SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bakan Oyaladı Dönemi Kapattı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:32:44
A- A+ PAYLAŞ

Kamu Şirket Çalışanları Yardımlaşma Derneği (KAŞİYAD) Genel Başkanı Yavuz Atalan, meclisin yeni döneminde sorunlarının çözülmesini beklediklerini söyledi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan KAŞİYAD Genel Başkanı Yavuz Atalan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Taşeron işçiler olarak 3. yasama döneminden çok umutlu olmamıza rağmen görüşmelerden ve konuşmalardan öte geçilemedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sn. Faruk Çelik bu dönem çözeceğiz dediği sorunlarımızı, oyalama taktiğini kullanarak çözmeden dönemi kapatmayı başardı.

Bir yıl önce dediğimizi şimdi tekrarlıyoruz. Sn. Bakanım siz bu görevi hakkıyla yerine getirmiyor ve adil davranmıyorsunuz. Birileri sizi görevden almadan sen bu görevi bırakın ve hakkıyla adil davranacak biri bulunursa o gelsin.

Taşeron işçiler sendikalardan, siyasilerden, işverenden hem de Çalışma Bakanlığı’ndan sıkıntı yaşıyor. Biri işten atmayla tehdit ediyor geleceğimizi karartıyor, diğeri referans olup adam vermeye uğraşıyor, kimi üye yapmaya çalışıyor diğeri işveren ağzıyla konuşmaya devam ediyor. Bunların hepsi taşeron işçinin mağdur edilmesi için adeta pusuya yatmış bekliyorlar. Aslında her şey tersine olmalı. En başta Sayın Faruk Çelik daha sonra referans olanlar ihaleyi alanlar ve sendikalar mağdur edilen işçiye sahip çıkmalı” ifadelerini kullandı.

“TBMM son dönemde hızlı bir çalışma takvimi çıkardı ve bu takvim içinde yine taşeron işçiler olmadı. Muhtarlardan Şehit ailelerinden sözleşmelilerden sendikalardan tutun her konuda torba yasa hazırlandı ve tatile girmeden yasalaştı ama yıllardır konuşulan Taşeron İşçilerin sorunları gündeme gelmedi. Sayın Başbakanın da konu hakkında bilgisi olmasına rağmen talimat vermesine rağmen hala Ekim ayında çözeceğiz demesi konuya hakim olmamasından kaynaklanıyor. Bizim sorunlarımızın çözümü Sayın Bakan değil Sayın Başbakandır.

TBMM tatile girmesinden dolayı yerel milletvekilleri illerinde çalışmalar yaparken STK ziyaret ediyor. Malatya’da İktidar partisinin milletvekilleri de STK ziyaretleri yaparak gazetelere boy boy demeçlerde bulunuyorlar.

Biz yaklaşık iki yıl önce kurulan dernek olarak hala iktidar milletvekillerinden kimseyi derneğimizde göremedik. Yaklaşık 3 yıldır mecliste görüşülen soru önergesi kanun teklifi verilen konu olmasına rağmen özellikle iktidar milletvekilleri derneğimize gelmiyor. Bizler ziyaretimize gelen insanları adabı muaşeret çerçevesinde karşılar izzeti ikramda bulunur ve aynı hassasiyetle uğurlamasını bilen olgunlukta insanlarız.

Siyaset yapmak milletvekili olmak kolay ama vekili olduğu milletin gönlünü almak zordur. Bizler iktidar milletvekillerine ziyaretimize gelmedikleri için kırgınız ve bu kırgınlığımızda kolay kolay geçmeyecek.

Önümüz seçim. İnşallah yeni dönemde sorunlarımız çözülür. Aksi takdirde siyaset arenasına hükmedecek ekibe ve kadroya sahip insanlar olarak siyasetin en alasını yapacağımızı ve işçilerimizin hakkını savunacağımızı kamuoyuna saygıyla duyurur teşekkür ederiz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız