SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakan O'na Dedi ki: Cemal'i Ara 1 Trilyonu Söyle..

A- A+ PAYLAŞ

Malatyahaber (ÖZEL)- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe de, Pazar sabahı İstanbul'dan Gaziantep'e uçan uçaktaydı.. Uçakta, Gaziantepspor- Malatyaspor maçına giden Malatyalılar da vardı.. CHP milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Malatyaspor yönetim kurulu üyesi ve malatyahaber.com editörlerinden Suat Kozluklu da uçaktaydılar..

Pepe, uçakta gazetelere gözattıktan sonra yanına yaklaşan CHP Milletvekili Aslanoğlu, "Kaç gazete okudunuz sayın bakanım?" diye başlattığı ve "4-5 tane.." diye yanıt aldığı sohbeti, bir başka noktaya taşıdı.. "Sayın bakanım, Malatya Belediyesi'ne çevre fonundan 1 trilyon lira (1 milyon YTL) yardım istiyoruz.. Malatya'nın çöp sorununun halli için gerekiyor.." diye konuşan milletvekili Aslanoğlu'nu dinleyen bakan gülümsedi..

Aslanoğlu, belediyeye Çevre Fonu'ndan yardım isteğini sürdürdü. Ve bakandan "Peki" geldi.. Bakan, Çevre Bakanlığı'ndan 100'er milyarlık (100'er bin YTL) 10 taksit halinde bu paranın Malatya Belediyesi'ne verileceğini söyledi.

Aslanoğlu, daha sonra 6 ilçe ve belde belediyesi için aynı fondan "10'ar milyar da olsa verin.." diyerek yardım istedi ve buna da bakandan "Peki" yanıtı geldi.

Milletvekili Aslanoğlu, bu diyalogun ardından, Suat Kozluklu'yu işaret ederek, "Sayın bakanım, bakın basın şahit.. Kayda girdi.. Duyuracağız.." dedi ve bir kez daha teyit aldıktan sonra, bakana teşekkür etti.

Uçak Gaziantep Havaalanı'na indikten sonra, bu kez bakan Pepe, Aslanoğlu'na döndü ve 1 trilyonluk desteği Malatya Belediye Başkanına duyurmasını da , "Ara, Cemal'e (Akın)bunu sen söyle.." sözleriyle, CHP Milletvekilinden istedi.

Pepe, geçtiğimiz günlerde bir röportajında "Gittim eşimi, babasının görev yaptığı Malatya'da istedim.." diyerek, yaşamındaki Malatya bağlantısını dile getirmişti..

Malatya Belediyesi'ne 1 trilyonluk, 6 ilçe ve belde belediyesine de 60 milyarlık yardım sağlayan milletvekili CHP'li.. 1 trilyonluk yardımı sağladığı Malatya Belediyesinin başkanı AKP'li.. Milletvekilinin yardım talep ettiği bakan AKP'li..

Bu arada, TBMM'deki Çevre Komisyonu'nun "kırmızı plakalı" makam aracı tahsisli başkanının da, AKP Malatya Milletvekili Münir Erkal olduğunu hatırlatalım..

FOTOĞRAF: 1 trilyonluk pazarlığın tarafları, tanıkları ve muhatapları.. solda üstte Çevre Bakanı Pepe, sağda üstte Milletvekili Aslanoğlu, solda altta "tanık" Kozluklu.., sağda altta 1 trilyonu alacak Belediye Başkanı Akın..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız