SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakana 'Doğalkaz'ı Sordu!..

A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, doğalgaz abone bedeli konusunda Malatya ve Elazığ arasındaki "büyük fiyat" farkı ile "doğalkaz" tartışmasını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'e sordu.

Aslanoğlu tarafından, 27 Temmuz günü TBMM Başkanlığı'na verilen, bakan tarafından yanıtlanması istenen soru önergesi şöyle:

"Malatya'da son günlerde yayınlanan yerel gazetelerde ve yerel internet sitelerinde doğalgaz ve doğalkaz tartışmaları yaşanmaktadır. Malatya'daki doğalgaz dağıtım işini yapan firmanın abone başına 180 ABD doları bağlantı bedeli alırken, 100 km mesafedeki Elazığ'da bu bedelin abone başına 5 ABD doları olarak tespit edilmesi Malatya'da halk arasında olumsuz tepkiler doğurmuştur.

Bu nedenle;

1-) Doğalgaz dağıtım işi yapan firmalar abone başına bağlantı bedellerinde serbest mi bırakılmıştır? Bu fiyatlar her bölgede ihale alan firmalar tarafından kendi insiyatifleri doğrultusunda mı tespit edilmektedir?

2-) Yaklaşık 80 bin abonesi olacak Malatya'daki abonelerin 14 milyon dolarlık fazla abone bedeli ödemesi ihale koşullarına uygun mudur?

3-) Doğalgaz dağıtım ihalelerinde iller arasındaki farklı abone bedeli uygulaması sorununu nasıl bir çözüme kavuşturmayı düşünüyorsunuz?

4-) Bakanlık olarak Malatya'da yaşanan Doğalgaz ve Doğalkaz tartışması nedeniyle Malatya halkına bir açıklama yapmayı düşünüyor musunuz?"

Aslanoğlu, soru önergesinin birer suretini de ihaleyi yapan EPDK'nin başkanı Yusuf Günay ile Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın'a da gönderdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız