SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakana Deprem Soruları

A- A+ PAYLAŞ

CHP Milletvekili Muharrem Kılıç, TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde Bayındırlık Bakanı Faruk Nafiz Özak'tan Pütürge, Doğanyol ve Kale'deki deprem zararları ile ilgili sorularına yanıt istedi.

Kılıç'ın soru önergesi şöyle:

"Elazığ-Malatya ve Kahramanmaraş güzergahında, bilim adamlarınca riski yüksek olarak belirtilen bir deprem fay hattı bulunmaktadır.Bu güzergahta “Sivrice,Doğanyol,Pütürge ve Doğanşehir’de “ olmak üzere zaman zaman depremler de olmaktadır.

Deprem olduktan sonra bölgeye gösterilecek ilgi ve desteğin fazla bir anlamı olmayacaktır.Deprem doğanın bir gerçeği olduğuna göre depremle yaşamaya alışmalıyız.Önemli olan, insanlarımızın depreme dayanıklı konutlarda oturmalarını sağlamaktır. Ancak Bakanlık olarak bölgeye dönük bir planlama ve hazırlık görünmemektedir.

2003 yılında Malatya- Pütürge ve Doğanyol ilçeleri ve köylerinde meydana gelen depremde pek çok bina yıkılmış ve oturulamaz duruma gelmiştir.Aradan üç yılı aşkın süre geçtiği halde bu deprem neticesi evleri yıkılan yurttaşlarımızın çoğunun evleri henüz yapılmamıştır.

2007 Şubat ayında merkez üssü Elazığ-Sivrice olan depremde de Pütürge,Doğanyol ve Kale Köylerinde bulunan evlerde önemli hasarlar oluşmuştur.Doğanyol’da yaptığımız incelemelerde vatandaşlarımız hasarlı evlerin tümüyle tespit edilmediğini bildirerek yardımcı olmamızı istemişlerdir.

Bu bağlamda:
1-Malatya,Elazığ ve Kahramanmaraş illerinin olası bir depreme hazırlığı anlamında bir planlama ve dar gelirli vatandaşların konutlarını depreme karşı sağlamlaştırmaları yönünde proje ve malzeme bakımından desteklenmesi yönünde bir hazırlığınız bulunmakta mıdır?

2-Doğanyol ve Pütürge İlçelerinde 2003 depremi nedeniyle şimdiye kadar kaç tane ev yapılmıştır.?Yapılmasına karar verildiği halde ve henüz ihalesi yapılmamış ev sayısı ne kadardır?Bu evlerle ilgili ödenek ayrılarak ihaleye çıkmayı düşünüyor musunuz?

3-Doğanyol İlçesi Gökçe Belediyesinde yıkılan evlerle ilgili toplu konut uygulaması yapılması yönündeki teklifinizden sonra bu teklif kabul edilmeyince kırsal alana uygun ferdi konut yapımı konusunda bir çalışmanız var mıdır?

4-2007 Sivrice Depremi nedeniyle Doğanyol,Pütürge ve Kale İlçesinin merkez ve Köylerinde hasar gören ve oturulamayacak evlerin tümü tespit edilmiş midir?Bu yıkılan ve oturulamayacak durumdaki evleri ne zaman yapmayı düşünüyorsunuz?"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız