SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bakana İlettik, Bekliyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

Sanayicilere ödenen enerji desteği ödemelerinde yaşanan gecikme nedeniyle konunun Devlet Bakanı Mehmet Şimşek’e bildirildiği belirtilirken, ödenmesi gereken rakamın 6 trilyon civarında olduğu bildirildi.

Enerji desteği hakkında bilgi veren Sanayi ve Ticaret Il Müdürü Bayram Yumrutepe, 2004 Tarih 5084 sayılı Yatırımların ve İstihdamın Teşviki ile Bazı kanunlarda Değişiklik yapılması Hakkında Kanun ile 12.05.2005 Tarih ve 5350 Sayılı Kanun ve en son 5615 Sayılı Kanun kapsamında, Malatya’da Şubat 2008 sonuna kadar enerji desteğinden yararlanmak için 142 firmanın müracaat ettiğini söyledi.

Enerji desteğinden yararlanmak isteyen firma sayısının 140 olduğunun altını çizen Yumrutepe, firmaların tükettiği enerji miktarının 1milyon 58 bin kilovat olduğunu bildirdi.

Yumrutepe, Malatya’da enerji desteğinin toplam tutarının 54 Milyon 935 bin 374 YTL, hazineden ödenen miktarın ise 48 milyon 731 bin YTL olduğunu, Malatya’da enerji desteği ile toplam istihdam artışının 6 bin 536 kişi olduğunu kaydetti.

ÖDEME BKLENTİSİ
Özellikle yapılan ödemelerde bazı aksaklıkların olduğunu bildiren Yumrutepe, “Bizler Sanayi ve Ticaret Il Müdürlüğü olarak bu işin sekretaryasını yapıyoruz. Asıl önemli işler Hazine Müsteşarlığında. Ödemeleri burası yapıyor. Ancak Aralık, Ocak ve Şubat ayı ödemeleri hala yapılmadı. Özellikle bu ödemelerin aksamasında, yaşanılan ekonomik krizin etkili olduğunu düşünüyoruz. Bu noktada yaşanılan sıkıntıları hafta sonu ilimize gelen Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek’e aktardık. Sayın Bakanımız bizlere sorunun çözümü noktasında yardımcı olacağını bildirdi. Bizlerde bunun sonucunu bekliyoruz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız