SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakan Okul Açılışı Yaptı

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:13:31
Bakan Okul Açılışı Yaptı
A- A+ PAYLAŞ

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Malatya’da bir okulun açılış törenine katıldı. 

Çınar Koleji açılışına katılan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, öğrencileri sınıfta ziyarette yaptığı konuşmada, “Gelişmiş bir ülke olacaksak, bunu sizler yapacaksınız. Bugünkü dünyada bilgili, donanımlı insan en büyük sermayesi olan insandır. Bilgili insan en büyük güçtür. Ne kadar bilgi donanım sağlayabilirsek, ekip çalışması ne kadar gelişirse ülkemiz de o kadar güçlenecektir, inşallah” ifadelerini kullandı.

Açılış kurdelesi kesilmesinden sonra salonda düzenlenen törende yaptığı konuşmada da, eğitimine önemini anlatan ve AKP iktidarlarının eğitimle ilgili yaptıklarını dile getiren Bakan Yılmaz, nitelikli insan yetiştirilmesinin önemini anlattı.

Yılmaz, “En büyük sermayemiz genç nesillerimiz ve çocuklarımızdır. Onları ne kadar çok donatırsak, ülkemizi önce 2023’e, sonra 2053’e ve sonra da 2071’e taşımış olacağız” dedi.

Çınar Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Enver Aydın Acar ise, “Bizler eğitimin sadece sınav başarısı olmadığına inanan bir eğitim kurumuyuz. Onlarca sınav başarısı elde etmiş ve Türkiye birincilikleri kazanan kurum olarak çocuklarımızın donanımlı olarak yetişmeleri için çaba gösteriyoruz” diye konuştu.

Bakan Yılmaz, okulun drama atölyeleri, yaşam beceri merkezlerini de gezerek, öğrencilerin yaptıklarını inceledi. Bakan Yılmaz’ın, domino sistemi yıkılırken oldukça heyecanlandığı görüldü.

Bakan Yılmaz’a çeşitli hediyelerin de verildiği açılışa; AKP Malatya milletvekilleri Öznur Çalık, Mücahit Fındıklı ve Mustafa Şahin, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ve partililer, mesleki teşekkül, oda, dernek, sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, bazı daire müdürleri, bazı belediye başkan adayları ve eğitim camiası katıldı.

HEMŞEHRİLERİNİ ZİYARET ETTİ..

Bu arada Bingöllü olan Bakan Yılmaz, Malatya programı kapsamında Malatya Bingöl Derneği yönetimi ve üyeleri ile bir araya geldi. Öz Çağrı Düğün ve Mevlit Salonu'nda Bingöllüler ile buluşan Yılmaz, "Bingöl'de ve Malatya'da çok güzel hizmetler yapıyoruz" dedi.

Yılmaz, 30 Mart yerel seçimlerinin yerel seçimin ötesine geçtiğini vurgulayarak, son yaşanan olaylar nedeniyle yerel seçimlerin farklı bir özellik taşıdığını belirtti. 30 Mart yerel seçimlerinin referandum haline dönüştüğünü ifade eden Bakan Yılmaz, "Biz Türkiye'de istikrarın sürmesini istiyorsak, çözüm sürecinin devam etmesini istiyorsak, huzur istiyorsak, kurulan tuzakları boşa çıkarmamız lazım. Çözüm süreciyle ilgili konuşacak olursak; gövdesini taşın altına koyan böyle bir Başbakan olmasa, böyle güçlü bir hükümet olmasa, bu kadar ağır bir soruna hiçbir hükümet el atabilir miydi? İşte bunu birileri biliyor. Çözüm sürecini sabote etmek, süreci eksik bırakmak için Başbakan'a saldırıyorlar. Bu hükümetin istikrarına saldırıyorlar. Onlar istiyorlar ki, Türkiye eski günlerine geri dönsün. Ama inşallah sizler 30 Mart'ta sandıklarda kurulan bu tuzakları bozacaksınız" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız