SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakan 'Talep Yok' Diyor!

A- A+ PAYLAŞ

TBMM Bütçe Plan Komisyonu'nda Adalet Bakanlığı bütçesi görüşülürken söz alan CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Malatya Adliye Sarayı'nın yetersizliğinin yanı sıra avukatlara yeşil pasaport verilmesi isteğini dile getirdi. Adalet Bakanı Sadullah Ergün ise, Malatya Adliye Sarayı'nın yetersizliği konusunda kendilerine Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan herhangi bir talep gelmediğini bildirdi.

"ADLİYE YETMİYOR.."
Milletvekili Aslanoğlu, Adalet Bakanlığı bütçesi görüşülürken söz alarak, "Malatya Adliyesi yetmiyor. Bu konuda sekiz yıldır size -sizin şahsınız değil- söylüyoruz ama hiçbir şekilde yeni bir önlem alınmıyor, artık adliyeye sığmıyor. Aslında 35 bin metrekare olması gereken bir adliye Malatya Adliyesi, şu anda 17 bin metrekareye sıkışmış durumdadır. Mutlaka bu konunun öncelikle, yani yarın sabah değil, bugün ele alınması lazım Sayın Bakanım."dedi.

Aslanoğlu ayrıca, avukatlara Yeşil Pasaport verilmesi konusunu da gündeme getirerek, bu konuda "Sayın Bakan, herkesin yeşil pasaportu var, kamuda olanların. Avukatların günahı ne? Avukatların günahı ne? Avukatlar da yargı önünde savunmasız insanları savunan, bunlar da yargının bir parçası. Neden avukatlara yeşil pasaportu çok görüyor bu Hükûmet, bu ülke? Lütfen, bu konuda barolarla bir iş birliği yaparak avukatların yeşil pasaportu konusundaki konunun mutlaka öncelikle ele alınması lazım."diye konuştu.

"TALEP YOK!.."
Adalet Bakanı Sadullah Ergün de, komisyondaki konuşmasında Malatya Adliye Sarayı ile ilgili konuya değinerek, "Adliye Saraylarımızın, hizmet binalarımızın yapım kriterleri iş yüküyle, mevcut adliyenin potansiyeliyle beraber değerlendiriliyor. Bu noktada şu ana kadar bize Malatya Başsavcılığı'ndan bu yönde bir talep yok, ihtiyaç noktasında. Ama siz belirttiniz. O ki ben bununla ilgili arkadaşlarımı görevlendireceğim, bir tespit yapsınlar. Bir ihtiyaç var ise şarta bağlı olarak değerlendireceğimizi ifade ediyorum" yanıtını verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız