SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakan ve Başkana Yazdı

A- A+ PAYLAŞ

CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, bir süre önce BBP yöneticisi ve Hukukçular Derneği Şube Başkanı Avukat Necati Karabay'ın, Gençlerbirliği Oftaş kulübünün statüsü ve bu takımın yerine Malatyaspor'un süper lige yükseltilmesi talebini içeren açıklamasından sonra, konuyu bir boyutuyla Başbakan Yardımcısı ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ve Başkan Vekili Affan Keçeci'ye bir yazıyla bildirerek dikkatlerini çekti.

Aslanoğlu'nun yazısı şöyle:

"Türk Telekom Lig (A), süper lige yükselme grubundaki maçlar sona ermiş ve Gençlerbirliği OFTAŞ ile İstanbul Büyükşehir Belediye takımları süper lige yükselmiştir.

Gençlerbirliği OFTAŞ, süper ligde mücadele eden Gençlerbirliği Kulübü tarafından yönetilmektedir. Her iki Kulübün, tüzel kişilikleri ayrı ayrıda olsa ekonomik olarak Gençlerbirliği Kulübünün maddi desteği ile Türk Telekom Lig (A) da yer almaktadır. Bu gerçek, tüm spor kamuoyu ve futbol federasyonu tarafından net bir şekilde bilinmektedir.

Türkiye süper liginde, bir kulübün iki takımla mücadele etmesi, kulüpler arasında haksız rekabet yaratacak ve önümüzdeki süreçte süper lig de önemli sorunların doğmasına yol açacaktır. Daha önceki yıllarda Bursaspor örneği yaşanmış ve Bursaspor iki takımla süper ligde yer almamıştır.

3813 Sayılı Futbol Federasyonu kuruluş ve görevleri hakkındaki kanun ve kanun uyarınca çıkartılan ana statü ve yönetmeliklerde açıkça, futbol federasyonunun görev ve sorumlulukları belirlenmiştir. Liglerin tescili öncesi futbol federasyonu, bir kulübün süper ligde iki takımla mücadele etmesinin getireceği olumsuzlukları mutlaka dikkate alacaktır.

3813 Sayılı Yasanın Futbol Federasyonuna verdiği yetki ve sorumluluğu ile öncelikle ele alınarak, liglerin tescili öncesi, ilerde oluşabilecek sorunların önlenmesi açısından konuyu dikkatlerinize sunarım."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız