SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakana MASKİ İhalesi Soruları

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:24:55
Bakana MASKİ İhalesi Soruları
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılmasına rağmen iptal edilen Hekimhan ve Akçadağ içme suyu ve kanalizasyon hattı yapım işiyle ilgili kamuoyunun bilgilendirilmemesini eleştirdi. Ağbaba, "En düşük teklifi Esenlik Şirketi vermiş olsaydı ihale yine iptal edilecek miydi?" diye sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM’nin açılmasının ardından ilk soru önergesini MASKİ ihaleleriyle ilgili verdi. Ağbaba, Hekimhan ve Akçadağ ihalelerinin iptal edilmesinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanının ihalelerin yapıldığını ve filen çalışmalara başlandığını söylemesinin halkı kandırmak olduğunu öne sürdü.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, yaptığı yazılı açıklamada , “Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) tarafından  29 Eylül 2015 tarihinde  Hekimhan İlçesi içme suyu ve kanalizasyon hattı yapım işi ihalesi ,30 Eylül 2015 tarihinde ise Akçadağ İlçesi içme suyu ve kanalizasyon hattı yapım işi ihalesi için teklifler alınmış, ihale kararı 5 Ekim tarihinde açıklanmıştır. Her iki ihalenin de 7 Ekim tarihinde iptal edildiği firmalara bildirilmesine rağmen , hem MASKİ Müdürü hem de Büyükşehir Belediye Başkanı bu iptal tarihinden sonra yaptıkları açıklamalarda ihalelerin yapıldığını ve fiilen çalışmalara başlandığını belirtmişlerdir.” dedi.

TBMM Başkanlığına konuyla ilgili verdiği soru önergesinde İçişleri Bakanlığı tarafından yanıtlanması istemiyle; MASKİ tarafından düzenlenen ihaleler, Belediye şirketlerinden Esenlik Ltd. Şti’nin ihaleyi alamaması sebebiyle mi iptal edilmiştir? İhalelerde en düşük teklifi Esenlik Ltd. Şti vermiş olsaydı ihaleler iptal edilecek miydi? İhaleler 7 Ekim tarihinde iptal edilmesine rağmen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı 13 Ekim tarihinde ihalelerin yapıldığına dair açıklamasının sebebi nedir?   Şayet Başkan ihalenin iptal edildiğini bilmiyorsa bu yönetim acizliği değil midir? Belediye Başkanı iptali bilmesine rağmen kamuoyuna ihalenin yapıldığını ve çalışmalara başlandığını söylemesi halkı kandırmak değil midir?” sorularını yöneltti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız