SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakana Gezi Öncesi Vekil Ziyareti

A- A+ PAYLAŞ

AKP'nin 3 Malatya milletvekilinin, 12 Şubat'taki Malatya ziyareti öncesinde Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'ı makamında ziyaret ederek, bu bakanlıkla ilgili projeler ve ihtiyaçlar konusunda bilgilendirdikleri belirtildi.

AKP Milletvekili Öznur Çalık'ın sekreteryasından Malatya'daki basın kuruluşlarına ziyarete ilişkin olarak iletilen bülten şöyle:

"AK Parti Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, diğer Malatya milletvekillerimiz Mehmet Şahin ve Fuat Ölmeztoprak ile birlikte Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan’ı makamında ziyaret ettiler.

Zafer Çağlayan’ın 12 Şubat 2008 tarihinde Malatya’ya yapacağı ziyaret öncesinde ilimizdeki çeşitli konularla ilgili Bakanımıza bilgi veren Milletvekillerimiz, ilimizin sanayi altyapısının geliştirilmesine yönelik projelerle ilgili düşüncelerini paylaştılar. İlimizde 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde eksik kalan yol, drenaj, içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu inşaatları gibi alt yapı projelerinin tamamlanmasına yönelik ek ödenek talebinde bulunan Milletvekillerimiz, yeni tesislerin faaliyete geçmesiyle birlikte ihtiyacı karşılayamayacak olan Organize Sanayi Bölgesi atık su arıtma tesisi gibi ilave yatırım gerektiren projeler konusunda da Bakan Çağlayan’a mevcut durumla ilgili bilgi verdiler.

Görüşmede istihdam sorununa değinen Öznur Çalık, Malatya’nın işsizlik sorununu ortadan kaldıracaklarını vurguladı. İlimizin istihdam sorunlarıyla yakından ilgilenen ve birçok projeye verdiği destekle bilinen Çalık, “Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca kredi desteğinin arttırılarak altyapının tamamlanması durumunda üretime geçen firma sayısı ve buna bağlı olarak istihdam sayısında önemli artış sağlanacaktır. İşsiz gençlerimizin geleceği için bu projeleri en kısa zamanda hayata geçireceğiz.” dedi. Çalık, Darende ve Akçadağ’a Organize Sanayi Bölgeleri kurulması için de girişimlerinin sürdüğünü belirtti. Çalık, Bakan Çağlayan’dan enerji desteğinden yararlanan sanayicilerimize yönelik ödemelerin zamanında yapılmasını da talep etti.

Malatya ve çevresinde yaklaşık 60 bin ailenin üretimine katıldığı ve yaklaşık 250 bin kişinin geçim kaynağını oluşturan kayısıyla ilgili sorunların da masaya yatırıldığı görüşmede, Kayısının bir dünya markası olması için gereken çalışmalar konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. 2007 yılında bir ton kuru kayısı 2 bin 25 dolara ihraç edilirken, 2008 yılında bu rakamın 2 bin 979 dolara yükseldiğine dikkat çeken Öznur Çalık “Kayısı ihracatı ile ilgili gelen olumlu haberler bizi çok mutlu ediyor. Malatya kayısısının bir dünya markası olması için çalışıyoruz. Hedeflerimiz büyük. Yaş ve kuru kayısının Dış Ticaret Müsteşarlığı tarafından ihracat iadesi yapılan tarımsal ürünler içerisine dahil edilmesi için de temaslarımızı sürdürüyoruz.” diye konuştu.

Yapılan çalışmalarla Malatya’nın Türkiye’nin önemli sanayi merkezlerinden biri haline geleceğini vurgulayan Milletvekillerimiz Milli Provüktivite Merkezinin Doğu Anadolu Bölge Müdürlüğünün Malatya’da kurulması için Bakan Çağlayan’ın desteğini istediler. Milletvekillerimiz, ekonomide verimlilik ilkelerine uygun olarak kamu ve özel işyerlerinde verimliliği artırıcı yöntemleri araştırıp, bularak bunların uygulanmasını izleyip tavsiyelerde bulunmak ve verimlilikle ilgili metodları yaymak amacıyla faaliyet gösteren Milli Provüktivite Bölge Müdürlüğü’nün Malatya’da kurulması durumunda il ekonomisinin kısa sürede sıçrama yapacağını söylediler. Yapılan görüşme sonrasında önümüzdeki dönemde konuya ilişkin daha kapsamlı çalışmaların yapılacağı belirtildi.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız