SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bakan Taşınmaya Sıcak Bakmadı"

0
Güncellendi - 2017-06-07 05:30:53
A- A+ PAYLAŞ

Şeker İş Sendikası Şube Başkanı Nuri Murat, önceki gün Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile fabrikayı ziyaret eden Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın, Şeker Fabrikası çalışanları ile sendika çalışanlarını takdir ettiğini söyledi.  Bakanlara, fabrikanın üretim ve faaliyetlerine ilişkin bilgiler aktardıklarını belirten Murat, “Sayın Bakanımız, fabrikamızı üretim başarısından dolayı takdir etti’ dedi.

Bakanların Şeker Fabrikası’na yaptığı ziyaretin ardından gündeme gelen Malatya Şeker Fabrikası’nın taşınmasına ilişkin ortaya sürülen gerekçelerin gerçeği yansıtmadığını kaydeden Şeker İş Şube Başkanı Nuri Murat, Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın da fabrikanın taşınmasına sıcak bakmadığı izlenimi edindiğini söyledi.

“Pancar işleme kapasitesi 160 bin tondan 520 bin tona çıktı”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Murat (yandaki fotoğrafta), “Bakanlarımıza, fabrikanın işlediği pancar kapasitesinin 160 bin tondan 520 bin tona,  şeker üretim kapasitesinin de 15 bin tondan 60 bin tona çıktığını, Türkiye’deki fabrikalar arasında son iki yıldır ilk şekerin Malatya’da üretildiğini, artık tamamen kar eden bir kuruluş olduğu bilgisini aktardık.  Malatya Şeker Fabrikasının tek sorunun geçici işçilerin kadro meselesi ve eleman yetersizliği olduğunu ifade ettik.  Sayın Bakanımız tüm fabrika çalışanlarını ve sendikamızı takdir etti. Taşınma işlemine ilişkin bir yorum yapmadı. Bakanımızın bu konuya sıcak bakmadığı izlenimi edindim” diye konuştu.

Fabrikanın koku yaydığı söylemlerin de anlamsız olduğunu kaydeden Murat,  ‘8 aydır üretim yapmayan fabrikada nasıl koku olur?’ diye sordu.

“60 bin insanın geçim kaynağı”

İşsizliğin had safhada olduğu Malatya’da 60 bin insanın ekmek kapısı olan fabrikayı kapatmak ‘kimsenin faydasına olmaz’ diyen Nuri Murat,  “Biz Şeker İş olarak fabrikayı hangi koşulda terk edeceğimizi daha önce kamuoyuna açıklamıştık. Bize yeni bir fabrika yapılıp teslim edilir, fabrikanın mevcut yeri de tüm Malatya halkının ortak kullanımı için değerlendirilirse ancak o şartla fabrikadan çıkarız. Bunun dışında fabrika Malatya’nın fabrikası olarak kalması için bugüne kadar verdiğimiz gibi bugünden sonra da mücadele ederiz.   Zaten Maliye Bakanımız da buranın yeşil alanını çok beğendi ve korunması gerektiğini ifade etti.  ‘Hastane yapılacaksa başka yere yapılsın’ dedi. Biz Sayın Bakanımıza bize gösterdiği alakadan dolayı teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakanın ziyareti sırasında, Şeker Fabrikası'nın yeni bir yere taşınması talebi, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık tarafından dile getirilmişti.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • görü -- yorum (6 yıl önce)
    Vagon fabrikasını yeri bu iş için uygun olabilir
    0
    0
    Yanıtla
  • Vahap (6 yıl önce)
    Şehrin göbeğinde fabrika evet çok mantıklı. Bakanlarımızı alkışlıyorum. Pancar taşıyan kamyonlar traktörler şehir merkezinde resmi geçit yapsınlar. Fabrikayı daha munasip bi yere tasimak, bu sayede hem trafigi rahatlatmak, hem hava kirliligini onlemek, hem sehir merkezine prestij kazandirmak varken hala 50 sene oncenin kafasiyla memleket yonetiyoruz. 50 sene sonranin kafasiyla yonetenlerle rekabet etmeye calisiyoruz. Bravo
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet ASLAN (6 yıl önce)
    Birileri demiş ki "senenin belirli günlerinde çalışıyorlar" falan diye. Hangi şeker fabrikasında 7*24 çalışılıyor acaba? Burası çikolata fabrikası değil adı üstünde şeker fabrikası! Burayı taşıyalım falan deyip hepten kapatırlar. İyisi mi dursun durduğu yerde!
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa! (6 yıl önce)
    3 fabrikanin kurucusu rahmetli ismet Pasa Pasam bir bak yapmis oldugun yatirimlar yok Oldugu kim kayip. Etti malatya calisani ve uretenleri
    0
    0
    Yanıtla
  • memet can (6 yıl önce)
    bence tamamen kapansın şeker fabrikası yan gelip yatıyorlar senenin belili bir zamanı çalış niye tekel sümerbank öyle degilmiydi kapansı yada özelleşsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Dogan (6 yıl önce)
    Yazihana yeni fabrika kurup, eski yerde yeşil alan olmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (6 yıl önce)
    Senede 8 ay çalışmıyorlarsa ne yapıyor bunlar! Ayrıca şehrin göbeğinde fabrikamı olur! Şeker den 10 milyon insan diyabet oldu bu ülkede..
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (6 yıl önce)
    şehrin göbeğinde fabrika olmaz,biran önce taşınmalı burasıda park yapılmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Bu fabrıkanın ve buna benzer polis okulu oradaki fabrıkaların organıze sanayi bölgelerine taşınması şart! Kötü koku yayması, sehır ıcınde kalınca traktörler ile pancar mı taşınacak o bölgede.. yenısı mutlaka yapılıp gıtmeli ordan...
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (6 yıl önce)
    Devasa yeşil alan olacaksa olabilir beton olacaksa asla eskisi gibi kalsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • akif (6 yıl önce)
    ablanın hevesi kursağında kaldı vah vah
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Sefa (6 yıl önce)
    Helal olsun Nuri MURAT'a ve Sn. Bakan'a... "Allah'ı olanın neyi yok ki? Allah'ı olmayanın neyi var ki?"
    0
    0
    Yanıtla
  • nihat gülpınar (6 yıl önce)
    Sendika başkanı çok iyi şov yapıyor Allah aşkına oradaki işçiler 12 ay boyunca ne iş yapıyorlar 2 iş var onuda şirket işçilerine yaptırıyor diğer işçilerde yan gelip yatıyor orada şirket işçisi olarak çalıştığım için biliyorum fabrikanın biran önce Yazıhan ovasına taşınıp oranında park olarak Malatya halkına kazandırılması çok iyi olur
    0
    0
    Yanıtla
  • nihat sen de burada çalıştıysan sen de yeterince yatmışsın demekki... biri seni kovdu da kuyruk acın mı var paşam
    0
    0
    Yanıtla