SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakan, Son Sözü Söyledi

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:59:18
Bakan, Son Sözü Söyledi
A- A+ PAYLAŞ

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bütçe görüşmelerinde söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'e 5084 sayılı yasanın uzatılmasını istediklerini ifade etti. 

Milletvekili Ağbaba konuşmasında; “ Şimdi, 5084 sayılı Teşvik Yasası 31 Aralıkta sona eriyor. SSK işveren payının devlet tarafından ödendiği bu yasa mutlaka uzatılmalıdır. Malatya’da üretim yapan üreticiler her türlü zor şartlara rağmen üretim yapıp dünyayla rekabet etmekteler. Bizim limanımız yok, yollarımız uzak, elektrik problem; buna rağmen dünyayla rekabet ediyoruz. Bu yasanın uzatılmaması kayıt dışılığı teşvik edecek ve işsiz sayımızı, 22.300 olan resmî işsiz sayımızı katlayarak büyütecek. Başta Malatya Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere, MAKİAD, MÜSİAD, MASİAD ve esnaf odaları, yani Malatya’nın bütün kesimlerinin ortak çığlığı bu yasanın uzatılması. Sizin Bakan olarak bu çığlığa kayıtsız kalmamanızı diliyorum ve bu konuda çaba göstermenizi sizden Malatya adına rica ediyorum”. ifadelerini kullandı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ise cevap konuşmasında; “5084 sayılı Yasa teşvik olma özelliği açısından çok önemli işlevler gördü ve birçok firma, gerçekten, bundan çok yararlandı ama aynı şekilde devam etme imkânı olmayacaktır. “ dedi.

Kaynak : Görüş Gazetesi 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız