SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakan Söz Verdi: "Çekecek!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:42:33
Bakan Söz Verdi:
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya’da 100’e yakın köyde telefonla iletişimin mümkün olmadığını belirterek, ilgili köylerin kapsama alanı içerisine alınmasını istedi. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise 1.800 baz istasyonu  kurma çalışmalarının devam ettiğini, Malatya’daki köyler de dahil, nüfusu 1 ile 500 arasındaki her yerde telefonların çekeceğini kaydetti.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, cep telefonu çekmediği için bir tepeye çıkarak konuştuğu sırada yıldırım çarpması sonucu hayatını kaybeden Kuluncaklı Vural Aydın’ı örnek vererek, Malatya’daki cep telefonu çekmeyen köylerin teker teker isimlerini  yazdığı listeyi Bakan Yıldırım’a sundu ve Bakan’dan destek istedi.

MALATYA HEM ÖZELİN HEM HÜKÜMETİN KAPSAMA ALANI DIŞINDA

Ağbaba konuşmasında “ Sayın Bakan yaptıklarınızla övünüyorsunuz ama , Malatya’da hâlâ 100’e yakın köyde cep telefonuyla görüşülemiyor. Malatya hem özel şirketlerin kapsama alanı dışında hem de yatırımlar konusunda Hükûmetin kapsama alanı dışında. Geçtiğimiz günlerde Kuluncak’ın Çörmü Köyü’nde 30 yaşında bir genç, arkadaşıyla konuşmak için tepeye çıktığında, yıldırım çarpması sonucu öldü. 30 yaşında bir genç cep telefonuyla konuşmak isterken hayatını kaybetti.” Şeklinde konuştu.

LİSTEYİ BAKANA İLETTİ

Ağbaba, Bakan Yıldırım’a Malatya’da cep telefonu çekmeyen yerleşim yerlerinin listesini ileterek konuşmasına şu şekilde devam etti: “Bizim tespitlerimize göre, Arguvan’da 15, Akçadağ’da 4, Arapgir’de 7, Doğanşehir’de  4, Hekimhan’da 9, Kale’de 3,Kuluncak’ta 8,Pütürge’de 10, Yazıhan’da 8, Yeşilyurt’ta 9 yerleşim yerinde cep telefonuyla konuşmak mümkün değil.Bu köylerin biran önce kapsama alanına alınmasını talep ediyorum”

BAKAN YILDIRIM : MALATYA’NIN TÜM KÖYLERİNDE CEP TELEFONU ÇEKECEK

Yıldırım, Veli Ağbaba’nın talebiyle ilgili yaptığı değerlendirmede , baz istasyonu kurma çalışmalarının devam ettiğini kaydederek, “1.800  noktaya şu anda baz istasyonu yapıyoruz.İstasyonlar bittikten sonra nüfusu , 1 ile 500 arasında olan her yerde telefon çekecek. Malatya’da ki çekmeyen köylerin listesini arkadaşlarımız inceledi.Listede yer alan köyleri de kapsayacak şekilde çalışmalar yapılıyor.Listedeki tüm köyler var” şeklinde konuştu.

MALATYA’DA CEP TELEFONU ÇEKMEYEN YERLEŞİM YERLERİ LİSTESİ

ARGUVAN

-Göçeruşağı

-Çobandere

-Yoncalı

-Çakmak

-Gökağaç

-Koyuncu

-Konakbaşı

-Koçak

-Kızıluşağı

-Ermişli

-Çayırlı

-Gümüşlü

-Bozburun

  -Hakverdi

  -Tatkınık

AKÇADAĞ

 -Harunuşağı

  -Büyük köy

  -Ören Hisardere Mah

  -Çakıllıpınar 

ARAPGİR

  -Taşdibek

  -Onar

  -Sinikli

  -Sugeçti

  -Sağıluşağı

  -Konducak

 -Alıçlı

 DOĞANŞEHİR

 Berge beldesinde.

 Kadılı’nın bazı yerleri.

 Polatdere

 Eskiköy

HEKİMHAN

 -Kurşunlu

 -Yeşilkale

 -Akmağra

 -Taşoluk

 -Bahçedamı

 -Davulku

 -Basak

 -Başkavak

-İğdir 

KALE

Uzunhüseyin

 Karahüseyin

 Yukarıbent

KULUNCAK

 -Bıyıkboğazı

 -Başören

 -Konaktepe

 -Göğebakan

 -Çörmü

-Bicir

-Alvar

 -Çayköy

  PÜTÜRGE

-Bölünmez

-Yamaç

-Erdemler

-Deredüzü

-Köklükaya

-Örencik

-Esencik

-Arınlı

-Meşedibi

-Karakaya

-Kozluk

-Tekederesi

-Çamlıdere

-Üçyaka

-Yazlıca

-Uzuntaş

YAZIHAN

 -Sadıklı

-Epreme

 -Böğürtlen

 -Tahtalı

 -İriağaç

 -Çavuş

 -Erecek

 -Karaca

 YEŞİLYURT

 Atalar

 Sağkonak

 Öncü

 Aşağıköy

 Ortaköy

 Kozluk

 Kadınuşağı

 Seyituşağı

Koçdere

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız