SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bakana Söylemediler!'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, esnaf camiası olarak hükümete güvendiklerini bildirdi. Keskin, esnafın kendilerini dinleyen bakanlara da sorunlarını yeterince aktarmadığı iddiasında bulundu.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlar Kurulu Toplantısı Esnaf Sarayı'nda yapıldı. Toplantının açılışında konuşan MESOB Başkanı Şevket Keskin, "Hükümet ile çok iyi bir diyalog içindeyiz. Şimdiye kadar hükümetlerle esnaf camiası bir diyalog içine girememişti. Ne hükümetler esnaf camiasına yaklaşmıştı, nede esnaf camiası hükümetlere yaklaşmıştı. Ama 2008 yılında istediğimiz zaman Başbakanımıza esnafın sorunlarını bire bir görüşebiliyoruz. Tüm bakanlarımız ile esnafın sorunlarını rahatlıkla hiç bir sıkıntı çekmeden konuşabiliyor ve sorunlarımızı aktarabiliyoruz. Özellikle Sanayi ve Ticaret Bakanımız Zafer Çağlayan, esnaf camiasına yakın ilgi göstermekte ve bizlerin sorunlarına her zaman sahip çıkmaktadır. Bizler daha önce esnaf camiası olarak siyasetten uzak dururken, diğer sivil toplum kuruluşları siyasetin içindeydi. Bir tek Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu siyasetin içinde yoktu. Artık esnaf siyasetin dışında kalmayacaktır" dedi.

Türkiye'de esnafın sorunlarını bilen bir hükümetin bulunduğunu belirten Keskin, "Bunu hiç kimse inkar edemez. Biz esnaf camiası olarak sorunlarımızı Başbakanımıza ve bakanlarımıza aktarıyoruz. Biz sorunlarımızı aktardığımız halde, medyaya çıkıp da sorunları tekrar tekrar dillendirmemizde şık olmaz" ifadesini kaydetti.

Malatya'da Ahilik Haftası'nın diğer kutlama yapılan illere göre daha coşkulu ve etkili geçtiğini belirten Keskin, "Ticaret ve Sanayi Odamıza, Ticaret Borsamıza, Kredi kefalet Kooperatifimize ve Kredi Kefalet Kooperatifi Bölge Birliğimize verdikleri katkılardan ve desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Ahilik Haftası ilk kez üniversitede kutlandı. Bu Malatyalı esnafın ve sanatkarın büyük başarısıdır. Üniversitemiz bize kucak açması, Valimiz Halil İbrahim Daşöz ve Belediye Başkanımız Cemal Akın'ın bize destek vermesi esnafın gücüne güç katmıştır" şeklinde konuştu.

Esnafın yaşadığı sıkıntıları oda başkanlarına anlattığı kadar bakanlara ve milletvekillerine anlatmadığını savunan MESOB Başkanı Şevket Keskin, "Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanımız Mehmet Şimşek, Malatya ziyaretinde esnafları gezmişti. Ancak esnaflarımız, bakanımz sorunlarını sorduğunda, 'Durumumuz çok iyi' dediler. Esnaf bize dert yandığı gibi bakanlara yanmıyor.Milletvekilleri dolaşıyor, esnaflarımız, 'Allah'a çok şükür, çok iyiyiz' diyorlar. Esnaflarımızı bunu söylerken, bizim sorunları dile
getirmemiz ne kadar inandırıcı olur? Ama bizim bu duruma rağmen esnafımızın yaşadığı sorunları dile getirmeye ve takip etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Keskin, ekonomik kriz ile ilgili olarak ise, "En büyük endişemiz, dünyanın yaşadığı krizin Türkiye'de hafife alınmasıdır" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız