SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakan Talimat Verdi Ama..

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:23:56
Bakan Talimat Verdi Ama..
A- A+ PAYLAŞ

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın, Kuzey Çevreyolu’nda Büyükşehir Belediyesi’nin imar uygulaması içinde kalan Yaka ve Samanköy arasındaki yaklaşık 5.5 km’lik alanda belediyenin kamulaştırma yapması için talimat verdiği bildirildi.  Hafta sonunda yapılan AKP İl Kongresine katılmak üzere gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın, söz konusu kamulaştırma talimatını, Bakanlığına bağlı yatırımlarla ilgili Hilton Otel’de yaptığı toplantıda verdiği kaydedildi. 

“Belediye hangi parayla kamulaştıracak?”

Pazartesi günü yapılan 2015 yılı 1. Dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısında Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen toplantıya katılan Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar’dan Bakan Lütfi Elvan’ın talimatı doğrultusunda Kuzey Çevreyolu için kamulaştırma çalışmalarına başlanmasını istedi.

Toplantı sonunda Yeni Malatya Gazetesi’nin konuya ilişkin sorusunu yanıtlayan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar ise, Yaka ve Samanköy arasında kalan kısımda kamulaştırma bedelinin 20 milyon TL’yi bulacağını belirterek “Nerden bakarsanız bakın oranın kamulaştırma bedeli 20 milyon TL’yi bulur. Belediye’nin burayı kamulaştırması şu anda mümkün gözükmüyor” dedi. 

Söz konusu bölgenin imara açılmaması için büyük çaba sarfettiklerini savunan Zeki Sarılar, “Biz de, bu bölgenin imara açılmaması için Karayolları tarafından kamulaştırma yapılması gerektiğini söylüyoruz. Ancak Bakan Bey, buranın kamulaştırılmasını belediyenin yapmasını istedi. Belediyenin orayı kamulaştırması nerden bakarsanız 20 milyon TL’yi bulur.  Bu konuyu aşmaya çalışacağız ama nasıl aşacağımızı şimdilik bilmiyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız