlıktan Malatya'ya iletilen programda, bakanın 21 Mayıs Cumartesi günü Malatya'da katılacağı iki açılışla ilgili bölümler de vardı. Ancak, bakan Malatya gezisini "telefon"la Valiye bilgi vererek, iptal etti. Çünkü, bakanın Malatya'ya geliş nedeni olan iki turistik otelin "Turizm İşletme Belge"leri henüz çıkarılmamıştı.

DAVET VE PROGRAM..
Edinilen bilgilere göre; Kültür ve Turizm Bakanı Koç, iddiaya göre yanlarına AKP Malatya milletvekillerinden birini de alan bazı işletmeciler tarafından, Malatya ve Darende'de yaptırılan iki turistik otelin açılışına davet edildi.

Bakan, halen faaliyette olan iki otelin resmi açılışına katılması taleplerine olumlu yanıt verdi ve program geçtiğimiz hafta Malatya Valiliğine de iletildi.

Buna göre; Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, 21 Mayıs Cumartesi günü 16.30'da karayoluyla Elazığ'dan Malatya'ya hareket edecek, 17.30'da Çevreyolu Adliye Kavşağı civarında yeni yaptırılan bir otelin açılışına katılacak, daha sonra da buradan Darende ilçesi sınırlarında yaptırılan bir başka otelin açılış töreninde hazır bulunacaktı.

VE İPTAL..
Bakan açılışlar için beklenirken, program iptali geldi. Malatya'daki kulislere göre, bakan Koç, Malatya Valisi Osman Derya Kadıoğlu'nu arayarak, Malatya gezisini iptal ettiğini bildirmişti.

Bakanın gezisi iptalinin perde arkasında; Kültür ve Turizm Bakanı'na açtırılması planlanan her iki otelin, henüz "Turizm- Turistik Tesis İşletme Belgesi"ni, "yıldızlarını" almamış olmalarıydı. Bakan, "turizm tesisi" olarak işlemleri tamamlanmamış olan tesislerin açılışına katılmayı uygun bulmamıştı. Muhtemelen, bakan basına yansıyabilecek "Belgesi olmayan turistik tesisleri açan bakan" haberlerine malzeme olmamak için geziyi iptal etmeyi yeğlemişti.

Şimdi, Malatya'da, "belge işlemleri bitmemiş" olan tesisleri bakana açtırma girişimi ve iptal konuşuluyor.

(ALINTILANMA İZNİ YOKTUR)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız