SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bakana Rica Edeceğim"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:39:01
A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi (SP) eski Genel Başkanlarından ve Malatya eski milletvekillerinden Recai Kutan, planlamasını yaptığı ve adının verildiği Boztepe Recai Kutan Barajı’nda incelemelerde bulunarak, baraj hakkında bilgi aldı. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın isteğiyle Boztepe Barajı’na, Boztepe Recai Kutan ismi verilmiş ve toplu tesis açılışında bu barajın açılışı gerçekleştirilmişti. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nde Bölge Müdürlüğü ve Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunan, bu görevleri sırasında GAP Etüd ve Planlama çalışmalarını bizzat yöneten Kutan, planlamasını yaptığı ve adının verildiği barajı gezerek, barajın durumu ve işlevi hakkında detaylı bilgiler aldı.

Devlet Su İşleri (DSİ) 92. Malatya Şube Müdürü Mehmet Albostan, Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk, Saadet Partisi Malatya İl Genel Meclisi Üyesi Osman Marasalı, DSİ teknik personeli ve partililer ile birlikte Boztepe Recai Kutan Barajını gezen Kutan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Boztepe Recai Kutan Barajı’nın Malatya için fevkalade önemli bir tesis olduğunu söyledi.

Kutan, isminin verildiği barajın daha önceden planlamasını yaptığını kaydederek, “Benim için büyük bir mutluluk oldu. Diyarbakır’da Fırat Planlama Amirliği olarak yaptığımız çalışmalar sırasında Boztepe (Boztepe Recai Kutan) Barajı’nın planlamasını da yapmıştık. Planlaması tarafımızdan yapılmış olan bu barajı, bitmiş haliyle ziyaret etmiş olmanın büyük mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

Yazıhan Ovası’na düşen yıllık ortalama yağışın çok düşük olduğuna dikkat çeken Kutan, “Vakti zamanında Tohma Çayı’nda yapılan düzenlemelerle Yazıhan Ovası’nın aşağı yukarı yarısının sulanmasını temin edebildik. Fakat onun yukarı kotları maalesef tamamen kuru ziraata terk edildi. Bu planlama çalışmaları sırasında hayretle gördük ki, Yazıhan Ovası Türkiye’de en düşük yağış alan bir yerimiz. Türkiye’de ortalama en düşük yıllık yağışlar 300 milimetre civarında iken çalışmaları yaptığımız sırada Yazıhan’a düşen ortalama yıllık yağış 220 milimetreydi. Yani kuru ziraat yapmak dahi fevkalade tehlikeliydi. Şimdi inşallah barajımızla Yazıhan Ovası’nın geriye kalan kısımları da sulanmış olacak” diye konuştu.

“SULAMA PROJELERİNİN GERÇEKLEŞTİRİLMESİ GEREKİYOR”

Kutan, sulama projelerinin hayata geçirilmesi için Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nu ziyaret edeceğini belirterek, “Barajın hizmete bütünüyle açılabilmesi için sulama projelerinin de gerçekleştirilmesi gerekiyor. Bu itibarla Ankara’ya döndüğümde Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nu ziyaret edip, kendisinden, sulama projelerinin en kısa zamanda ihaleye çıkması, bu alanın en geniş şekilde ağaçlandırılması ve buranın bir rekreasyon alanı haline getirilmesi ile buraya tatlı su balık tatbikatının yapılması konularını rica edeceğim. Burada üretilen balık belki de Karakaya Barajı’ndaki balıktan çok daha aranır olacak. Çünkü bu suyun kirlenme ihtimali yok” dedi.

Barajın yanında alabalık tesisinin kurulmasını beklediklerini de ifade eden Kutan, “Barajın hemen altında “kaçak” diye adlandırılan bir alan var. Ama bir uzman olarak ifade ediyorum ki, barajı tehlikeye sokacak bir kaçak yok. Zeminden bazı kaçaklar var. Onu da DSİ Malatya Şube Müdürümüz ifade etti. Yeni enjeksiyonlarla önleyecekler. O kaçak gibi görünen su ile inşallah alabalık tesisleri kurulur” ifadesini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız