SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakan 'Yeni Yerleri' İnceledi

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:24:23
Bakan 'Yeni Yerleri' İnceledi
A- A+ PAYLAŞ

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Malatya programı kapsamında Malatya’da yeni yapılacak olan cezaevleri ve yeni adliye sarayının arsalarında inceleme yaparak teknik bilgi aldı. 

Bakan Ergin, beraberindeki heyetle birlikte önce Vagon Onarım Fabrikası alanına giderek buradaki arazi üzerinde inceleme yaparak, proje üzerinde teknik bilgi aldı. Bakan Ergin, daha sonra Akçadağ ilçesine geçerek kağıt fabrikası karşısındaki Güzyurdu köyü sınırları içerisinde cezaevi yapılacak arazi üzerinde inceleme yaptı.

Bakan Ergin, bir soru üzerine cezaevlerinin dış güvenliği ile ilgili tasarı hakkında şöyle konuştu: “Tasarı TBMM’de Adalet Komisyonu’nun gündeminde. İnşallah komisyonumuzun ve genel kurulumuzun müsait olduğu bir atmosferde, bir ortamda bu tasarı genel kurula gelecek. Genel Kurulun yoğunluğunun geçmesini bekliyoruz.” 

Malatya’da yapılacak cezaevi ve adliye sarayı ile ilgili olarak ise Adalet Bakanı Sadullah Ergin şunları söyledi: “Malatya hızla gelişen bir ilimiz. Çok çabuk büyüdü, halen büyümeye devam ediyor, dışarıdan güç alıyor. Sanayisi de gelişiyor, ticareti de gelişiyor. Bu hızla gelişimini de hesap ederek hem Adliye Sarayı konusunda, hem ceza infaz kurumları konusunda bizim bir planlama yapmamız gerekiyordu. Daha önce belirlenen yer şehre yakın kalacağı düşüncesi ile tekrar biraz daha orta ve uzun vadeli düşünerek Akçadağ ilçesindeki bölge de bir çalışmamız var. İnşallah kısa bir süre içerisinde alt yapı sorunlarını çözüp burada yeni ceza infaz kurumlarının yapılmasını arzu ediyoruz. Ayrıca, Malatya’nın ihtiyacını karşılayacak, Malatya’ya yakışır Adliye Sarayı’nı da kısa sürede başlatıp hizmete almanın çalışmasını yapıyoruz.”

Adalet Bakanı Sadullah Ergin beraberindeki heyetle daha sonra Adliye Sarayı’nın yapılacağı Beylerderesi’nin yanındaki Özel İdare’ye ait arazide inceleme gerçekleştirdi. Bakan Ergin’e, Malatya’daki hakim ve savcıların kalacağı lojmanlarla ilgili sıkıntı aktarılarak yeni bir lojman yaptırılması hususunda yardım istendi.

Araziler üzerindeki incelemelerini tamamlayan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, şehir merkezine geçerek Sümer Park’da bir kafede bir süre dinlendi. Bakan Ergin, öğle namazı vaktinde Yeni Cami’ye geçerek, burada cemaatle birlikte namazını kıldı. Bakan Ergin’e cami çıkışında vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in gezi ve incelemelerine Malatya Valisi Vasip Şahin, AKP Malatya Milletvekilleri Mustafa Şahin, Öznur Çalık ve Cemal Akın, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Orhan Erdim, Başsavcı Vekilleri Özden Doğan ve Şeyhmus Şat, AKP İl Başkan Vekili Hakan Kahtalı ve il yöneticileri eşlik etti. Bakan Ergin, Malatya programını tamamlayarak ayrıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız