SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bakan Tüfenkci'ye Minnettarız"

0
Güncellendi - 2016-09-05 19:36:29
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Genel Başkanı Abdulkadir Akgül Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifinin Türkiye’nin en başarılı kooperatiflerden birisi olduğunu belirterek, yeni dönemde esnaf ve sanatkarın krediye ulaşımını kolaylaştırmak için hazırlanan yasal düzenlemeye göre; esnaflar krediye teminat olarak gayrimenkul dışında da teminat gösterebilecek.

Battalgazi Belediyesi’nin Yeşilkuşak Projesi kapsamında Atatürk kız Lisesi binasının taşınması nedeniyle yapılacak olan yeni okulun yapımını üstlenen TESKOMB’un protokol imza töreni ve bölge kooperatif başkanları ile istişarelerde bulunmak üzere Malatya’ya gelen TESKOMB Genel Başkanı ve aynı zamanda AKP Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül, “Şuanda Türkiye’de küçük esnaf ve sanatkarların almış olduğu devlet destekli kredi miktarı aşağı yukarı 20 milyarı geçti. Eski para ile 20 katrilyon. Malatya bölgesi de bu devlet desteğinden büyük ölçüde faydalandı. 30 bin TL’lik sıfır faizli krediler AK Parti Hükümetinin desteği ile çıkmıştı, 2 milyar TL çok kısa sürede tükendi. Böyle bir kredi yeni yılda İnşallah yeniden çıkacak. Bunun dışında yüzde 5-6 oranındaki faizli kredileri vermeye devam ediyoruz.” dedi.

TBMM’de aynı zamanda Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi de olan Akgül, “TBMM tatile girmeden yeni bir yasa tasarısını komisyondan geçirdik. Esnaf ve sanatkar bankalarda kredi kullanırken teminat güçlüğü çekiyordu. Teminat vermede, kefil bulmada zorluk çekiyordu. Herkesinde ipoteği yok, vereceği ipoteği karşılığında. Komisyondan geçen yasaya göre; esnafın elinde ne varsa, yapmış olduğu iş, stokundaki ürün, makinesi, teçhizatı da ipotek olarak geçerlilik kazanacak. Esnaf ve sanatkarımız krediye ulaşımda biraz daha rahatlamış olacak.  Yasa tatil biter bitmez TBMM’den geçerek yürürlüğe girecek.” şeklinde esnaf ve sanatkara müjde verdi.

Akgül, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’ye de teşekkür ederek, “Sayın bakanımız kısa sürede oldukça başarılı uygulamalar gerçekleştirdi. Mesela bize vermiş olduğu bir talimatla esnaf ve sanatkarın aşağı-yukarı 400 milyon liralık borcunu yapılandırdı, faizini af ettik. Bu para az değil, yaklaşık 80-90 bin esnafımız rahatlamış oldu. Şimdi aynısını devlet alacaklarında yapıldı. Gümrük ve Ticaret Bakanı sayın Bülent Tüfenkci’ye minnettarız.” diye konuştu.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin Türkiye’deki en başarılı kooperatiflerden birisi olduğunu belirten Akgül, “Bölge Başkanımız İsmet Bayram ve Malatya kooperatif başkanlarımız Ali Evren  burada. Malatya Türkiye’nin en başarılı kooperatiflerden bir tanesi. İyi çalışıyor. Esnafa çok yakın davranıyor. Esnaf memnun. Bu konuda hep takdirlerimiz olmuştur.” dedi.

Bülten

eskkk

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • baran_ege (7 yıl önce)
    Tabi türkiyenin en başarılı derneği olursunuz çok güzel siyaset yapıyorsunuz her sakala ayrı tarak vuruyorsunuz ha bire medyatik davranıp vatandaşa medyaya poz veriyorsunuz bu esnaf için hiç birşey yapmıyorsunuz esnaf kefalette hep 50 ve 60 ve 70 yaşlarında emeklilerde oluşan aynen yaşlılar fedarasyonu gibi çay kahve içip birbirinize başkanım başkanım diyip ömrü tamamlıyorsunuz bu vatana bu esnafa gelecek kuşaklara ne yapıyorsunuz.hak ile batılı bile birbirinden ayırmıyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih Mumcu (7 yıl önce)baran_ege isimli kullanıcı yorumuna
    Baran_ege beyler acaba Şeyhülislam'ı? Osmanlı Şeyhülislamları bile bu kadar keskin karar vermemiştir? Laf ola, torba dola...Kendisine 2 keçi teslim etseler, kaçını kurttan kururlar.
    0
    0
    Yanıtla