SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakan Sinirlendi!

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:52:53
Bakan Sinirlendi!
A- A+ PAYLAŞ

Çeşitli inceleme, ziyaret ve açılışlara katılmak üzere Malatya’ya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, şike davası, futbolda şiddet ve milli kaleci Volkan Demirel’in gazetecilere karşı tehdit sözleriyle ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.
 
BAKAN DA SİNİRLENDİ
Beraberinde Vali Ulvi Saran, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ile birlikte bakanlığına ait spor tesisleri inşaat alanlarında inceleme yapan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, sezon sonunda meydana gelen süper lig maç sonlarındaki şiddet olayları ile ilgili olarak, “Futbol sezonu geride kaldı. Yeni bir sezona hazırlanıyoruz. Yeni sezonda futbolun hiçbir aktörünün gerilim arttırıcı bir davranışa girme gibi bir hakkı söz konusu olmamalıdır. Herkesin görevi gerilimi azaltmak, tansiyonu düşürmek, uzlaşı ve çözüm yollarını açık tutma yönünde bir tercih kullanmaya hepimiz mecburuz. Kulüp başkanlarının da bu yönde bir tercih ve eğilim içinde olmalıdırlar” dedi. Bu esnada, Bakan Kılıç’ın konuşması esnasında yanında yüksek sesle konuşulması nedeniyle açıklamasını yarıda bırakarak, başka bir yerde konuşacağını söyledi.
 
"TRİBÜNLERDEKİ TANSİYONU AZALTMAMIZ LAZIM”
Malatya’da yapımı süren kamp merkezi inşaatını gezen Bakan Kılıç burada, Şike davası ve futbolda şiddet olayları ile ilgili gelişmeler hakkın da, “Öncelikle Şike Soruşturması hukuk sürecinde devam etmektedir. Burada hiç kimsenin hukuk dışında bir beklentisi olmamalıdır. Hiç kimsenin hukukun dışında kalan bir kaygıya kapılmasının da bir gereği yoktur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devletidir. Hukuk devleti içinde her şey denetime tabidir. Her şeyde bir üst müracaat makamı mutlaka vardır. Bu çerçevede şike kapsamında yürütülmekte olan soruşturmayı hukukun sınırları içerisinde tutmak ve değerlendirmek herkesi rahatlatacaktır. Diğer yandan bakıldığında şike soruşturması ile birlikte Türk futbolunda yaşanan bazı problemlerin günden güne biraz daha da derinleştiği herkesin malumu ve genel kabulüdür. Bu sorunların aşılması için biz bakanlık olarak üzerimize düşen her şeyi bugüne kadar yapmaya gayret ettik. Bugünden sonra bizim üzerimize düşen bir görev varsa, görevimizin gereğini yerine getirmekten geri durmayız. Bu anlamda sezona verilen bu arada takımların kampta oldukları dönem içerisinde Spor Toto Süper Ligde temsil edilen kulüplerimizin başkanları ile sık sık bir araya geleceğiz. Yine süper ligdeki kulüplerimizin teknik patronları ve hocaları ile zaman zaman bir araya geleceğiz. Takım kaptanları ile kamuoyunca tanınan futbolcularımızla, özelliklede milli futbolcularımızla bir araya gelip durum değerlendirmesi yapacağız. Bu değerlendirmelerin nihayetinde hem teknik adamlarının, hem kulüp başkanlarının, hem takım kaptanlarının ve milli futbolcularımızın spor camiasına, futbol kamuoyuna yönelik teskin edici, rahatlatıcı açıklamalar yapmalarını kendilerinden rica edeceğiz. Tribünlerdeki tansiyonun bir miktar daha azalması lazım. Sahalara yansıyan gerilimin bir miktar daha azalması lazım. Bu bir dövüş sanatı değildir. Taraftarın hissiyatını herkesin doğru algılaması lazım. Taraftar psikolojisini ön planda tutarak herkesin değerlendirmelerini buna göre yapması lazım. Herkes üzerine düşen görevlerin gereklerini yerine getirirse, yeni sezona son derece gerilimsiz, rahat ve huzurlu bir ortamda başlayabileceğimizi düşünüyorum” şeklinde konuştu.
 
"YENİ SEZONDA ÖNEMLİ ÖNLEMLER ALINACAK"
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, “TBMM’de iktidar ve muhalefet partisinin uzlaşısı ile 6222 sayılı çıkartılan Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine İlişkin Kanunun, harfiyen uygulanacaktır. Bu kanunun uygulanması yönünde en ufak bir tereddüt söz konusu değildir. Hukuk adamlarımızda ve adliye camiasında da bir tereddüt söz konusu değildir. Kolluk kuvvetlerinde de bir tereddüt söz konusu değildir. 6222 sayılı kanun bir şikeyle mücadele kanunu değildir. Şike ile ilgili konu, sadece o kanunun bir maddesidir. Diğer maddeleri spor alanlarındaki ve spor müsabakalarındaki düzenin tesis edilmesine ilişkin maddelerdir. Yaz dönemi boyunca gerek mülki idarede, gerek kolluk kuvvetlerinde, gerekse de adliye teşkilatımızda bu kanunun gelecek sezon, bu sezon olduğundan beklide daha yüksek bir dikkatle eğitim seminerleri ilgili bakanlıklar tarafından mutlak suretle düzenlenecektir. Sporda şiddet ve düzensizlik tek başına Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın konusu değildir. Türkiye Futbol Federasyonu başta olmak üzere federasyonlara düşen görevler vardır, futbol kulüplerine düşen önemli görevler vardır. Bunun yanında Adalet Bakanlığı’na İçişleri Bakanlığı’na da düşen çok önemli görevler vardır. İlgili bakanlıklar arasında gerekli koordinasyonlar sağlanacak ve yeni sezona yönelik önlemler çok daha bir dikkatle yürütülecektir” ifadelerini kaydetti.
Bakan Kılıç, çıkartılan kanunun ortada olduğunu ve kanunun hangi maksada yönelik olarak çıkartıldığının belli olduğunu ifade etti.
 
"KALECİ VOLKAN İÇİN KARARI HOCA VE TFF VERSİN"
Milli takım kampında Kaleci Volkan’ın bir gazeteciye yönelik sözleri ile ilgili olarak, “Bir futbolcunun evden aldırma gibi bir tavrını nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna ise Bakan Kılıç şu yanıtı verdi, “Kişiye özel değerlendirmeler yapmak bir bakanın görevi ve işi değildir. Eğer milli takım kampında olmaması gerektiği düşünülen türden bir hadise yaşanmış ise mutlaka mili takımların teknik patronu olan hocamız ve Türkiye Futbol Federasyonu, gereken refleksi mutlak suretle ortaya koyacaktır. Mili takım bünyesinde gelişen olaylarla ilgili olarak bizim değerlendirme yapmamız doğru değildir. Önemli olan yapması gerekiyorsa, Abdullah Avcı’nın bu konuda değerlendirme yapması, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı’nın da son noktayı koymasıdır. Eğer değerlendirme gerek duyulan bir husus var ise. Onun dışında benim değerlendirme yapmam doğru olmaz” dedi.
 
MALATYA’DAKİ YATIRIMLAR
Bakan Kılıç, Malatya İl Özel İdaresi tarafından yapımı sürdürülen Tecde bölgesindeki spor salonu ile İlyas Mahallesi’ndeki spor salonunun, kalan kısmının bakanlık olarak üstlendiklerini söyledi. Bakan Kılıç, Malatya’ya yeni bir gençlik merkezinin yapımı içinde gerekli olan ödeneğin Malatya’ya gönderildiğini ve İl Özel İdaresi’nin ihaleyi yapmasını beklediklerini kaydetti.
Temeli atılan Malatya Stadyumu’nun altındaki küçük çaplı spor salonlarında pek çok spor branşının antrenman yapabileceğini belirten Bakan Kılıç, Malatya Stadyumu’nun bitmesi ile birlikte Malatyaspor’u da süper ligde görmek istediklerini söyledi.
Bakan Kılıç, bir işadamı tarafından yaptırılan 300 kişilik öğrenci yurdu binasını devraldıklarını belirterek, inşaatı devam eden bin kişilik öğrenci yurdunun da yeni eğitim yılına yetiştireceklerini ve bunun maliyetinin 25-30 milyon TL tutarında olduğunu belirtti. Bakan Kılıç, Arapgir ilçesinde de 300 kişilik öğrenci yurdunun da yatırım programına dahil edildiğini kaydetti.
 
BELEDİYEDE..

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, beraberinde Vali Doç.Dr. M. Ulvi Saran, Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ve kalabalık bir partili grup ile birlikte Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a nezaket ziyaretinde bulundu. 
 
Gerçekleşen nezaket ziyareti sırasında Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a kayısı kristali, kuru kayısı ve Sanat Merkezi kursiyerleri tarafından yapılan ahşap bir sürahi hediye etti. 
 
Öte yandan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile birlikte Belediye Hizmet Binasını da gezdi.
 
AKP'DE..
Bakan Kılıç, Malatya Milletvekili Öznur Çalık ve Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile birlikte AKP Malatya İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, yeni oluşturulan yeni yönetim kurulu ile birlikte, büyükşehir olacak olan Malatya'da şartlara göre hazırlıklarını başlattıklarını söyledi. Tüfenkçi, "Başbakanımızın 2023 hedefine hazır bir Malatya’yı hep birlikte inşa etmeye çalışıyoruz. Biz yine Türkiye’de dereceye girecek bir oy potansiyeli ile 2014 yerel seçimlerinde Malatya’da başarı ile çıkacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.
 
Bakan Kılıç da, "Sadece inşaat yapmakla olmuyor. İnsana dokunmak lazım. İnsanlarla temas kurmak lazım. İnsanların bizleri sadece televizyon ekranlarında, gazete sayfalarında görmesi yetmez. Aralıksız, arada cam olmadan da insanların bizleri görmezi lazım. Bizi görmezi lazım da sizi görmesi lazım değil mi? Sizi de görmesi lazım. Sizi de nerede görecekler, esnaf ziyaretinde görecekler, sokak aralarında görecekler, köy ziyaretlerinde görecekler" ifadelerini kullandı. 
 
AKP olarak 3’ü milletvekili seçimi, 2’si belediye seçimi ve 2 tanesi de referandum olmak üzere 7 seçim kazandıklarını belirten Kılıç, "Bize kaybetmek çok zor gelir. Allah kaybettirmesin. 14 Ağustos 2001 tarihinde kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002’den bu yana girdiği 7 seçimin 7’sinden de galip çıktı. Sırtımız hiç yere gelmedi. Sırt üstü mindere yatıp da gökteki yıldızları saymadık. Allah, bugüne kadar bize yıldız saydırmadı, bundan sonrada yıldız saydırmasın. Yıldızları saymamak için de sadece dua etmek yetmez. Duanın gereğini de yerine getirmek lazım. Duanın da gereği çok çalışmaktır" şeklinde konuştu.
 
Kılıç, yapılan hizmetlerin partililer tarafından her yerde anlatılmasını da istedi. Tüfenkçi, Bakan Kılıç’a kayısı hediye etti. 
 
ESNAF ZİYARETİ..

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Malatya'da esnafı ziyaret etti. 
 
Çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak amacıyla Malatya’ya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, programından arta kalan zamanı esnafları ziyaret ederek değerlendirdi. İnönü Caddesi esnaflarıyla bir araya gelen Kılıç, vatandaşları da selamladı.
 
Özellikle genç ve çocuklarla yakından ilgilenen Bakan Kılıç, gençlerin sorularını da cevapladı.Kılıç’a dondurma, turşu suyu, çay ve meyve suyu ikram edildi. Kendisine ikram edilen dondurmayı afiyetle yiyen Bakan Kılıç, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen gençlerin isteklerini kırmadı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız