SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakana Göre Kalkınma Ajansı..

A- A+ PAYLAŞ

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde, 1. Heybet Baba Kültür ve Sanat Festivali düzenlendi. Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz da festivale katıldı.

Festivalde hükümetin yapmış olduğu yatırımlara da değinen Doğu Anadolu Kalkınma Birliğinden sorumlu bakan Cevdet Yılmaz, "Hükümet olarak güzel çalışmalar yapıyoruz yeni bir teşvik kanunu çıkardık. Elazığ ve Kovancılar bu kapsamda en çok teşvik alacak yerlerin başında geliyor. Elazığ, Bingöl, Tunceli ve Malatya illerini kapsayan kalkınma ajansı kurduk. Hafta sonu kararnamesi çıktı. Bu ajans tam manasıyla çalışmaya başladığında sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler, kobiler ve esnafa hibe niteliğinde destek sunacak. Bu kurumları proje birimleri oluşturmaya davet ediyorum" dedi.

4 ilin bağlı olduğu ve merkezi Malatya olarak belirlenen Kalkınma ajansının kurulma aşamasında gereksiz tartışmaların yaşandığına değinen Cevdet Yılmaz, şunları söyledi:

"Ajansın şu ilde ya da bu ilde kurulmasının önemi yok. Bu karayolları ya da DSİ Bölge Müdürlüğü gibi işleyen bir yapı değil. Dört ilin eşit ağırlığı var. Belediye, valilik, ticaret odası yönetim kurulunda olacak. Her ilde yatırım destek ofisi birimleri kurulacak. Ayrıca kalkınma ajansının başkanlığını her sene bir ilin valisi yürütecek. Gerisi bir tane bina 30 tane oda orada. Önemli olan kim
daha fazla proje üretecek. Hak kazanan projelere 30 milyon TL parayı hibe niteliğinde dağıtacağız. Üniversitedeki hocaların akademik kariyerlerini düşünmeden bölgenin ekonomik ve sosyal meselelerinde devrede olması gerekiyor."

TERÖRDEN EN FAZLA ZARAR GÖREN BÖLGE İNSANI
Festivalden sonra Ankara'ya hareket etmek üzere havaalanına geçen Yılmaz, burada "Kürt Açılımı" ile alakalı önemli açıklamalarda bulundu. Bir gazetecinin "Kürt açılımının bölgede bıraktığı havayı nasıl buluyorsunuz" sorusuna Bakan Yılmaz şöyle karşılık verdi:

"Bingöl genel medyada yansıtıldığının aksine huzurlu bir bölge. Burada uzun zamandır üzücü olaylar yaşanmıyor. Yaşanılanlar bölgenin coğrafi koşullarından kaynaklı. Terör ve şiddetten en fazla zarar gören yine bu bölgenin insanları oluyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'yu ekonomik kalkınma ve demokratikleşmeyle bir yerlere taşıyabiliriz. Sadece bölge için değil Türkiye için ekonomik kalkınma ve demokratikleşme lazım. Halkımıza, milletimize güvenerek bütün ilgili taraflarla adımlar atıyoruz. Bütün partiler ve sivil toplum kuruluşlarıyla beraber çalışıyoruz. Bu sorunu insanımızın sorunu olmaktan çıkarmamız gerekiyor. Bunun içinde hükümet elinden gelen gayreti yapıyor. Son açıklamalarda yapılacak. Mutlaka bu bölgede yaşayan insanlar bu işin acısını daha fazla çektiği için sorunun çözülmesini istiyor. Sağlıklı bir şekilde bu gelişim devam eder."

Bu arada festivale Elazığ Valisi Muammer Erol, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Kovancılar Kaymakamı Selçuk Aslan ve Kovancılar Belediye Başkanı Bekir Yanılmaz da katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız