SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakan Yardımcısı da Katılacak

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:54:41
Bakan Yardımcısı da Katılacak
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Dünya Çiftçiler Günü etkinliğini 14 Mayıs Çarşamba günü Malatya'da yapacak. Malatya'daki kutlama toplantısına Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbeddin Arzu'nun da katılacağı bildirildi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) tarafından 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle, ülke çapında ve Malatya’da da yaşanan kuraklık, don olayından zarar gören çiftçilerle bir arada geçirmek amacıyla 14 Mayıs’ta Dünya Çiftçiler Günü’nde Malatya’daki toplantıya 9 ilden temsilcilerin katılacağını belirtildi.

14 Mayıs 2014 tarihinde Dünya Çiftçiler Günü’nde Malatya’da yapılacak toplantıda, Malatya’nın yanı sıra Elazığ, Adıyaman, Kahramanmaraş, Gaziantep, Osmaniye, Adana, Hatay ve Kilis’ten Ziraat Odası başkanları yer alacak.

16 Mayıs 2014 tarihinde Konya’da yapılacak toplantıya ise, Konya’nın yanı sıra, Karaman, Çankırı, Ankara, Eskişehir, Çorum, Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Nevşehir, Niğde, Antalya, Mersin, İzmir, Aydın, Sivas, Kayseri, Afyonkarahisar, Isparta, Muğla, Aksaray ve Uşak’tan Ziraat Odası başkanları bulunacak.

Toplantılarda, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbeddin Arzu, TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Maliye Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, TARSİM’den yetkililer de bulunacak.

Malatya’da 14 Mayıs Çarşamba günü saat 09,00’da Yeşilyurt yolu üzerindeki Kayısı Araştırma İstasyonu’nda bahçeleri inceleme yapıldıktan sonra saat 10,00’da Belediye Konferans Salonu’nda program düzenleneceği belirtilirken, öğleden sonra ise dondan zarar gören bahçelerde inceleme yapılacağı kaydedildi.

MİLLETVEKİLİ AKIN'IN MESAJI..

Bu arada, Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla bir açıklama yapan AKP Malatya Milletvekili Cemal Akın, şunları söyledi:

"Ülkemizin kalkınmasında, ekonomimizin büyümesinde ve tarımsal üretimin her aşamasında; toprağın işlenip, tohumun toprağa düşmesinden, yediğimiz ekmeğin ve diğer ürünlerin soframıza ulaşmasında çiftçilerimizin emek ve alın teri vardır.

Geçimini topraktan sağlayan, toprağı berekete dönüştüren ve topraktan aldığı ürünleri bizlere ulaştıran çiftçilerimizin emeği kutsaldır.

Biz Ak Parti iktidarı olarak bu bilinçle, tarım sektörünü ayakta tutan, gece gündüz çalışan, fedakâr ve vefakâr çiftçilerimizin, üretimlerinin ve verimliliğinin artırılması, yaşam şartlarının yükseltilmesi için tüm imkânlarımızı seferber ettik.

2002 yılında %59 seviyesinde olan kredi faiz oranlarını, sıfır ila %8,25 aralığına indirdik.

Son 10 yılda Ziraat Bankası ve Tarımsal Kredi Kooperatifleri aracılığıyla toplam 72,5 Milyar TL tarımsal kredi kullandırdık.

2003-2013 döneminde toplamda 60 milyar lira nakit tarımsal destek ödemesi yaptık.

Bu yatırımlar sonucunda;

2002 yılında 4 milyar dolar olan tarımsal ihracatımız %340 artışla 2013 yılında 17,7 milyar dolara yükseldi.

2002 yılında 23,7 milyar dolar olan Tarımsal gayrisafi yurtiçi hasılamız %160 üzerinde artışla, 2013 yılında 64 milyar dolara ulaştı.

2002 yılında Tarımsal ekonomik büyüklük açısından, Avrupa'da 4. Dünyada 11. sırada yer alan ülkemiz, Avrupa'da 1. dünyada 7. Sıraya yükseldi. 

Elde edilen bu başarıların ardında hükümetimizin tarımda izlediği politikalarla birlikte, çiftçilerimizin gayreti ve alın teri yatmaktadır. İnanıyoruz ki izlenen bu politikalar neticesinde çiftçilerimiz ve ülkemiz kazanmaya devam edecektir.

Bu düşüncelerle, tarımsal üretimin her aşamasında emeği olan ülkemizin kalkınmasında katkıları bulunan tüm çiftçilerimizin Dünya Çiftçiler Günü’nü kutlar, sağlık, huzur ve mutluluk diler, selam ve saygılarımı sunarım."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız