SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakan Ödül Törenine Katıldı

0
Güncellendi - 2016-11-25 19:15:26
Bakan Ödül Törenine Katıldı
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi ve Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Öğretmenden Öğretmenine Mektup” adlı yarışmanın ödül töreni, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin katılımıyla gerçekleştirildi. Kaybedeni olmayan ve yoğun katılımın olduğu törende, öğretmenlere ödülleri verildi.

Battalgazi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda yapılan programa, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Vali Mustafa Toprak, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Emniyet Müdürü Ömer Urhal, bazı kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. Programda konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, öğretmenlik mesleğinin önemine ve güzelliğine dikkat çekerek, “Bakanlar unutulur ama, öğretmenler unutulmaz. Küçüklüğünde iyi bir öğretmene rastlamış olandan daha büyük bir mucize yoktur. Daha büyük bir dönüşüm yoktur. Herkesin öğretmeni ile ilgili bir anısı olur. Akılda kalır. Başbakanımızda anlattı, Cumhurbaşkanımız da anlattı. Herkesin hayatında da vardır. İşte öğretmenlerimiz kendi öğrencileri hakkında iyi anılarla anılmak istiyorsa bu kendi elinde. Öğretmenlerimiz kendisine teslim edilen emaneti kendi evladı gibi bilecek. Hatta kendi evladından daha üstün bilecek. Öğrencinin seviyesine inerse, onun kusurunu görmezse, bizim orada büyük bir kanaat önderi vardır. Hiramcızade diyor ki; “Muhabbet nazarı ile bakan kusur görmez”. Eğer siz sevgiyle bakarsanız çocuklarınıza, öğrencilerinize, arkadaşlarınıza, yani insana muhabbet nazarı ile bakarsanız kusur görmezsiniz. Matematiği öğretebilirsiniz ama önce sevgiyi öğretmeniz gerek. İşte o da öğretmenden geçiyor. Hamdolsun geçmişe oranla çok çok iyiyiz. Her alanda. Eğer yurt dışından buraya tedavi olmak için buraya hastalar geliyorsa ki, buna sağlık turizmi diyorlar. Sayısı da 500 bine yaklaşmışsa, demek ki tıpta iyi bir noktadayız. Eğer siz müteahhitlikte dünyada Çin’den sonra ikinci sırada iseniz demek ki mühendisleriniz iyi. Demek ki proje yapanlarınız iyi. İşte doktorları, mühendisleri, işçileri kim yetiştirdi işte bu öğretmenler yetiştirdi” diyerek, Türkiye’nin geleceğinin parlak olduğunu kaydetti.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, düzenlenen yarışma hakkında bilgiler vererek, “Öğretmenler gününü en içten dileklerimle kutluyorum. Biz Milli Eğitim Müdürlüğümüz, İnönü Üniversitemiz ve Belediyemizin Kültür Müdürlüğü ortaklaşa “Öğretmenden Öğretmenine Mektup” kampanyası çerçevesinde öğretmen, öğretmenine mektup gönderdi. Bu mektuplar ilgili kurul tarafından değerlendirildi ve ilk üçe girenlere ödül verilecek. Tüm katılımcılara da hediye verilecek. Bu etkinliğin amacı bu” dedi.

battalgazi3Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın her zaman desteğini gördüklerini belirten Başkan Gürkan, “Sayın Bakanımız Kültür Bakanı iken özellikle kültürel varlıklarımızın ortaya çıkarılıp gelecek kuşaklara aktarılması çalışmalarımızda hep yanımızda bulundu. Daha sonra Milli Savunma Bakanlığı yaptığı sırada her yanına gittiğimizde Askerlik Şubesi’nin bize devredilmesi noktasında talebimizi ilettiğimizde, bu konu benim konumdur dedi. Konuyu takip ederek Askerlik Şubesi’nin bize devredilmesini sağladı. Yeşil Kuşak Kapsamı içerisinde Milli Eğitim Bakanı olduğunda kendilerinin yanına gittiğimizde Malatya’nın nefes alabileceği Yeşil Kuşak Projemizde hemen protokol yapmamızı ifade ederek ‘gereğini yerine getirin’ dedi. Biz o protokolleri yaptık. Şu an Atatürk Kıs Lisesi’nin temeli birinci kata, kapalı spor salonu ile birlikte yapılmaya başlandı. Burada Malatya’mızın gönlünde taht kurmuş olan Gümrük ve Ticaret Bakanımızı da güzellikle yad etmek istiyorum. Gerçekten de bu süreç içinde eğitim öğretimin daha sağlıklı ortamlarda sağlanması noktasında, finansmanı noktasında göstermiş olduğu gayreti takdirle yad ediyorum. Kendilerine şükranlarımızı arz ediyorum” ifadelerini kullandı.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızalay’da, hem eğitimci, hem de hekim olduğunu belirterek, “Şimdiye kadar bin 400’e yakın doktor yetiştirdim. 40’dan fazla Kulak Burun Boğaz Uzmanı yetiştirdim. Benim yetiştirdiğim kulak burun boğaz uzmanlardan 3 tanesi profesör. Çok sayıda doçent bulunuyor. En çok sevindiğim şey ise öğrenci yetiştirdim. Tabi bizim örencimiz doktor. Doktorla öğretmen bizde iç içe. Hocalık ve hekimlik iç içe. Üniversite de hoca olunca hekimlikten aynı zamanda öğretmenlik de yapıyoruz. Öğrenci yetiştirmeyi, uzman yetiştirmeyi, doktor yetiştirmeyi çok seviyorum. Eşim diyor ki “Sen hastaneye gidince bizi unutuyorsun. Öğrencilerin ve hastalarından bizleri unutuyorsun”. Hakikaten öyle. Benim özel hayatım idareciliğe geçinceye kadar vardı. Mesai mefhumu gözetmeden çalışıp hastane boşalıncaya kadar, bana ihtiyaç kalmayıncaya kadar çalışıyordum. Şimdi tabi üniversitemizin rektörlüğüne getirildim. Hayatım değişmedi ama, bu defa hocalıktan hatta hekimlikten biraz uzaklaştım. Asistanlarıma ve öğrencilerime artık ders anlatacak çok zamanım kalmıyor. Şimdi de 43 bin 500 öğrenci ile 6 bin 800’ü aşkın akademik ve idari kadromuzla onların makro boyutta işleri ile uğraşıyorum. Üniversitemizin tümüyle uğraşıyorum. Her çocuk, her genç birer hikayedir. Mektuplarda her birinin ne kadar derin ve ne kadar işlenmesi gerektiğini satır aralarında görüyoruz. Onun için geleceği sizler kuracaksınız. Sizler bizi geçeceksiniz. Biz de sizleri iyi yetiştireceğiz. Öğretmen, öğrenci ve çok değerli Battalgazi Belediye Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Güzel bir program hazırlanmış. Sizleri saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından yarışmada dereceye giren mektuplar okundu. Mektuplar arasında Başkan Gürkan’a öğrencisi Yıldız Bengül tarafından yazılan mektup da yer aldı. Mektupların okunması ile birlikte ödül törenine geçildi. Ödül töreninde, ödüller protokol üyeleri tarafından verildi. Yarışmada, Hacı İbrahim Işık İlkokulu’nda görev yapan Nilüfer Aktaş birinci olurken, Orduzu Kümeevleri İlkokulu Öğretmeni Yılmaz Ararat ikinci ve İnönü İlkokulu Öğretmeni Ali Tahtasakal üçüncü oldu.

Yarışmada Düzenleme Ödülleri ise, Metin Emiroğlu Lisesi Tarih Öğretmeni Reşat Cengil, Hacı Ahmet Akıncı Lisesi Edebiyat Öğretmeni Halime Aykaç ve Malatya Lisesi’nden Mustafa Tunay isimli öğretmenlere verildi.

Yarışmaya katılan tüm öğretmenlere ise, çeşitli hediyeler verildi. Programda, müzik dinletisi de gerçekleştirildi.

Bülten

battalgazi1battalgazi4battalgazi2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız