SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bakan Söz Verdi'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 9 yeni üniversitenin kurulması ile ilgili “Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda ve Yüksek Öğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararname İle Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye Ekli Cetvellerde Değişiklik Yapılmasına Kanun Tasarısı” görüşülürken TBMM’de yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in bir gün önce İnönü Üniversitesi’nin kadro sorununun da halledileceğine ilişkin söz verdiğini belirterek, teşekkür etti.

Çalık’ın konuya ilişkin olarak yaptığı konuşma, TBMM tutanaklarına şöyle yansıdı:

”..ÖZNUR ÇALIK (Malatya) – Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; görüşülmekte olan 226 sıra sayılı Kanun Tasarısı’nın 1’inci maddesi üzerine şahsım adına söz almış bulunuyorum. Konuşmama başlamadan önce heyetinizi saygıyla selamlıyorum.

Değerli milletvekilleri, üniversiteler çağın gereksinimlerine uygun olarak genç neslimizin ağırlıkta olduğu toplumumuzun yükseköğrenim ihtiyaçlarını karşılayan ve ülkemizin sosyoekonomik kalkınmasında verdikleri eğitimle son derece önemli yere sahip kurumlardır. Hızla küreselleşen, rekabetin arttığı, özellikle teknoloji ve bilim alanındaki yarışın giderek hararetlendiği dünyamızda toplumumuzu bu yarışın içerisinde tutabilmek ancak yetişmiş insan gücüyle mümkündür.

Ülkemizde ortaöğretimdeki okullaşma oranında yaşanan artış yükseköğrenime yönelik talebi de artırmaktadır. Bu konuda üniversitelerimizde ikinci öğretime geçmek suretiyle ve açık öğretim yöntemiyle geçici önlemler alınmışsa da yeterli olunmamıştır. Üniversitelerimize yerleşebilmek için her yıl 1,5 milyonun üzerinde evladımız sınavlara girmektedir, başvuruda bulunmaktadır ancak mevcut kontenjanın talebi karşılayamaması ve artışın devam etmesi sebebiyle yeni üniversitelerin kurulması zorunlu hâle gelmiştir. Bu düşünce doğrultusunda, Hükûmet olarak üniversite sayısını hızla artırmak adına çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. 2006 yılında on beş, 2007 yılında on yedi üniversite kurduk. Bu tasarıyla da dokuz yeni üniversitemizi yeniden Türkiye’mize kazandıracağız. Fakat, biraz evvel konuşan Sayın Serter bilmeli ki, bu yeni kurulan kırk bir üniversitemiz de dâhil olmak üzere, artık hiçbir üniversitemizde ikna odaları olmayacaktır arkadaşlar. (AK Parti sıralarından alkışlar)

Seksen bir ilin sekseninden milletvekili çıkarabilmiş bir siyasi parti olarak, milletvekili çıkaramadığımız tek il olan Tunceli dâhil olmak üzere “Üniversitesiz şehir kalmayana kadar yola devam.” dedik ve bugün de sizlerin desteğiyle bu hedefimize ulaşmış oluyoruz.

AKİF AKKUŞ (Mersin) – Şehir var, şehir var. Tarsus şehirdir.

ÖZNUR ÇALIK (Devamla) - Değerli milletvekilleri, bu yeni kurulan dokuz üniversitemizin yanında, kayısının başkenti Malatya’mızda faaliyet gösteren İnönü Üniversitesi 28 Ocak 1975 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilen kanunla kurulmuştur ve otuz üç yıllık bir üniversitedir ve bugüne kadar çözülemeyen, yaşanılan kadro sıkıntısı vardır. 11 araştırma merkezi, 10 meslek yüksekokulu, 2 yüksekokul, 8 fakülte ve 3 enstitüyle öğrenimine devam etmektedir. Orta Doğu’nun en büyük hastanesi olan Turgut Özal Tıp Merkezi ve üniversitemizin diğer bazı birimleri çok ciddi kadro sorunları yaşamıştır. İnşallah, otuz üç yıldan beri yaşanan bu kadro sorunları… Dün Sayın Bakanımızın vermiş olduğu cevapla bütün Meclisimizin ve Malatya kamuoyumuzun da öğrendiği gibi, 2008 yılında, inşallah, Malatya’mızın, üniversitemizin kadro sorunu da çözülmüş olacak diğer üniversitelerimizle birlikte.

Sayın Bakanımıza ve Hükûmetimize, bu vesileyle de şimdiden teşekkürleri iletiyorum.

Yine, Malatya’mızda, Sayın Bakanımızın ifade ettiği gibi, vakıf üniversitemiz de inşallah, önümüzdeki yıllarda faaliyete geçecektir.

Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; daha çağdaş ve modern eğitim imkânlarını toplumumuza kazandırabilmek için cumhuriyet tarihinde Millî Eğitim bütçesini en yüksek seviyesine ulaştırdık. Son dört yıl üst üste genel bütçeden en büyük payı eğitime ayıran Hükûmetimizin önümüzdeki dönemde de eğitime yönelik hassasiyetini sürdüreceğine ve ilkleri başarmaya devam edeceğine inancım sonsuzdur.

Bu duygu ve düşüncelerle, kanunun milletimize, eğitim ve öğretim camiamıza hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum ve yüce Meclisimizden bundan sonra da kurulacak olan bütün üniversitelerimizde çağdaş, laik, sosyal ve demokratik sosyal hukuk devletine yakışır üniversiteyi temsil eden hocalarımızla Türkiye’de temsil edilmeyi gönülden arzu ederek saygılarımı sunarım. (AK Parti sıralarından alkışlar)

BAŞKAN – Teşekkür ederim Sayın Çalık..”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız