SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakan: "Yanıltmak İstemiyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:14:46
Bakan:
A- A+ PAYLAŞ
Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yaptığı konuşmada, Bölge İstinaf Mahkemeleri konusuna değindi. Ağbaba'nın konuşmasının ardından Adalet Bakanı Sadullah Ergin'den açıklama geldi. 
 
Malatya'nın Bölge İstinaf Mahkemesi'ni hak ettiğini söyleyen Milletvekili Ağbaba, “Malatya, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde nüfus, sosyal ve ekonomik yapısı ile ön plana çıkan en önemli şehirdir. AKP Hükûmeti Malatya'yı adli yapılandırma yönünden de kandırmıştır. Daha önce Malatya'ya istinaf mahkemesi kurulacağı müjdelendi, ancak geçtiğimiz aylarda sizin yapmış olduğunuz bir ziyarette 2013'te kurulacak bölge adliye mahkemeleri arasında maalesef Malatya'nın adı sayılmadı. Malatya, Adana yargılama bölgesine bağlandı, Malatya'nın hayalleri bir kez daha yıkıldı. Malatya'ya 2015 yılından sonra bölge istinaf mahkemesi kurulacağı belirtiliyor. Malatyalıların mağdur edilmesini bir Malatya Milletvekili olarak kabul etmiyorum. Bölgede üçüncü özel yetkili mahkeme Malatya'da olduğuna göre, Malatya'nın istinaf mahkemesini de fazlasıyla hak ettiğini düşünüyorum. Bu konuda gerekenin yapılmasını sizden bekliyoruz.” ifadelerini kullandı. 
 
"ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE DÜŞÜNÜLEBİLİR"
 
Ağbaba'nın konuşmasının ardından açıklama yapan  Adalet Bakanı Sadullah Ergin , “İlk defa 9 vilayette düşünülmüştü istinaf mahkemeleri, daha sonra 15'e çıktı. Süreç içerisinde ihtiyaca göre daha fazla istinaf mahkemeleri kurulabilecektir ve kurulma esnasında da illerin iş potansiyelleri, bulundukları coğrafi yapı, bölgedeki ihtiyacı karşılama potansiyeli değerlendirilerek yeni illerde istinaf mahkemeleri önümüzdeki süreçte düşünülebilir ama şuanda "Şu tarihte Malatya'da istinaf mahkemesi kurulacaktır." gibi bir şey söylemek çok doğru olmaz, sizi yanıltmış olmak istemiyorum.” Şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız