SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakan Meclise Bilgi Verdi

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:40:51
Bakan Meclise Bilgi Verdi
A- A+ PAYLAŞ

İçişleri Bakanı Muammer Güler, 8 Mayıs 2013'te Hatay Emniyet Müdürlüğü’nden ses getirici eylem yapılacağı ihbarı aldıklarını ve güvenlik birimlerine gerekli talimatları verdiklerini belirterek, "Alınan istihbari bilgiler, doğrudan reyhanlı ilçesine yönelik tehdidi işaret etmemekte, bölgenin ve yurdun bazı yerlerine yönelik eylem hazırlıklarını kapsamaktadır" dedi. 

Güler, Reyhanlı’daki saldırılara ilişkin TBMM Genel Kurulu’na bilgi verdi. Bugüne kadar Hatay olmak üzere birçok ses getirici terör eylemi, yapılan istihbarı çalışmalar neticesinde daha gerçekleştirilmeye fırsat verilmeden engellendiğini belirten Güler, "Bunu başaran da güvenlik güçleridir. Bunların birçoğundan ilgili makamlar dışında haberdar olunmaması, tabiidir ve işin doğası da bunu gerektirmektedir" dedi.Bu saldırıların, Türkiye’nin Suriye politikasına yönelik olmadığını her geçen gün bölgesinde ve dünyada güçlenen ve büyüyen Türkiye'ye yönelik olduğunu kaydeden Güler, "Bu saldırılar başta Hatay olmak üzere barış ve huzuru içinde yaşayan vatandaşlarımızın birlik ve beraberliğine, kardeşliğimize ve istikrarımıza yönelik saldırılardır. Bu tür saldırı ve tahrikler hiç kimsenin yanına kar kalmayacaktır. Reyhanlı'da şehit edilen kardeşlerimizin katilleri hak ettikleri cezaya çarptırılacaklardır. Ülkemizin birlik ve beraberliğine huzur ve istikrarına karşı kastedenler er ya da geç bunun bedelini ödeyeceklerdir. Biz büyük bir devlet olarak soğukkanlılıkla hareket edecek, bize kurulan tuzağa düşmeyecek, bizi çekmek istedikleri bataklığa girmeyeceğiz. Vatandaşlarımızdan bu süreçte sağduyulu, aklı selimle davranmalarını, tahriklere asla kapılmamalarını, terörün tuzağına düşmemelerini ve hainlerin oyunlarına gelmemelerini özelikle rica ediyoruz, bekliyoruz" diye konuştu.

Güler, 8 Mayıs 2013'te Hatay Emniyet Müdürlüğü'nden ses getirici bombalı eylem yapılacağı ihbarının alındığını belirterek, bunun üzerine 9 Mayıs'ta güvenlik birimlerine gereği için talimat verildiğini ve tüm ilgili kurumların bilgilendirildiğini söyledi. Güler, "Alınan istihbari bilgiler, doğrudan Reyhanlı ilçesine yönelik tehdidi işaret etmemekte, bölgenin ve yurdun bazı yerlerine yönelik eylem hazırlıklarını kapsamaktadır. Bu nedenle de Hatay ili ile birlikte birçok yerde önleyici tedbirler aldırılmıştır ama trafiğe hiçbir şekilde çıkmayan, depoda korunan araçların kısa sürede olay yerine getirilerek gerçekleştirildiğini anlaşılmıştır" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız