SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakan Şimşek Söz Verdi

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:59:48
Bakan Şimşek Söz Verdi
A- A+ PAYLAŞ

CHP Milletvekili Veli Ağbaba, Görgü Köyü’nde (Cafana) açıktan akan kanalizasyon sorunu ile Arapgir’in Çiğnur Köyü ile Yumrutaş Mezrası’nın içme suyu sorununun çözümü için Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten yardım istedi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise her iki sorunun çözümü için Ağbaba’ya söz verdi.

Cafana’nın sorununu TBMM’ye taşıdı

CHP Malatya Milletvekili Ağbaba, kanalizasyon, içme suyu ve taş ocaklarından kaynaklı sorunlarla mücadele eden ve geçtiğimiz günlerde ziyaret ederek sorunlarına sahip çıkma sözü verdiği Cafana Köyü’nü TBMM gündemine taşıdı.

‘Çevre ve insan sağlığı tehdit altında’

CHP’li Ağbaba, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada , “Malatya ili Yeşilyurt ilçesine bağlı Görgü yani Cafana Köyü Malatya'ya en yakın ve en büyük köylerimizden birisi. Ankara asfaltında bulunmaktadır. Ankara'dan, Mersin'den gelirken bu köye geldiğinizi kokan kanalizasyon sularından anlayabiliyorsunuz. Maalesef köyde bulunan kanalizasyon şebekelerinden sızan sular hem köyü kirletmekte hem de insan sağlığını tehdit etmektedir. Köyde bulunan çocukların birçoğu hastadır. Maalesef, köyde yaşayan insanlar geceleri yatamamaktadır. Ben geçtiğimiz hafta ziyaret ettim, kışın bile köyden büyük kokular gelmektedir. Yine bu köyün tarım arazileri taş ocakları nedeniyle işgal edilmiş durumdadır. Bu taş ocaklarının vermiş olduğu zarar neticesinde artık Cafana'da tarım yapılamaz durumda. Bu kanalizasyon suyunun düzenlenebilmesi için Maliye Bakanlığı’ndan paraya ihtiyaç duyulmaktadır. Bu konuda Cafana Köyü’ne yardım etmeyi düşünüyor musunuz?” diye konuştu.

Şimşek: Yılsonunda ilgilenelim

Ağbaba’nın yardım talebini değerlendiren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise “Malatya'nın bir köyüyle ilgili bir hususu gündeme getirdiniz. Onun siz detaylarını bize iletin, biz Maliye olarak bakalım. Normalde KÖYDES'ten bunların karşılanması lazım ama... Siz bir getirin, yıl sonunda biz ilgilenelim onunla.”ifadelerini kullandı.

Ağbaba, konuşmaların ardından hem Görgü Köyü’nün kanalizasyon sorununu hem de Arapgir’in Çiğnir Köyü Yumrutaş (Harpuzik) Mezrası’nın içme suyu sorununun detaylarını Bakan Şimşek’e iletti. Bakan Şimşek her iki yerleşim yeri için de sorunları çözme sözü verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız