SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakan Nemrut'u Taşıyacak!

A- A+ PAYLAŞ

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Bakanlar kurulu kararı ile telif haklarını kamuya mal edip, böyle bir telif hakkı istenmeyeceğine ilişkin yeni bir düzenleme yapmaya çalışıyoruz"dedi.

Elazığ'dan Malatya'ya gelip inşaatı tamamlanan Kongre ve Kültür Merkezi'nde inceleme yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, burada basın mensuplarının sorularını de cevaplandırdı. Almanya'daki müzik meslek grubunun istiklal marşıyla ilgili telif hakkını istemesiyle ilgili soruya karşılık Bakan Günay, "Bu talep hayli eski. Geçmiş yıllardan kaynaklanan bir ihmal, ya da geleceğe terketme anlayışının şimdi eksikliğini gidermeye çalışıyoruz. İstiklal Marşı, ulusal marş olarak her yerde her zaman kurallar içerisinde söylenmesi gereken özel beste. Okulda söylendiğinde telif hakkı istenidiğinde içinden çıkılmaz durumlar olabilir. Başka ülkelerde bu telif haklarını kamulaştırmışlar. Biz de bir düzenleme yapacağız. Bakanlar kurulu kararı ile telif haklarını kamuya mal edip, böyle bir telif hakkı istenmeyeceğine ilişkin yeni bir düzenleme yapmaya çalışıyoruz"dedi.

"NEMRUT DAĞI'NDAKİ 2 BİN YILLIK ESERLERİ YERİNDE KORUMAK MÜMKÜN DEĞİL. MÜZE YAPIP TAŞIYACAĞIZ"
Malatya ile Adıyaman arasında ihtilaflara neden olan Nemrut Dağı'ndaki yolun birleştirilmesi çalışmalarıyla ilgili soruya karşılık Bakan Günay, "Türkiye ve dünya turizmi içerisinde gelişmesine katkı yapacak olan her türlü projey i destekliyorum. Nemrut Dağı'na, Adıyaman ya da Malatya gözünden bakmıyorum. Türkiye'nin dünya çapındaki kültür mirası olarak bakıyorum. Hem Adıyaman'ın, hem Malatya'nın Nemrut'un önemli niteliğini yukarıya çıkaracak bütün gayretleri desteklerim"ifadelerini kullandı.

Nemrut Dağı'ndaki heykellerin iklim şartlarından yıpranması nedeniyle yeterli koruma önlemlerinin geliştirilemediğini söyleyen Bakan Günay, "Yakın çevrede müze düzenlemesi yapıp, asıl heykelleri oraya alıp, replikalarını dağda bırakmak. Bu konuda bilimsel çalışma yapacağız. 2 bin yıllık eserleri yaz ve kış şartlarında yerinde korumak mümkün değildir"şeklinde konuştu.

BASIN MENSUPLARINA ASANSÖRLÜ ESPRİ
Günay, Kongre ve Kültür Merkezi'nin salonunu incelerken, sahnedeki asansörlü bölümü aşağı indirtince, bir grup basın mensubu asansörlü sahne ile aşağı indi ve bu durum ilginç görüntü oluştu.

Bakan Günay, sesin duyulup duyulmadığını kontrol için sahnede bir kişinin şiir okumasını istedi. Sahneye çıkan öğretmen Mehmet Türkoğlu şiir okudu ve bakan, mikrofonsuz da sahnedeki kişinin iyi duyulabildiğini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız