SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bakan Söyledi, Duydular!'

A- A+ PAYLAŞ

İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın Şanlıurfa’da yaptığı , Şanlıurfa, Malatya ve Denizli’nin büyükşehir statüsüne kavuşturulmasına ilişkin çalışma yapıldığı açıklamasının yankıları sürüyor.

Büyükşehir statüsüne ilişkin çalışma yapıldığının kamuoyuna yansımasının ardından Malatya’da bulunan AKP Milletvekilleri Ömer Faruk Öz ve Öznur Çalık’ın bu konudaki değerlendirmelerine CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu tepki gösterdi.

Aslanoğlu, 7.5 yıldır TBMM’de Malatya ile birlikte Şanlıurfa, Van ve Denizli’nin büyükşehir statüsüne kavuşturulması konusunda bin 600 kez konuyu gündeme getirdiğini belirterek, “ Ben Malatya’nın ve aynı durumdaki illerin büyükşehir statüsüne kavuşturulması konusunu ısrarla gündeme getirirken, Malatya ile birlikte diğer illerin Milletvekilleri bu konuda hiç bir çalışma yapmamışlardır. Yaklaşık 2 ay önce İçişleri Bakanı’ndan randevu alarak bir görüşme yapmıştım. O görüşmemizde sayın Bakan Beşir Atalay ‘Sizinde büyük çabanız oldu. Büyükşehir konusunda çalışma yapıyoruz’ dedi. Ben ısrarla bu konuyu gündeme getirdiğimde destek vermeyenler bugün İçişleri Bakanı sayın Beşir Atalay’ın açıklamalarının ardından sanırım ilk kez bu konudan haberleri oldu ve Malatya kamuoyuna açıklamalarda bulunuyorlar. Eğer biz konuyu yıllardır gündeme getirdiğimizde destek verselerdi Malatya büyükşehir statüsüne kavuşsaydı 8 yılda Malatya Belediyesi 1.2 milyar TL daha fazla devlet desteği alacaktı” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız